BAŠ KAO KAD BAKA SPREMI Recept za supu sa knedlama koju voli svako dete u Srbiji
Ovaj recept uspeva i početnicima u kuhinji, a ako želite da knedle ispadnu bolje, jaja prvo umutite, a tek onda dodajte brašno i so.

Nedeljni ručak u Jugoslaviji nije mogao da se zamisli bez supe, a ona sa knedlama je bila omiljena.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
I dan dana je svi vole, a napravite je od pilećih grudi, krompira i šargarepe, a na kraju dodajte i prave domaćinske knedle. Ovaj recept uspeva i početnicima u kuhinji, a ako želite da knedle ispadnu bolje, jaja prvo umutite, a tek onda dodajte brašno i so.
Sastojci:
- 300-350 g pilećih grudi
- 3-4 krompira
- 2 crna luka
- 2 šargarepe
- 1 veza peršuna
- 1 veza mirođije
- Za knedle:
- 2 jajeta
- 70-80 g brašna
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
U šerpu stavite meso, pa sipajte vodu i dodajte ceo crni luk i šargarepu. Samo oljuštite prethodno.
Kuvajte dok ne krene da ključa, a ako se pojavi pena, skidajte je. Zatim smanjite temperaturi i kuvaje još 20 minuta. Posolite po ukusu.
Za to vreme isekcajte crni luk, a šargarepu izrendajte, pa propržite. Iz supe izvadite meso, luk i šargarepu, pa dodajte krompir koji se oljuštili i isekli na kockice, kao i proprženi luk i šargarepu. Promešajte, pa vratite i meso, ali ga prvo iseckajte. Još smanjite temperaturu, pa napravite smesu za knedle.
Priprema knedli:
Umutite jaja sa brašnom i posolite. Kašičicu pokvasite u supi, pa uzimajte smesu i sipajte u supu. Poklopite i ostavite da se kuva još 5-7 minuta. Isključite šporet, dodajte seckanu mirođiju i peršun, pa promešajte. Poklopite i ostavite još 5-10 minuta, pa poslužite.

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima
Komentari(0)