BAŠ KAO KAD BAKA SPREMI Recept za supu sa knedlama koju voli svako dete u Srbiji
Ovaj recept uspeva i početnicima u kuhinji, a ako želite da knedle ispadnu bolje, jaja prvo umutite, a tek onda dodajte brašno i so.

Nedeljni ručak u Jugoslaviji nije mogao da se zamisli bez supe, a ona sa knedlama je bila omiljena.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
I dan dana je svi vole, a napravite je od pilećih grudi, krompira i šargarepe, a na kraju dodajte i prave domaćinske knedle. Ovaj recept uspeva i početnicima u kuhinji, a ako želite da knedle ispadnu bolje, jaja prvo umutite, a tek onda dodajte brašno i so.
Sastojci:
- 300-350 g pilećih grudi
- 3-4 krompira
- 2 crna luka
- 2 šargarepe
- 1 veza peršuna
- 1 veza mirođije
- Za knedle:
- 2 jajeta
- 70-80 g brašna
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
U šerpu stavite meso, pa sipajte vodu i dodajte ceo crni luk i šargarepu. Samo oljuštite prethodno.
Kuvajte dok ne krene da ključa, a ako se pojavi pena, skidajte je. Zatim smanjite temperaturi i kuvaje još 20 minuta. Posolite po ukusu.
Za to vreme isekcajte crni luk, a šargarepu izrendajte, pa propržite. Iz supe izvadite meso, luk i šargarepu, pa dodajte krompir koji se oljuštili i isekli na kockice, kao i proprženi luk i šargarepu. Promešajte, pa vratite i meso, ali ga prvo iseckajte. Još smanjite temperaturu, pa napravite smesu za knedle.
Priprema knedli:
Umutite jaja sa brašnom i posolite. Kašičicu pokvasite u supi, pa uzimajte smesu i sipajte u supu. Poklopite i ostavite da se kuva još 5-7 minuta. Isključite šporet, dodajte seckanu mirođiju i peršun, pa promešajte. Poklopite i ostavite još 5-10 minuta, pa poslužite.

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.
Komentari(0)