OVAKO STARI POSLASTIČARI SPREMAJU BAKLAVU: Najsočnija poslastica - samo oni znaju recept

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Poslastičarska baklava je najsočnija poslastica, a tajni recept je sada otkriven i oduševiće vas ukusom

posna baklava
Shutterstock

Baklava je poslastica koja se na našim prostorima sprema već vekovima unazad, a sve to zbog sočnosti i ukusa kakav ne može da se poredi sa drugim kolačima.

Originalna baklava se najbolje sprema u Bosni i njihove domaćice najbolje to rade, a sada ćete vi videti kako se sprema poslastičarska, a to znaju samo stari poslastičari.

Tajna se krije u sirupu, a kida i obara koliko je dobra.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Evo šta vam je sve potrebno od sastojaka za najbolji recept ove poslastice:

350 grama mlevenih oraha

500 grama tankih gotovih kora

50 mililitara ulja

125 g posnog putera ili margarina

Možete dodati po svom ukusu i mleveni keks, pistaće, suvo grožđe…

Za sirup je potrebno sledeće:

3-4 koluta limuna

450 g šećera

700 ml vode

Preliti vrućim sirupom hladnu baklavu! Ako budete baklavu prelivali nekoliko puta vrućim sirupom bićete oduševljeni ukusom! Detaljno pogledajte u video snimku ispod:

 

@lepotesrbijee Verujemo da ste se pitali koji su to najlepši vidikovci u Srbiji. U ovom videu predstavićemo vam šest mesta u Srbiji koja morate posetiti. Nećemo mnogo opisivati poglede sa ovih vidikovaca, jer je to stvar ličnog doživljaja.  Opustite se i uživajte! 🇷🇸 #fypシ #fyp #srbija #ovojesrbija #srbijanadlanu #lepotesrbije ♬ original sound - LepoteSrbije
Tagovi:

Komentari(0)

Loading