OVAKO STARI POSLASTIČARI SPREMAJU BAKLAVU: Najsočnija poslastica - samo oni znaju recept
Poslastičarska baklava je najsočnija poslastica, a tajni recept je sada otkriven i oduševiće vas ukusom
Baklava je poslastica koja se na našim prostorima sprema već vekovima unazad, a sve to zbog sočnosti i ukusa kakav ne može da se poredi sa drugim kolačima.
Originalna baklava se najbolje sprema u Bosni i njihove domaćice najbolje to rade, a sada ćete vi videti kako se sprema poslastičarska, a to znaju samo stari poslastičari.
Tajna se krije u sirupu, a kida i obara koliko je dobra.
Možda vas zanima:
Baklava sa orasima i keksom: Recept za poslasticu koja će vam probuditi sve čula
Isprobajte recept za baklavu i obradujte sebe
PROFESIONALNI KUVARI OTKRILI KAKO SE SPREMA ČOKOLADNA BAKLAVA: Poslastica na "šolje" - 1 trik u pripremi oni znaju
Profesionalni kuvari otkrili kako se sprema čokoladna baklava na "šolje", a jedan trik u pripremi samo oni znaju
Možda vas zanima:
Baklava sa orasima i keksom: Recept za poslasticu koja će vam probuditi sve čula
Isprobajte recept za baklavu i obradujte sebe
PROFESIONALNI KUVARI OTKRILI KAKO SE SPREMA ČOKOLADNA BAKLAVA: Poslastica na "šolje" - 1 trik u pripremi oni znaju
Profesionalni kuvari otkrili kako se sprema čokoladna baklava na "šolje", a jedan trik u pripremi samo oni znaju
Možda vas zanima:
Baklava sa orasima i keksom: Recept za poslasticu koja će vam probuditi sve čula
Isprobajte recept za baklavu i obradujte sebe
PROFESIONALNI KUVARI OTKRILI KAKO SE SPREMA ČOKOLADNA BAKLAVA: Poslastica na "šolje" - 1 trik u pripremi oni znaju
Profesionalni kuvari otkrili kako se sprema čokoladna baklava na "šolje", a jedan trik u pripremi samo oni znaju
Evo šta vam je sve potrebno od sastojaka za najbolji recept ove poslastice:
350 grama mlevenih oraha
500 grama tankih gotovih kora
50 mililitara ulja
125 g posnog putera ili margarina
Možete dodati po svom ukusu i mleveni keks, pistaće, suvo grožđe…
Za sirup je potrebno sledeće:
3-4 koluta limuna
450 g šećera
700 ml vode
Preliti vrućim sirupom hladnu baklavu! Ako budete baklavu prelivali nekoliko puta vrućim sirupom bićete oduševljeni ukusom! Detaljno pogledajte u video snimku ispod:
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!
Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.
Komentari(0)