MNOGI SU ZABORAVILI OVAJ RECEPT, A NE POSTOJI BOLJI OD NJEGA Napravite "pijani pasulj" koji će vas ostaviti bez teksta, jedan sastojak je ključan

Lepote Srbije

17:00

Gastronomija 0

Ovaj "pijani prebranac" možete uživati čak i tokom posta ako izostavite slaninu.

MNOGI SU ZABORAVILI OVAJ RECEPT, A NE POSTOJI BOLJI OD NJEGA Napravite "pijani pasulj" koji će vas ostaviti bez teksta, jedan sastojak je ključan
Shutterstock

 

U svakoj srpskoj kuhinji, pasulj i prebranac su tradicionalna jela koja su se pripremala generacijama unazad. Ali, sada vam donosimo osvežavajući pristup ovom omiljenom obroku. Da, možete unaprediti ukus ovih jela sa samo jednim sastojkom - pivom.

Ovaj "pijani prebranac" možete uživati čak i tokom posta ako izostavite slaninu.

Sastojci:

  • 1 kašika slatke paprike
  • 1 kašičica bibera
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice origana
  • 1/4 kašičice tucane ili ljute crvene paprike
  • 1 flaša piva
  • slanina
  • 1/2 šolje smeđeg šećera
  • 1/3 šolje jabukovog sirćeta
  • 1 šolja salsa sosa (može ljuti paradajz sos)
  • 600 g pasulja
  • 1 crni luk
  • 1 ljuta papričica
  • 2 kašike senfa

Priprema:

U šerpu sipajte šećer, sirće i salsa sos.
Mešajte dok se šećer ne otopi, pa dodajte pasulj koji ste prethodno oprali.
Zatim dodajte sekcani crni luk, ljutu papričicu, senf, slatku papriku, so, biber, beli luk u prahu, origano i tucanu ili ljutu mlevenu papriku.
Sipajte pivo i kuvajte dok sve dok ne omekša.
Sipajte smesu u tepsiju i preko stavite šnite slanine i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat i po vremena.

Komentari(0)

Loading