MNOGI SU ZABORAVILI OVAJ RECEPT, A NE POSTOJI BOLJI OD NJEGA Napravite "pijani pasulj" koji će vas ostaviti bez teksta, jedan sastojak je ključan
Ovaj "pijani prebranac" možete uživati čak i tokom posta ako izostavite slaninu.

U svakoj srpskoj kuhinji, pasulj i prebranac su tradicionalna jela koja su se pripremala generacijama unazad. Ali, sada vam donosimo osvežavajući pristup ovom omiljenom obroku. Da, možete unaprediti ukus ovih jela sa samo jednim sastojkom - pivom.
Ovaj "pijani prebranac" možete uživati čak i tokom posta ako izostavite slaninu.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Sastojci:
- 1 kašika slatke paprike
- 1 kašičica bibera
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/2 kašičice origana
- 1/4 kašičice tucane ili ljute crvene paprike
- 1 flaša piva
- slanina
- 1/2 šolje smeđeg šećera
- 1/3 šolje jabukovog sirćeta
- 1 šolja salsa sosa (može ljuti paradajz sos)
- 600 g pasulja
- 1 crni luk
- 1 ljuta papričica
- 2 kašike senfa
Priprema:
U šerpu sipajte šećer, sirće i salsa sos.
Mešajte dok se šećer ne otopi, pa dodajte pasulj koji ste prethodno oprali.
Zatim dodajte sekcani crni luk, ljutu papričicu, senf, slatku papriku, so, biber, beli luk u prahu, origano i tucanu ili ljutu mlevenu papriku.
Sipajte pivo i kuvajte dok sve dok ne omekša.
Sipajte smesu u tepsiju i preko stavite šnite slanine i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat i po vremena.

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima
Komentari(0)