OVA TORTA JE DOMAĆICAMA U JUGOSLAVIJI BILA OMILJENA: Jeftinija ne POSTOJI, a ukus OBARA na PRVI ZALOGAJ (RECEPT)
Jedna takva se redovno spremala u Jugoslaviji

Postoje torte koje se toliko lako spremaju od sastojaka koje već imate kod kuće, a upravo su takve i najukusnije.
Jedna takva se redovno spremala u Jugoslaviji.
Sastojci:
7 jaja
Možda vas zanima:

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

Slika iz stare Jugoslavije šokirala Srbe! O jednom detalju bruji ceo region, ovo je danas nemoguće videti! (FOTO)
Mnogi su se trudili da stilom iskažu svoju originalnost i da se razlikuju od ostalih
Možda vas zanima:

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

Slika iz stare Jugoslavije šokirala Srbe! O jednom detalju bruji ceo region, ovo je danas nemoguće videti! (FOTO)
Mnogi su se trudili da stilom iskažu svoju originalnost i da se razlikuju od ostalih
Možda vas zanima:

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

Slika iz stare Jugoslavije šokirala Srbe! O jednom detalju bruji ceo region, ovo je danas nemoguće videti! (FOTO)
Mnogi su se trudili da stilom iskažu svoju originalnost i da se razlikuju od ostalih
7 kašika šećera
7 kašika brašna
1 prašak za pecivo (može ali ne mora)
Za preliv:
500 ml vode
200 g šećera
2 vanilin šećera
Priprema:
Jaja i šećer dobro umutiti, dodavati jednu po jednu kašiku brašna, izručiti u podmazanu i brašnom posutu okruglu tepsiju (ili obložiti papirom za pečenje).
Staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni pet minuta, pa smanjiti na 180 stepeni još oko 30 minuta.
Za to vreme staviti vodu, šećer i vanillin šećer da prokuvaju. Patišpanj i preliv ohladiti pa tek onda preliti. Hladan patišpanj, pa hladan preliv.
Prijatno!

STARE BUGARKE PRAVE POPARU NA NAJBOLJI NAČIN: Dodaju 2 sastojka - kremasta i sočna
Stare Bugarke prave poparu na najstariji način uz dva sastojka zbog kojih je kremasta i sočna

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.
Komentari(0)