JUGOSLOVENSKE DOMAĆICE MEŠAJU OVAJ SASTOJAK U TORTE OD 1967. GODINE: Ovaj je JEDAN od NAJUKUSNIJIH RECEPATA do sada
Probajte najukusniju tortu od sastojka koji se prouizvodi od 1967. godine u Požarevcu
Jeste septembar ali leto još nije gotovo, evo kako da se rashladite kada nadođe novi vreli talas sledeće nedelje. Imamo savršeni srpski proizvod koji se meša u mnoge torte, to je naravno - plazma keks.
Plazma keks je počeo da se proizvodi davne 1967. godine, a od tada do danas jugoslovenske domaćice su osmislile mnoge recepte u koje ga stavljaju, a ovo je jedan od njih - Torta Ledena plazma:
Fil:
Možda vas zanima:
Bila najlepša torta u Jugoslaviji, savremene žene je skroz zaboravile: Ne peče se, gotova za pola sata, kremastije nema
Pesak torta očara svakog na prvi zalogaj, njenom ukusu ne može da odoli apsolutno niko!
Važili su za najromantičniji par Beograda: Turbulentna ljubavna veza rok muzičara i Jelene Tinske! (FOTO)
One je bio rok muzičar, ona čuvena "Lokica"
Možda vas zanima:
Bila najlepša torta u Jugoslaviji, savremene žene je skroz zaboravile: Ne peče se, gotova za pola sata, kremastije nema
Pesak torta očara svakog na prvi zalogaj, njenom ukusu ne može da odoli apsolutno niko!
Važili su za najromantičniji par Beograda: Turbulentna ljubavna veza rok muzičara i Jelene Tinske! (FOTO)
One je bio rok muzičar, ona čuvena "Lokica"
Možda vas zanima:
Bila najlepša torta u Jugoslaviji, savremene žene je skroz zaboravile: Ne peče se, gotova za pola sata, kremastije nema
Pesak torta očara svakog na prvi zalogaj, njenom ukusu ne može da odoli apsolutno niko!
Važili su za najromantičniji par Beograda: Turbulentna ljubavna veza rok muzičara i Jelene Tinske! (FOTO)
One je bio rok muzičar, ona čuvena "Lokica"
4 šlaga
4 kisele pavlake
2 čaše šećera
400 g plazme
čokolada
Kora:
2 kašike kakaoa
1,5 dl ulja
1/2 praška za pecivo
2,5 dl mleka
5 belanaca
5 kašika šećera
3 žumanca
5 kašika brašna
Priprema
Kora: Umutiti belanca sa šećerom, dodati jedno, po jedno žumance, dodati brašno, prašak za pecivo, kakao i ulje. Ispeći koru, preliti sa hladnim mlekom.
Posebno umutiti pavlaku i šećer pa sjediniti sa šlagom, dodati plazmu. Sve sjediniti i premazati koru.
Umutiti 2 šlaga, premazati tortu i izrendati čokoladu.
Prijatno!
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Čkalja je ovo jelo obožavao, a Srbe vraća u detinjstvo: Ovo je bio njegov recept, strogo se držao ovih pravila
Glumac je jednom prilikom otkrio svoj recept za ovo staro jelo
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
Komentari(0)