JUGOSLOVENSKE DOMAĆICE MEŠAJU OVAJ SASTOJAK U TORTE OD 1967. GODINE: Ovaj je JEDAN od NAJUKUSNIJIH RECEPATA do sada

Lepote Srbije

11:00

Gastronomija 0

Probajte najukusniju tortu od sastojka koji se prouizvodi od 1967. godine u Požarevcu

ledena plazma torta
Printscreen/Youtube

Jeste septembar ali leto još nije gotovo, evo kako da se rashladite kada nadođe novi vreli talas sledeće nedelje. Imamo savršeni srpski proizvod koji se meša u mnoge torte, to je naravno - plazma keks.

Plazma keks je počeo da se proizvodi davne 1967. godine, a od tada do danas jugoslovenske domaćice su osmislile mnoge recepte u koje ga stavljaju, a ovo je jedan od njih - Torta Ledena plazma:

Fil:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

4 šlaga
4 kisele pavlake
2 čaše šećera
400 g plazme
čokolada

Kora:

2 kašike kakaoa
1,5 dl ulja
1/2 praška za pecivo
2,5 dl mleka
5 belanaca
5 kašika šećera
3 žumanca
5 kašika brašna

Priprema

Kora: Umutiti belanca sa šećerom, dodati jedno, po jedno žumance, dodati brašno, prašak za pecivo, kakao i ulje. Ispeći koru, preliti sa hladnim mlekom.

Fil: Umutiti 2 šlaga sa manje mleka nego što treba.
Posebno umutiti pavlaku i šećer pa sjediniti sa šlagom, dodati plazmu. Sve sjediniti i premazati koru.
Umutiti 2 šlaga, premazati tortu i izrendati čokoladu.

Prijatno!

Tagovi:

Komentari(0)

Loading