JUGOSLOVENSKE DOMAĆICE MEŠAJU OVAJ SASTOJAK U TORTE OD 1967. GODINE: Ovaj je JEDAN od NAJUKUSNIJIH RECEPATA do sada
Probajte najukusniju tortu od sastojka koji se prouizvodi od 1967. godine u Požarevcu

Jeste septembar ali leto još nije gotovo, evo kako da se rashladite kada nadođe novi vreli talas sledeće nedelje. Imamo savršeni srpski proizvod koji se meša u mnoge torte, to je naravno - plazma keks.
Plazma keks je počeo da se proizvodi davne 1967. godine, a od tada do danas jugoslovenske domaćice su osmislile mnoge recepte u koje ga stavljaju, a ovo je jedan od njih - Torta Ledena plazma:
Fil:
Možda vas zanima:

U ovom gradu u Srbiji napravljena je mini Jugoslavija: Svi se oslovljavaju sa "drugovi i drugarice", vreme kao da je stalo
Ljudi su na ovom mestu pokraj Subotice odlučili da sačuvaju sećanje na nekadašnje vreme.

Da li biste danas jeli ovu hranu od koje nam je nekada išla "voda na usta"? Nema ko je nije voleo u Jugoslaviji
Možda vam ova hrana sada nije privlačna, ali nema ko je nije jeo u "zlatno doba" Jugoslavije
Možda vas zanima:

U ovom gradu u Srbiji napravljena je mini Jugoslavija: Svi se oslovljavaju sa "drugovi i drugarice", vreme kao da je stalo
Ljudi su na ovom mestu pokraj Subotice odlučili da sačuvaju sećanje na nekadašnje vreme.

Da li biste danas jeli ovu hranu od koje nam je nekada išla "voda na usta"? Nema ko je nije voleo u Jugoslaviji
Možda vam ova hrana sada nije privlačna, ali nema ko je nije jeo u "zlatno doba" Jugoslavije
Možda vas zanima:

U ovom gradu u Srbiji napravljena je mini Jugoslavija: Svi se oslovljavaju sa "drugovi i drugarice", vreme kao da je stalo
Ljudi su na ovom mestu pokraj Subotice odlučili da sačuvaju sećanje na nekadašnje vreme.

Da li biste danas jeli ovu hranu od koje nam je nekada išla "voda na usta"? Nema ko je nije voleo u Jugoslaviji
Možda vam ova hrana sada nije privlačna, ali nema ko je nije jeo u "zlatno doba" Jugoslavije
4 šlaga
4 kisele pavlake
2 čaše šećera
400 g plazme
čokolada
Kora:
2 kašike kakaoa
1,5 dl ulja
1/2 praška za pecivo
2,5 dl mleka
5 belanaca
5 kašika šećera
3 žumanca
5 kašika brašna
Priprema
Kora: Umutiti belanca sa šećerom, dodati jedno, po jedno žumance, dodati brašno, prašak za pecivo, kakao i ulje. Ispeći koru, preliti sa hladnim mlekom.
Fil: Umutiti 2 šlaga sa manje mleka nego što treba.
Posebno umutiti pavlaku i šećer pa sjediniti sa šlagom, dodati plazmu. Sve sjediniti i premazati koru.
Umutiti 2 šlaga, premazati tortu i izrendati čokoladu.
Prijatno!

Upoznajte kraljicu među gibanicama! U moru stotina, ova je najukusnija i najbolja, domaćice će se oduševiti
Ispoštujte postupak pripreme i uživaćete kao nikad do sada.

Kiseli kupus u tegli, imunobomba koju svaka kuća treba da proba: Fermentiše se u svom soku, ukusan je i traje dugo
Ako nemate gde da držite bure kiselog kupusa i potrebne su vam manje količine, ovaj jednostavan i superbrz recept će vam sigurno biti od koristi.

STAROPLANINSKI DRAGULJ: Sir jači od kozjeg, napravljen od ENDEMIČNIH biljaka, a služi kao lek za celu porodicu
Zaboravite industrijske sireve! Na obroncima Stare planine nastaje specijalitet koji svoju lekovitu moć crpi iz prirode. Otkrivamo tajnu Staroplaninskog ovčijeg sira – zašto se smatra našim najzdravijim sirom i kako ga pastiri vekovima koriste za jačanje imuniteta.

SRPSKA CRNA ČOKOLADA: Zaboravljeni recept za kitnikez koji je zdraviji od meda, a naše bake su ga davale za jaku krv
U Vojvodini, gde su dunje bile simbol bogatstva, nastao je zaboravljeni slatkiš koji je prava riznica zdravlja. Otkrivamo Kitnikez – "sir od dunja" – poslasticu koja se pravila bez grama šećera i koju su bake koristile za oporavak od anemije.

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!
Komentari(0)