Izlečite anemiju za 7 dana: Stari narodni lek, ekseri i jabuka provereno popravljaju krvnu sliku! (RECEPT)
Anemiju često vučemo i tokom celog života, a sve bolesti potiču upravo od nje

Slabokrvnost, odnosno anemija može biti okidač mnogih ozbiljnijih bolesti. Ukoliko patite od anemije, probajte ovaj provereni narodni lek pomoću kojeg su mnogi svoju krvnu sliku doveli do savršenstva.
Ovaj narodni lek za manjak železa u organizmu možda deluje suludo, ali mnogo je onih koji tvrde da im je zaista pomogao.
Šta uraditi sa ekserima i jabukom?
Jabuku (neprskanu) operite i osušite, čiste železne eksere (oko 10-tak kom) i malo bakarne žice dobro očistite alkoholom (bakrena žica pomaže apsorpciju železa), osušite i zabodite u jabuku, najbolje oko peteljke.
Takvu jabuku ostavite da odstoji preko noći (oko 12 sati).
Sledećeg jutra izvadite eksere i bakarnu žicu, a jabuku pojedite na jedan od ova 2 načina, po želji:
Celu ubacite u sokovnik i popijete sok,
Narendajte u posudicu, dodajte kašičicu meda i sok od pola limuna. Ovo se preporučuje na prazan želudac ujutru.
Eksere i žicu uveče zabodite u novu jabuku (prethodno je operite), ostavite do sledećeg jutra i ponovite sve ispočetka u razdoblju od 7 dana.
Nema potrebe eksere i žicu prati posle svake upotrebe, dobro sastružite nakupljene naslage, a eksere i žicu odmah ubacite u drugu jabuku.
Ovaj proces ponavljati i duže, ali najmanje 7 dana.

Ovo jelo je proglašeno za najbolje iz Srbije: Majstor otkrio tajnu recepta koja ne postoji na internetu
Čuvene mantije deo su specifične kuhinje i iako se prave i u drugim područjima nigde nemaju takav ukus kao u Novom Pazaru

Kuvani paradajz s belim lukom i peršunom: Letnje jelo koje su spremale naše bake
Lagan, osvežavajuć i neodoljivo mirisan, kuvani paradajz s belim lukom i peršunom nekada je bio nezaobilazno jelo u letnjim danima širom Srbije. Danas se retko priprema, ali svaki zalogaj vraća u vreme kada se znalo šta je dobar ručak po vrelom danu.

Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.

Hladovina i kašika: Letnja okrepa sa srpske trpeze
Kad bi sunce upržilo, a zapisi pružili najgušću senku, domaćice u srpskim selima posluživale su jednostavna, osvežavajuća jela — ono što rashlađuje telo i veseli dušu.

Meso u ćupu: Zaboravljena tehnika srpskih domaćinstava za čuvanje hrane bez frižidera
Kako su naši preci čuvali meso mesecima bez struje i tehnologije — uz pomoć masti, ćupa i znanja koje traje vekovima.
Komentari(0)