NE ZOVU GA DŽABE — ČORBADŽIJSKO JELO: Slasni svinjski gulaš koji se nekada spremao samo BOGATAŠIMA (RECEPT)
Savršeno kuvano jelo koje će biti idealno za vaš naredni obrok!
Ovaj obrok nekada je bio rezervisan isključivo za bogatu klasu. Donosimo vam recept za starinsko jelo u kojem ćete uživati.
Sastojci:
500 g svinjetine
1 crni luk
1 zelena paprika
300 g šampinjona
4 čorbadžijske paprike
1 šolja soka od paradajza
3 kisela krastavčića
50 ml belog vina
100 g sira
4 jajeta
malo soli
1 kašičica mlevene paprike
malo svežeg peršuna
Priprema:
Meso sečemo na kockice i stavljamo u duboki tiganj sa ugrejanim uljem da se prži.
U njega dodajemo luk, očišćen i isečen na polumesece i zelenu papriku, isečenu na krugove.
Kuvamo tako 5 minuta i dodajemo pečurke isečene na kriške.
Promešamo i dodajemo isečene krastavce, paradajz i čorbadžijske paprike, krupnije isečene.
Jelo začinimo solju. Kuvamo tako oko 5 minuta, nakon toga sipamo vino.
Ostavljamo tečnost da ispari i odozgo na sastojke izmrvimo sir, i dobro promešamo.
U prženom jelu kašikom pravimo gnezda i u njih razbijemo jaja. Kad jaja pobele, jelo posipamo mlevenom paprikom i sitno iseckanim peršunom.
Napomena:
Čorbadžijske paprike su pržene paprike koje su pre termičke obrade stajale u marinadi od sirćeta, soli, šećera, belog luka, peršuna, mirođije i šargarepe.
Prijatno!
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Komentari(0)