NE ZOVU GA DŽABE — ČORBADŽIJSKO JELO: Slasni svinjski gulaš koji se nekada spremao samo BOGATAŠIMA (RECEPT)

Lepote Srbije

17:00

Gastronomija 0

Savršeno kuvano jelo koje će biti idealno za vaš naredni obrok!

NE ZOVU GA DŽABE — ČORBADŽIJSKO JELO: Slasni svinjski gulaš koji se nekada spremao samo BOGATAŠIMA (RECEPT)
Printscreen/Youtube

Ovaj obrok nekada je bio rezervisan isključivo za bogatu klasu. Donosimo vam recept za starinsko jelo u kojem ćete uživati.

Sastojci:

500 g svinjetine

malo ulja
1 crni luk
1 zelena paprika
300 g šampinjona
4 čorbadžijske paprike
1 šolja soka od paradajza
3 kisela krastavčića
50 ml belog vina
100 g sira
4 jajeta
malo soli
1 kašičica mlevene paprike
malo svežeg peršuna

Priprema:

Meso sečemo na kockice i stavljamo u duboki tiganj sa ugrejanim uljem da se prži.

U njega dodajemo luk, očišćen i isečen na polumesece i zelenu papriku, isečenu na krugove.

Kuvamo tako 5 minuta i dodajemo pečurke isečene na kriške.

Promešamo i dodajemo isečene krastavce, paradajz i čorbadžijske paprike, krupnije isečene.

Jelo začinimo solju. Kuvamo tako oko 5 minuta, nakon toga sipamo vino.

Ostavljamo tečnost da ispari i odozgo na sastojke izmrvimo sir, i dobro promešamo.

U prženom jelu kašikom pravimo gnezda i u njih razbijemo jaja. Kad jaja pobele, jelo posipamo mlevenom paprikom i sitno iseckanim peršunom.

Napomena:

Čorbadžijske paprike su pržene paprike koje su pre termičke obrade stajale u marinadi od sirćeta, soli, šećera, belog luka, peršuna, mirođije i šargarepe.

Prijatno!

Tagovi:

Komentari(0)

Loading