PITA S MESOM NA SPRAT: Savršenstvo za gurmane, nema šanse da se zadržite samo na jednom parčetu, PREUKUSNA JE
Svako ko je napravio pitu sa mesom na sprat, više nikako nije mogao da joj odoli, te se vrlo često nađe na trpezi.

Za ovu pitu nemojte koristiti veliku tepsiju, maja je idealna jer se rolnice pite stavljaju jedna na drugu.
Sastojci:
1/2 kg tankih kora
1/2 kg mlevenog mesa, mešavina
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
200 g kisele pavlake
2 jajeta
biozačin, so biber, ulje
Priprema:
1. Na ulju propržiti iseckani crni luk, dodati meso i njega propržiti. Dodati beli luk, može malo aleve paprike, biozačin, so i biber.
Možda vas zanima:

Recept za najbolju, južnjačku, pitu sa mesom
Ovaj tradicionalni recept sa juga sadrži kombinaciju sočnog mesa, hrskavih kora i ukusnog preliva.

Napravite pitu sa mesom u samo 3 poteza: Recept koji oduševljava generacije, dok trepnete gotovo
Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta.
Možda vas zanima:

Recept za najbolju, južnjačku, pitu sa mesom
Ovaj tradicionalni recept sa juga sadrži kombinaciju sočnog mesa, hrskavih kora i ukusnog preliva.

Napravite pitu sa mesom u samo 3 poteza: Recept koji oduševljava generacije, dok trepnete gotovo
Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta.
Možda vas zanima:

Recept za najbolju, južnjačku, pitu sa mesom
Ovaj tradicionalni recept sa juga sadrži kombinaciju sočnog mesa, hrskavih kora i ukusnog preliva.

Napravite pitu sa mesom u samo 3 poteza: Recept koji oduševljava generacije, dok trepnete gotovo
Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta.
2. Manji pleh obložiti listovima kora pa ih malo namazati uljem. Prvu koru namazati uljem, pa u dnu kore dodati po širini malo mesa, saviti ivice i uviti u rolnicu. Staviti na dno uskog a dugog pleha. Tako uraditi još jednom.
3. U jaja dodati pavlaku pa to izmešati. Prvi red rolnica premazati pavlakom. Preko nih opet staviti rolnice mesa pa ih premazati,i tako redom. Poslednji red premazati i prekriti korama koje vise preko pleha.
4. Sve to namazati filom, malo i uljem i peći u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, da porumeni.
5. Pitu služiti uz jogurt ili kiselo mleko.
Prijatno!

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.

SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.

Ovako su domaćice pre 70 godina pravile sarmu: Caka je u ovom tajnom sastojku, odmah zapišite recept
Nedavno je jedan recept za sarmu star više od pola veka prilično probudio interesovanje.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari(0)