PITA S MESOM NA SPRAT: Savršenstvo za gurmane, nema šanse da se zadržite samo na jednom parčetu, PREUKUSNA JE
Svako ko je napravio pitu sa mesom na sprat, više nikako nije mogao da joj odoli, te se vrlo često nađe na trpezi.

Za ovu pitu nemojte koristiti veliku tepsiju, maja je idealna jer se rolnice pite stavljaju jedna na drugu.
Sastojci:
1/2 kg tankih kora
1/2 kg mlevenog mesa, mešavina
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
200 g kisele pavlake
2 jajeta
biozačin, so biber, ulje
Priprema:
1. Na ulju propržiti iseckani crni luk, dodati meso i njega propržiti. Dodati beli luk, može malo aleve paprike, biozačin, so i biber.
Možda vas zanima:

Recept za najbolju, južnjačku, pitu sa mesom
Ovaj tradicionalni recept sa juga sadrži kombinaciju sočnog mesa, hrskavih kora i ukusnog preliva.

Napravite pitu sa mesom u samo 3 poteza: Recept koji oduševljava generacije, dok trepnete gotovo
Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta.
Možda vas zanima:

Recept za najbolju, južnjačku, pitu sa mesom
Ovaj tradicionalni recept sa juga sadrži kombinaciju sočnog mesa, hrskavih kora i ukusnog preliva.

Napravite pitu sa mesom u samo 3 poteza: Recept koji oduševljava generacije, dok trepnete gotovo
Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta.
Možda vas zanima:

Recept za najbolju, južnjačku, pitu sa mesom
Ovaj tradicionalni recept sa juga sadrži kombinaciju sočnog mesa, hrskavih kora i ukusnog preliva.

Napravite pitu sa mesom u samo 3 poteza: Recept koji oduševljava generacije, dok trepnete gotovo
Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta.
2. Manji pleh obložiti listovima kora pa ih malo namazati uljem. Prvu koru namazati uljem, pa u dnu kore dodati po širini malo mesa, saviti ivice i uviti u rolnicu. Staviti na dno uskog a dugog pleha. Tako uraditi još jednom.
3. U jaja dodati pavlaku pa to izmešati. Prvi red rolnica premazati pavlakom. Preko nih opet staviti rolnice mesa pa ih premazati,i tako redom. Poslednji red premazati i prekriti korama koje vise preko pleha.
4. Sve to namazati filom, malo i uljem i peći u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, da porumeni.
5. Pitu služiti uz jogurt ili kiselo mleko.
Prijatno!

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način

Rasjenička pita – zaboravljeno uskrsno jelo od mlade koprive i domaćeg testa
Zeleni poklon proleća na tanjiru – tradicionalna pita iz Negotinske Krajine, posna i svečana

Uskršnja SLATKA POGAČA lepša je od svakog kolača i torte - Mekano testo punjeno čokoladom je poslastica koju niko ne propušta
Ako pored uskršnjih đakonija želite da napravite i slatku pogaču, ovo je pravi recept za vas
Komentari(0)