PITA S MESOM NA SPRAT: Savršenstvo za gurmane, nema šanse da se zadržite samo na jednom parčetu, PREUKUSNA JE
Svako ko je napravio pitu sa mesom na sprat, više nikako nije mogao da joj odoli, te se vrlo često nađe na trpezi.
Za ovu pitu nemojte koristiti veliku tepsiju, maja je idealna jer se rolnice pite stavljaju jedna na drugu.
Sastojci:
1/2 kg tankih kora
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
200 g kisele pavlake
2 jajeta
biozačin, so biber, ulje
Priprema:
1. Na ulju propržiti iseckani crni luk, dodati meso i njega propržiti. Dodati beli luk, može malo aleve paprike, biozačin, so i biber.
Možda vas zanima:
Napravite pitu sa mesom u samo 3 poteza: Recept koji oduševljava generacije, dok trepnete gotovo
Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta.
PITA SA MESOM KOJU ĆETE OBOŽAVATI: Vrhunski ukus dobija se samo zbog ovog SASTOJKA ima ga svaka SRPSKA kuća (VIDEO)
Topla, mirisna, hrskava, preukusna. Predstavljamo vam recept za ovu predivnu pitu.
Možda vas zanima:
Napravite pitu sa mesom u samo 3 poteza: Recept koji oduševljava generacije, dok trepnete gotovo
Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta.
PITA SA MESOM KOJU ĆETE OBOŽAVATI: Vrhunski ukus dobija se samo zbog ovog SASTOJKA ima ga svaka SRPSKA kuća (VIDEO)
Topla, mirisna, hrskava, preukusna. Predstavljamo vam recept za ovu predivnu pitu.
Možda vas zanima:
Napravite pitu sa mesom u samo 3 poteza: Recept koji oduševljava generacije, dok trepnete gotovo
Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta.
PITA SA MESOM KOJU ĆETE OBOŽAVATI: Vrhunski ukus dobija se samo zbog ovog SASTOJKA ima ga svaka SRPSKA kuća (VIDEO)
Topla, mirisna, hrskava, preukusna. Predstavljamo vam recept za ovu predivnu pitu.
2. Manji pleh obložiti listovima kora pa ih malo namazati uljem. Prvu koru namazati uljem, pa u dnu kore dodati po širini malo mesa, saviti ivice i uviti u rolnicu. Staviti na dno uskog a dugog pleha. Tako uraditi još jednom.
3. U jaja dodati pavlaku pa to izmešati. Prvi red rolnica premazati pavlakom. Preko nih opet staviti rolnice mesa pa ih premazati,i tako redom. Poslednji red premazati i prekriti korama koje vise preko pleha.
4. Sve to namazati filom, malo i uljem i peći u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, da porumeni.
5. Pitu služiti uz jogurt ili kiselo mleko.
Prijatno!
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Komentari(0)