PITA S MESOM NA SPRAT: Savršenstvo za gurmane, nema šanse da se zadržite samo na jednom parčetu, PREUKUSNA JE
Svako ko je napravio pitu sa mesom na sprat, više nikako nije mogao da joj odoli, te se vrlo često nađe na trpezi.

Za ovu pitu nemojte koristiti veliku tepsiju, maja je idealna jer se rolnice pite stavljaju jedna na drugu.
Sastojci:
1/2 kg tankih kora
1/2 kg mlevenog mesa, mešavina
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
200 g kisele pavlake
2 jajeta
biozačin, so biber, ulje
Priprema:
1. Na ulju propržiti iseckani crni luk, dodati meso i njega propržiti. Dodati beli luk, može malo aleve paprike, biozačin, so i biber.
Možda vas zanima:

Recept za najbolju, južnjačku, pitu sa mesom
Ovaj tradicionalni recept sa juga sadrži kombinaciju sočnog mesa, hrskavih kora i ukusnog preliva.

Napravite pitu sa mesom u samo 3 poteza: Recept koji oduševljava generacije, dok trepnete gotovo
Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta.
Možda vas zanima:

Recept za najbolju, južnjačku, pitu sa mesom
Ovaj tradicionalni recept sa juga sadrži kombinaciju sočnog mesa, hrskavih kora i ukusnog preliva.

Napravite pitu sa mesom u samo 3 poteza: Recept koji oduševljava generacije, dok trepnete gotovo
Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta.
Možda vas zanima:

Recept za najbolju, južnjačku, pitu sa mesom
Ovaj tradicionalni recept sa juga sadrži kombinaciju sočnog mesa, hrskavih kora i ukusnog preliva.

Napravite pitu sa mesom u samo 3 poteza: Recept koji oduševljava generacije, dok trepnete gotovo
Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta.
2. Manji pleh obložiti listovima kora pa ih malo namazati uljem. Prvu koru namazati uljem, pa u dnu kore dodati po širini malo mesa, saviti ivice i uviti u rolnicu. Staviti na dno uskog a dugog pleha. Tako uraditi još jednom.
3. U jaja dodati pavlaku pa to izmešati. Prvi red rolnica premazati pavlakom. Preko nih opet staviti rolnice mesa pa ih premazati,i tako redom. Poslednji red premazati i prekriti korama koje vise preko pleha.
4. Sve to namazati filom, malo i uljem i peći u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, da porumeni.
5. Pitu služiti uz jogurt ili kiselo mleko.
Prijatno!

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti
Komentari(0)