TITOV OMILJENI KOLAČ: Svaki zalogaj podseća na srećne dane JUGOSLAVIJE, pun oraha i sočnog fila
Titov kolač je tako jedinstven i ukusan da mu niko neće moći odoleti

U Jugoslaviji Titov kolač je bio omiljena poslastica - desert pun oraha i mekog fila.
Sastojci:
4 žumanceta
200gr šećera
5 kašika hladne kafe
100gr mlevenih oraha
5 kašika brašna
3 kašike ulja
1 prašak za pecivo
5 belanaca
Sastojci za prvi fil:
Možda vas zanima:

TITO JE OBOŽAVAO OVAJ KOLAČ Cela Jugoslavija znala je napamet ovaj recept, jedan tajni sastojak je ključan za Brozovu omiljenu poslasticu
U poslednje vreme se najviše piše o tome da je Tito obožavao poslasticu sa orasima, čokoladom i kafom.

RECEPT ZA TITOV KOLAČ: Bio je najstroža tajna u Jugoslaviji
Ovaj recept je Tito obožavao.
Možda vas zanima:

TITO JE OBOŽAVAO OVAJ KOLAČ Cela Jugoslavija znala je napamet ovaj recept, jedan tajni sastojak je ključan za Brozovu omiljenu poslasticu
U poslednje vreme se najviše piše o tome da je Tito obožavao poslasticu sa orasima, čokoladom i kafom.

RECEPT ZA TITOV KOLAČ: Bio je najstroža tajna u Jugoslaviji
Ovaj recept je Tito obožavao.
Možda vas zanima:

TITO JE OBOŽAVAO OVAJ KOLAČ Cela Jugoslavija znala je napamet ovaj recept, jedan tajni sastojak je ključan za Brozovu omiljenu poslasticu
U poslednje vreme se najviše piše o tome da je Tito obožavao poslasticu sa orasima, čokoladom i kafom.

RECEPT ZA TITOV KOLAČ: Bio je najstroža tajna u Jugoslaviji
Ovaj recept je Tito obožavao.
400ml mleka
5 kašika brašna
2 žumanca
Sastojci za drugi fil:
250 gr putera
10 kašika šećera
100gr čokolade za kuvanje
1 ekstrakt ruma
Priprema:
Odvojite belance od žumanceta. Belance umutite i ostavite sa strane. 3 žumanca odvojite u veću činiju, a 4 žumance ostavite za kasnije. U žumance dodajte šećer, brašno, ulje i prohlađenu kafu i onda umutite. Dodajte orahe i prašak za pecivo, a kada sve to umutite dodajte belanca koja ste umutili u čvrst šne. Pecite koricu 20 minuta na 200 stepeni Celzijusa.
Pravite fil tako što ćete skuvati žumance sa brašnom u 400 ml mleka kao kada kuvate puding. Ostavite sa strane.
U drugi fil umutite puter i šećer, a potom dodajte rastopljenu čokoladu i ekstrakt ruma.
Posložite sve i pospite orasima.
Prijatno!

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja
Komentari(0)