TITOV OMILJENI KOLAČ: Svaki zalogaj podseća na srećne dane JUGOSLAVIJE, pun oraha i sočnog fila
Titov kolač je tako jedinstven i ukusan da mu niko neće moći odoleti
U Jugoslaviji Titov kolač je bio omiljena poslastica - desert pun oraha i mekog fila.
Sastojci:
4 žumanceta
200gr šećera
5 kašika hladne kafe
100gr mlevenih oraha
5 kašika brašna
3 kašike ulja
1 prašak za pecivo
5 belanaca
Sastojci za prvi fil:
Možda vas zanima:
TITO JE OBOŽAVAO OVAJ KOLAČ Cela Jugoslavija znala je napamet ovaj recept, jedan tajni sastojak je ključan za Brozovu omiljenu poslasticu
U poslednje vreme se najviše piše o tome da je Tito obožavao poslasticu sa orasima, čokoladom i kafom.
RECEPT ZA TITOV KOLAČ: Bio je najstroža tajna u Jugoslaviji
Ovaj recept je Tito obožavao.
Možda vas zanima:
TITO JE OBOŽAVAO OVAJ KOLAČ Cela Jugoslavija znala je napamet ovaj recept, jedan tajni sastojak je ključan za Brozovu omiljenu poslasticu
U poslednje vreme se najviše piše o tome da je Tito obožavao poslasticu sa orasima, čokoladom i kafom.
RECEPT ZA TITOV KOLAČ: Bio je najstroža tajna u Jugoslaviji
Ovaj recept je Tito obožavao.
Možda vas zanima:
TITO JE OBOŽAVAO OVAJ KOLAČ Cela Jugoslavija znala je napamet ovaj recept, jedan tajni sastojak je ključan za Brozovu omiljenu poslasticu
U poslednje vreme se najviše piše o tome da je Tito obožavao poslasticu sa orasima, čokoladom i kafom.
RECEPT ZA TITOV KOLAČ: Bio je najstroža tajna u Jugoslaviji
Ovaj recept je Tito obožavao.
400ml mleka
5 kašika brašna
2 žumanca
Sastojci za drugi fil:
250 gr putera
10 kašika šećera
100gr čokolade za kuvanje
1 ekstrakt ruma
Priprema:
Odvojite belance od žumanceta. Belance umutite i ostavite sa strane. 3 žumanca odvojite u veću činiju, a 4 žumance ostavite za kasnije. U žumance dodajte šećer, brašno, ulje i prohlađenu kafu i onda umutite. Dodajte orahe i prašak za pecivo, a kada sve to umutite dodajte belanca koja ste umutili u čvrst šne. Pecite koricu 20 minuta na 200 stepeni Celzijusa.
Pravite fil tako što ćete skuvati žumance sa brašnom u 400 ml mleka kao kada kuvate puding. Ostavite sa strane.
U drugi fil umutite puter i šećer, a potom dodajte rastopljenu čokoladu i ekstrakt ruma.
Posložite sve i pospite orasima.
Prijatno!
Kao iz poslastičarnice: Krempita za koju će vam svi tražiti recept, tajna je u ukusnom filu, topi se u ustima
Spremite krempitu kojoj niko neće odoleti.
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Komentari(0)