TITOV OMILJENI KOLAČ: Svaki zalogaj podseća na srećne dane JUGOSLAVIJE, pun oraha i sočnog fila
Titov kolač je tako jedinstven i ukusan da mu niko neće moći odoleti
![titov kolač](/data/images/2023-08-03/60522_screenshot-1_f.png?timestamp=1691013600)
U Jugoslaviji Titov kolač je bio omiljena poslastica - desert pun oraha i mekog fila.
Sastojci:
4 žumanceta
200gr šećera
5 kašika hladne kafe
100gr mlevenih oraha
5 kašika brašna
3 kašike ulja
1 prašak za pecivo
5 belanaca
Sastojci za prvi fil:
Možda vas zanima:
![Kolač](/data/images/2023-11-26/69009_1464569-titov-omiljen-kolac-ls_f.jpg)
TITO JE OBOŽAVAO OVAJ KOLAČ Cela Jugoslavija znala je napamet ovaj recept, jedan tajni sastojak je ključan za Brozovu omiljenu poslasticu
U poslednje vreme se najviše piše o tome da je Tito obožavao poslasticu sa orasima, čokoladom i kafom.
![titov kolač](/data/images/2022-03-27/24126_screenshot-1_f.png)
RECEPT ZA TITOV KOLAČ: Bio je najstroža tajna u Jugoslaviji
Ovaj recept je Tito obožavao.
Možda vas zanima:
![Kolač](/data/images/2023-11-26/69009_1464569-titov-omiljen-kolac-ls_f.jpg)
TITO JE OBOŽAVAO OVAJ KOLAČ Cela Jugoslavija znala je napamet ovaj recept, jedan tajni sastojak je ključan za Brozovu omiljenu poslasticu
U poslednje vreme se najviše piše o tome da je Tito obožavao poslasticu sa orasima, čokoladom i kafom.
![titov kolač](/data/images/2022-03-27/24126_screenshot-1_f.png)
RECEPT ZA TITOV KOLAČ: Bio je najstroža tajna u Jugoslaviji
Ovaj recept je Tito obožavao.
Možda vas zanima:
![Kolač](/data/images/2023-11-26/69009_1464569-titov-omiljen-kolac-ls_f.jpg)
TITO JE OBOŽAVAO OVAJ KOLAČ Cela Jugoslavija znala je napamet ovaj recept, jedan tajni sastojak je ključan za Brozovu omiljenu poslasticu
U poslednje vreme se najviše piše o tome da je Tito obožavao poslasticu sa orasima, čokoladom i kafom.
![titov kolač](/data/images/2022-03-27/24126_screenshot-1_f.png)
RECEPT ZA TITOV KOLAČ: Bio je najstroža tajna u Jugoslaviji
Ovaj recept je Tito obožavao.
400ml mleka
5 kašika brašna
2 žumanca
Sastojci za drugi fil:
250 gr putera
10 kašika šećera
100gr čokolade za kuvanje
1 ekstrakt ruma
Priprema:
Odvojite belance od žumanceta. Belance umutite i ostavite sa strane. 3 žumanca odvojite u veću činiju, a 4 žumance ostavite za kasnije. U žumance dodajte šećer, brašno, ulje i prohlađenu kafu i onda umutite. Dodajte orahe i prašak za pecivo, a kada sve to umutite dodajte belanca koja ste umutili u čvrst šne. Pecite koricu 20 minuta na 200 stepeni Celzijusa.
Pravite fil tako što ćete skuvati žumance sa brašnom u 400 ml mleka kao kada kuvate puding. Ostavite sa strane.
U drugi fil umutite puter i šećer, a potom dodajte rastopljenu čokoladu i ekstrakt ruma.
Posložite sve i pospite orasima.
Prijatno!
![čupavci](/data/images/2024-12-24/109714_shutterstock-2097577366-1_f.jpg)
Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert
![rakija](/data/images/2025-02-12/113811_shutterstock-1282722316_f.jpg)
Zaboravljena pića Srbije – Drevni nektari, lekoviti napici i tradicionalni ukusi koji nestaju
Pića koja su nekada bila deo svakodnevice, a danas su retkost
![gibanica](/data/images/2024-08-26/98583_shutterstock-2294614527_f.jpg)
Prava DOMAĆA GIBANICA sprema se samo na OVAJ način, a gotova za 5 minuta - Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak, sirnica kao iz PEKARE
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
![Čupava Kata](/data/images/2023-02-24/47291_190695-cupava-kata-ls_f.jpg)
Čupava Kata - omiljeni recept iz stare Juge: Potrebna su 4 sastojka i 10 minuta
Pravi se jednostavno, a ukus je fantastičan
![Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem](/data/images/2023-03-31/50110_shutterstock-123380389_f.jpg)
Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem
Otkrivamo vam trik uz koji će vam pita biti ukusna kao iz najbolje pekare
Komentari(0)