PROBAJTE ČUVENI BEOGRADSKI ĐUVEČ Priprema traje svega 20 minuta, a jedna namirnica je ključna
Beogradski đuveč sa lukom bez mesa je jelo koje je poznato već decenijama da se jede

Kad govorimo o luku, moramo govoriti i o čuvenim srpskim đuvečima. Đuveč je staro jelo, u njemu ima dosta sastojaka, ali najviše luka.
Počećemo od najjednostavnijeg đuveča, koji predstavlja uprošćeni i osavremenjeni oblik nekadašnjih naših đuveča.
Ovaj đuveč posebno voleo zaposleni Beograđani, jer se može dobiti za veoma kratko vreme i ne traži stalno nadgledanje tokom pečenja. Njegova karakteristika je u tome što se sastojci ne prže prethodno, već se namirnice sveže stavljaju u posudu i peku.
Očistite, operite i sitno iseckajte crni luk ili prazniluk, dodajte opran, sitno sečen paradajz, paprike, takođe oprane i sitno iseckane.
Krompir operite, oljuštite i isecite na krupnije komade pa i njega dodajte luku, paradajzu i paprikama.
Sipajte očišćen pirinač, posolite, pobiberite, dodajte začin C i alevu papriku. Polijte uljem i vodom pa sve promenite.
Pokrijte posudu aluminijumskom folijom da vazduh ne prodire unutra i stavite u umereno zagrejanu pećnicu.
Pecite oko sat i po.
Zbog krompira, ovaj đuveč služite samo topao.
Ako želite da ga poslužite hladnog, nemojte prilikom pripreme stavljati kompir.

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.
Komentari(0)