PROBAJTE ČUVENI BEOGRADSKI ĐUVEČ Priprema traje svega 20 minuta, a jedna namirnica je ključna
Beogradski đuveč sa lukom bez mesa je jelo koje je poznato već decenijama da se jede
Kad govorimo o luku, moramo govoriti i o čuvenim srpskim đuvečima. Đuveč je staro jelo, u njemu ima dosta sastojaka, ali najviše luka.
Počećemo od najjednostavnijeg đuveča, koji predstavlja uprošćeni i osavremenjeni oblik nekadašnjih naših đuveča.
Ovaj đuveč posebno voleo zaposleni Beograđani, jer se može dobiti za veoma kratko vreme i ne traži stalno nadgledanje tokom pečenja. Njegova karakteristika je u tome što se sastojci ne prže prethodno, već se namirnice sveže stavljaju u posudu i peku.
Očistite, operite i sitno iseckajte crni luk ili prazniluk, dodajte opran, sitno sečen paradajz, paprike, takođe oprane i sitno iseckane.
Krompir operite, oljuštite i isecite na krupnije komade pa i njega dodajte luku, paradajzu i paprikama.
Sipajte očišćen pirinač, posolite, pobiberite, dodajte začin C i alevu papriku. Polijte uljem i vodom pa sve promenite.
Pokrijte posudu aluminijumskom folijom da vazduh ne prodire unutra i stavite u umereno zagrejanu pećnicu.
Pecite oko sat i po.
Zbog krompira, ovaj đuveč služite samo topao.
Ako želite da ga poslužite hladnog, nemojte prilikom pripreme stavljati kompir.
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Komentari(0)