ZABORAVLJENO SRPSKO JELO KOJE SU SVI OBOŽAVALI Recept za cicvaru koji će vas vratiti u detinjstvo

Miloš Milenović

21:00

Gastronomija 0

Nekada su ga svi obožavali, ali je palo u zaborav.

ZABORAVLJENO SRPSKO JELO KOJE SU SVI OBOŽAVALI Recept za cicvaru koji će vas vratiti u detinjstvo
Shutterstock

 

Staro, skoro zaboravljeno jelo, koje svi obožavaju.

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Mleko, vodu i mast staviti da prokuva, dodati sir, posoliti i izmešati.

Kad ponovo prokuva smanjiti temperaturu, sipati kukuruzno brašno i neprekidno miješati da polako krčka 10-ak minuta. Kad se po dnu posude "uhvati" kao da je malo prigorila, gotova je.

Poslužiti uz kiselu pavlaku, jogurt ili kiselo mleko, a može i salata po želji.

peglana kobasica

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja

Gastronomija

14:00

1 oktobar, 2025

Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading