PETROVDANSKI KOLAČ: Za zdravlje svoje dece, svaka majka će danas da napravi ovu staru poslasticu
Najlepša pita od jabuka je ona posna, sa sipanim korama kojoj niko ne može odoleti

Danas je Petrovdan i stara tradicija nalaže da se danas spremi kolač od jabuka Petrovača ili lenja pita sa jabukama. Pošto ove godine Petrovdan pada u sredu, obavezan je post. Donosimo vam recept za posnu lenju pitu od jabuka:
Potrebno je:
- 1,5 kg jabuka Petrovača
- 150 gr kristal šećera
- Cimet
- 1 kesica vanilin šećera
- 300 gr griza
- 300 gr brašna
- 150 gr kristal secera
- prašak za pecivo
- 100 gr margarina
Priprema:
Jabuke očistite pa izrendajte. Pospite po njima 150 grama šećera i cimet. U činiju izmešajte brašno, šećer, griz, prašak za pecivo i vanilin šećer. Pleh podmažite pa po njemu rasporedite malo brašna sa šećerom i grizom, preko brašna poređajte jabuke, pa opet sloj sa brašnom, pa sloj sa jabukama i završite sa brašnom. Preko složenog kolača narendajte margarin, a potom dodajte i sok od jabuka koji se iscedio u činiju. Pecite na 180 stepeni Celzijusa oko 40 minuta.

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk
Komentari(0)