PREVRNUTI KOLAČ OD JABUKA: Ukus je čista FANTAZIJA, a sprema se toliko jednostavno da ga i deca mogu napraviti

Izvor: Lepote Srbije

13:00

Gastronomija 0

Domaći kolač od jabuka i biskvita je tako ukusan i sočan da ga morate spremiti

kolač s jabukama
Prinskrin Youtube/Domaci kuhar

Ovo je jedan od divnih domaćih sezonskih kolača kojem niko ne može odoliti:

Sastojci:

  • 1,5kg jabuka
  • 100g grožđica potopljenih u rum
  • 19 kašika šećera
  • 2 kašičice cimeta
  • 50g putera
  • 5 jaja
  • 1dl mleka
  • 1dl ulja
  • 8 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2dl vode
  • 2 šlag pena
  • orasi

Priprema:

Možda vas zanima:

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Možda vas zanima:

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Možda vas zanima:

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Jabuke oljuštite i isecite na krupnije komade pa poređajte po dnu tepsije. Po njima pospite u rum natopljeno suvo grožđe, a potom i nekliko kašika šećera. Pecite u rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 40 minuta. Dok se jabuke peku, napravite biskvit. Umutite belanca i šećer, a onda dodajte cimet, puter, mleko, ulje, brašno, prašak za pecivo i žumance. Preko ispečenih jabuka prelijte smesu za biskvit. Pecite još 20 minuta. Umutite šlag od šlag pene i vode.

Ispečen kolač izvadite iz rerne pa ga "istresite" na tacnu, tako da sada jabuke dođu kao gornji sloj. Preko kolača stavite šlag, a potom i seckane orahe.

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Tagovi:

Komentari(0)

Loading