PREVRNUTI KOLAČ OD JABUKA: Ukus je čista FANTAZIJA, a sprema se toliko jednostavno da ga i deca mogu napraviti
Domaći kolač od jabuka i biskvita je tako ukusan i sočan da ga morate spremiti
Ovo je jedan od divnih domaćih sezonskih kolača kojem niko ne može odoliti:
Sastojci:
- 1,5kg jabuka
- 100g grožđica potopljenih u rum
- 19 kašika šećera
- 2 kašičice cimeta
- 50g putera
- 5 jaja
- 1dl mleka
- 1dl ulja
- 8 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2dl vode
- 2 šlag pena
- orasi
Priprema:
Možda vas zanima:
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
Možda vas zanima:
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
Možda vas zanima:
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
Jabuke oljuštite i isecite na krupnije komade pa poređajte po dnu tepsije. Po njima pospite u rum natopljeno suvo grožđe, a potom i nekliko kašika šećera. Pecite u rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 40 minuta. Dok se jabuke peku, napravite biskvit. Umutite belanca i šećer, a onda dodajte cimet, puter, mleko, ulje, brašno, prašak za pecivo i žumance. Preko ispečenih jabuka prelijte smesu za biskvit. Pecite još 20 minuta. Umutite šlag od šlag pene i vode.
Ispečen kolač izvadite iz rerne pa ga "istresite" na tacnu, tako da sada jabuke dođu kao gornji sloj. Preko kolača stavite šlag, a potom i seckane orahe.
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!
Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
Komentari(0)