JOŠ BOLJA OD MRSNE Posna ruska salata, ovakvu nigde niste probali, oboriće vas sa nogu koliko je dobra
Ima i dodataka kao što su izuzetno zdrav susam i kikiriki, ali i kukuruz šećerac koji daje poseban šmek ovom jelu

Ruska salata je jedno od najomiljenijih predjela u Srbiji. Zamerka onih koji poste je što ne može da se jede u vreme posta kao što je sad aktuelni Petrovski post.
Međutim, postoji i posna ruska salata koja po ukusu ni najmanje ne zaostaje za onom mrsnom. Priprema se sa sličnim sastojcima, samo što se umesto praške šunke stavlja tunjevina, umesto klasičnog posni majonez. Ima i dodataka kao što su izuzetno zdrav susam i kikiriki, ali i kukuruz šećerac koji daje poseban šmek ovom jelu.
Sastojci:
Možda vas zanima:

RUSKA SALATA U POSNOJ VERZIJI: Ovako napravljena lepša je od mrsne
Ova salata uglavnom je poznatija kao mrsna, ali je jednako ukusna i u posnoj varijanti.

POSNA Salata od tunjevine, idealan prilog za dane posta!
Tunjevina je lep obrok i u vreme kad nije post, a naročito kada postimo.
- 2 konzerve tunjevine
- 200 g kikirikija
- 100 g susama
- 100 g mariniranih pečuraka
- 6 kiselih krastavaca
- 5 crvenih, kiselih paprika
- 400 g kukuruza šećerca
- veći krompir
- 3 šargarepe
- 1/2 kašičice origana
- 1/2 kašičice bibera
- veza peršuna
- so po ukusu
- 400 g posnog majoneza
Priprema:
Šargarepu i krompir iseckajte na kockice i obarite. Skuvajte kukuruz, kikiriki sameljite na krupno ili iseckajte. Susam propržite na suvom teflon-tiganju. pa sve izmešajte. Dodajte iseckane marinirane šampinjone, kiselu papriku, krastavčice, a tunjevinu ocedite od ulja. Posolite, pobiberite, dodajte origano i sitno sečen peršun. Na kraju dodajte posni majonez i sve sjedinite u kompaktnu masu. Ostavite da se dobro ohladi u frižideru pre služenja.

Jelo bogate istorije i još bogatijeg ukusa! Napravite višegradski kupus po receptu koji su Jovanka i Tito obožavali
I mada je Jovanka naročito volela pečenje, u ovom jelu je, koje se u narodu često zove višegradski kupus, podjednako uživala

Kolač sa pekmezom: Jednostavan je i ne košta mnogo (VIDEO)
Otkrijte tajnu najmekšeg i najsočnijeg kolača sa pekmezom

SVEČANA ĐURĐEVDANSKA SALATA KOJOJ NEMA RAVNE: Ukus obara s nogu, toliko je JEDNOSTAVNA da može čak i dete da je spremi
Donosimo vam recept za svečanu đurđevdansku salatu koja se priprema vrlo jednostavno.

STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE: Banica sa SIROM, jedino OVAKO nikad neće biti MASNA, a možete da je jedete DANIMA
Starinska banica sa sirom sa juga Srbije svima po ukusu

Ovu poslasticu su Jugosloveni obožavali: Sada gotovo zaboravljeni kolač, a spremanje je lako i brzo
Prisetite se deserta koji je bio popularan 70- ih godina
Komentari(0)