POSNA Salata od tunjevine, idealan prilog za dane posta!
Tunjevina je lep obrok i u vreme kad nije post, a naročito kada postimo.

Možemo je koristiti i sa salatama, pa danas donosimo jedan posni recept za salatu sa tunjevinom koja će biti fantastičan prilog jelima, a može se jesti i kao glavni obrok.
Potrebno je:
200 g kukuruza šečerca
Možda vas zanima:

POSNI UŽITAK: Sarmice od zelja, zdrav, lagan i ukusan obrok, jednostavno se tope ustima
Tokom dana Gospojinskog posta, kada je važno pridržavati se jednostavne i zdrave ishrane, sarmice od zelja predstavljaju savršen izbor.

RUSKA SALATA U POSNOJ VERZIJI: Ovako napravljena lepša je od mrsne
Ova salata uglavnom je poznatija kao mrsna, ali je jednako ukusna i u posnoj varijanti.
Možda vas zanima:

POSNI UŽITAK: Sarmice od zelja, zdrav, lagan i ukusan obrok, jednostavno se tope ustima
Tokom dana Gospojinskog posta, kada je važno pridržavati se jednostavne i zdrave ishrane, sarmice od zelja predstavljaju savršen izbor.

RUSKA SALATA U POSNOJ VERZIJI: Ovako napravljena lepša je od mrsne
Ova salata uglavnom je poznatija kao mrsna, ali je jednako ukusna i u posnoj varijanti.
Možda vas zanima:

POSNI UŽITAK: Sarmice od zelja, zdrav, lagan i ukusan obrok, jednostavno se tope ustima
Tokom dana Gospojinskog posta, kada je važno pridržavati se jednostavne i zdrave ishrane, sarmice od zelja predstavljaju savršen izbor.

RUSKA SALATA U POSNOJ VERZIJI: Ovako napravljena lepša je od mrsne
Ova salata uglavnom je poznatija kao mrsna, ali je jednako ukusna i u posnoj varijanti.
400 g crvenog pasulja iz konzerve
1-2 konzerve tunjevine u komadima
2 šolje skuvane testenine
1 do 1/2 soka od limuna
malo bibera
malo soli
Priprema:
Pasulj i kukuruz ocedimo od viška vode i stavimo u činiju za mešanje.
Ocedimo tunjevinu od ulja i stavimo je u činiju. Dodamo skuvanu testeninu i sok od limuna. Posolimo i pobiberimo po ukusu.
Mešamo da se smesa sjedini.
Salatu sipamo u činijce i ostavimo u fružideru da se lepo ohladi.
Prijatno!

Kuvarica otkrila caku za savršenu sarmu: Domaćice bi bogatstvo dale da znaju ovaj recept, baš kao iz bakine kuhinje
Postoje dva postupka za pravljenje sarme.

Ukusi Srbije na jednom mestu: 5 tradicionalnih jela koja svaki turista mora probati
Kada turisti dođu u Srbiju, jedna od stvari koje nikako ne smeju propustiti jeste da iskuse bogatstvo naše kuhinje. Srpska gastronomija oduševljava raznolikošću ukusa, a tradicionalna jela pružaju jedinstven gastronomski doživljaj koji svaki gost dugo pamti.

Slatko i lako: Stari srpski recept za tufahije, desert koji osvaja na prvi zalogaj
Nekada su naše bake znale da pravi ukus najviše zavisi od jednostavnosti i kvalitetnih sastojaka, a upravo je takav stari srpski desert – tufahije. Iako mnogi misle da je reč o bosanskoj poslastici, tufahije su već decenijama prisutne i u Srbiji, gde su ih domaćice sa velikom pažnjom pripremale u posebnim prilikama.

Kao iz bakine kuhinje: Štrudla meka ko duša, zagarantovano će nestati sa tanjira za tili čas
Ova poslastice se priprema jednostavno, a efekat je savršen.

Sastojci koje koriste profesionalni kuvari za vrhunski slatki kupus! Obavezno ih dodajte u jelo i videćete razliku
Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvek može da bude bolja.
Komentari(0)