POSNA Salata od tunjevine, idealan prilog za dane posta!

Jelica Jovanović

18:00

Gastronomija 0

Tunjevina je lep obrok i u vreme kad nije post, a naročito kada postimo.

Tunjevina
Shutterstock

Možemo je koristiti i sa salatama, pa danas donosimo jedan posni recept za  salatu sa tunjevinom koja će biti fantastičan prilog jelima, a može se jesti i kao glavni obrok.

Potrebno je:

200 g kukuruza šečerca

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

400 g crvenog pasulja iz konzerve

1-2 konzerve tunjevine u komadima

2 šolje skuvane testenine

1 do 1/2 soka od limuna

malo bibera

malo soli

Priprema:

Pasulj i kukuruz ocedimo od viška vode i stavimo u činiju za mešanje.
Ocedimo tunjevinu od ulja i stavimo je u činiju. Dodamo skuvanu testeninu i sok od limuna. Posolimo i pobiberimo po ukusu.

Mešamo da se smesa sjedini.

Salatu sipamo u činijce i ostavimo u fružideru da se lepo ohladi.

Prijatno!

pita

GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek

Gastronomija

21:00

22 oktobar, 2025

Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.

Komentari(0)

Loading