POSNA Salata od tunjevine, idealan prilog za dane posta!

Jelica Jovanović

18:00

Gastronomija 0

Tunjevina je lep obrok i u vreme kad nije post, a naročito kada postimo.

Tunjevina
Shutterstock

Možemo je koristiti i sa salatama, pa danas donosimo jedan posni recept za  salatu sa tunjevinom koja će biti fantastičan prilog jelima, a može se jesti i kao glavni obrok.

Potrebno je:

200 g kukuruza šečerca

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

400 g crvenog pasulja iz konzerve

1-2 konzerve tunjevine u komadima

2 šolje skuvane testenine

1 do 1/2 soka od limuna

malo bibera

malo soli

Priprema:

Pasulj i kukuruz ocedimo od viška vode i stavimo u činiju za mešanje.
Ocedimo tunjevinu od ulja i stavimo je u činiju. Dodamo skuvanu testeninu i sok od limuna. Posolimo i pobiberimo po ukusu.

Mešamo da se smesa sjedini.

Salatu sipamo u činijce i ostavimo u fružideru da se lepo ohladi.

Prijatno!

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading