POSNA Salata od tunjevine, idealan prilog za dane posta!
Tunjevina je lep obrok i u vreme kad nije post, a naročito kada postimo.

Možemo je koristiti i sa salatama, pa danas donosimo jedan posni recept za salatu sa tunjevinom koja će biti fantastičan prilog jelima, a može se jesti i kao glavni obrok.
Potrebno je:
200 g kukuruza šečerca
Možda vas zanima:

POSNI UŽITAK: Sarmice od zelja, zdrav, lagan i ukusan obrok, jednostavno se tope ustima
Tokom dana Gospojinskog posta, kada je važno pridržavati se jednostavne i zdrave ishrane, sarmice od zelja predstavljaju savršen izbor.

RUSKA SALATA U POSNOJ VERZIJI: Ovako napravljena lepša je od mrsne
Ova salata uglavnom je poznatija kao mrsna, ali je jednako ukusna i u posnoj varijanti.
Možda vas zanima:

POSNI UŽITAK: Sarmice od zelja, zdrav, lagan i ukusan obrok, jednostavno se tope ustima
Tokom dana Gospojinskog posta, kada je važno pridržavati se jednostavne i zdrave ishrane, sarmice od zelja predstavljaju savršen izbor.

RUSKA SALATA U POSNOJ VERZIJI: Ovako napravljena lepša je od mrsne
Ova salata uglavnom je poznatija kao mrsna, ali je jednako ukusna i u posnoj varijanti.
Možda vas zanima:

POSNI UŽITAK: Sarmice od zelja, zdrav, lagan i ukusan obrok, jednostavno se tope ustima
Tokom dana Gospojinskog posta, kada je važno pridržavati se jednostavne i zdrave ishrane, sarmice od zelja predstavljaju savršen izbor.

RUSKA SALATA U POSNOJ VERZIJI: Ovako napravljena lepša je od mrsne
Ova salata uglavnom je poznatija kao mrsna, ali je jednako ukusna i u posnoj varijanti.
400 g crvenog pasulja iz konzerve
1-2 konzerve tunjevine u komadima
2 šolje skuvane testenine
1 do 1/2 soka od limuna
malo bibera
malo soli
Priprema:
Pasulj i kukuruz ocedimo od viška vode i stavimo u činiju za mešanje.
Ocedimo tunjevinu od ulja i stavimo je u činiju. Dodamo skuvanu testeninu i sok od limuna. Posolimo i pobiberimo po ukusu.
Mešamo da se smesa sjedini.
Salatu sipamo u činijce i ostavimo u fružideru da se lepo ohladi.
Prijatno!

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu
Komentari(0)