POSNA Salata od tunjevine, idealan prilog za dane posta!
Tunjevina je lep obrok i u vreme kad nije post, a naročito kada postimo.
Možemo je koristiti i sa salatama, pa danas donosimo jedan posni recept za salatu sa tunjevinom koja će biti fantastičan prilog jelima, a može se jesti i kao glavni obrok.
Potrebno je:
200 g kukuruza šečerca
Možda vas zanima:
POSNI UŽITAK: Sarmice od zelja, zdrav, lagan i ukusan obrok, jednostavno se tope ustima
Tokom dana Gospojinskog posta, kada je važno pridržavati se jednostavne i zdrave ishrane, sarmice od zelja predstavljaju savršen izbor.
RUSKA SALATA U POSNOJ VERZIJI: Ovako napravljena lepša je od mrsne
Ova salata uglavnom je poznatija kao mrsna, ali je jednako ukusna i u posnoj varijanti.
Možda vas zanima:
POSNI UŽITAK: Sarmice od zelja, zdrav, lagan i ukusan obrok, jednostavno se tope ustima
Tokom dana Gospojinskog posta, kada je važno pridržavati se jednostavne i zdrave ishrane, sarmice od zelja predstavljaju savršen izbor.
RUSKA SALATA U POSNOJ VERZIJI: Ovako napravljena lepša je od mrsne
Ova salata uglavnom je poznatija kao mrsna, ali je jednako ukusna i u posnoj varijanti.
Možda vas zanima:
POSNI UŽITAK: Sarmice od zelja, zdrav, lagan i ukusan obrok, jednostavno se tope ustima
Tokom dana Gospojinskog posta, kada je važno pridržavati se jednostavne i zdrave ishrane, sarmice od zelja predstavljaju savršen izbor.
RUSKA SALATA U POSNOJ VERZIJI: Ovako napravljena lepša je od mrsne
Ova salata uglavnom je poznatija kao mrsna, ali je jednako ukusna i u posnoj varijanti.
400 g crvenog pasulja iz konzerve
1-2 konzerve tunjevine u komadima
2 šolje skuvane testenine
1 do 1/2 soka od limuna
malo bibera
malo soli
Priprema:
Pasulj i kukuruz ocedimo od viška vode i stavimo u činiju za mešanje.
Ocedimo tunjevinu od ulja i stavimo je u činiju. Dodamo skuvanu testeninu i sok od limuna. Posolimo i pobiberimo po ukusu.
Mešamo da se smesa sjedini.
Salatu sipamo u činijce i ostavimo u fružideru da se lepo ohladi.
Prijatno!
KOLAČ KOJI SE ČUVA DVE NEDELJE: Zaboravljeni posni recept sa orasima naših baka, tajna mirisa i mekoće
U vremenima dugih postova, srpska trpeza je bila puna domišljatih recepata. Otkrivamo tajnu "Bakine torte" – izuzetno bogatog, ali potpuno posnog kolača koji se pravi bez jaja i mleka. Ovaj kolač, premazan medom i orasima, ostaje mekan i svež danima, zbog čega je bio idealna zimska poslastica za slavlja.
Srpkinje će biti oduševljene ovim starinskim receptom: Orasnice kakve smo jeli samo kod bake, pravo savršenstvo
Bilo da ih pravite za praznike, porodične okupljanja ili jednostavno za uživanje uz kafu orašnice su pravi izbor koji će osvojiti sve.
Ko proba pitu s makom po receptu Suzane Mančić neće se pokajati: Bolja je od svake štrudle, osvaja ukusom i mirisom
Recept za ovu ukusnu poslasticu kojoj malo ko može odoleti.
GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek
Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.
Recept za domaću supu zlata vredan: Jedan sastojak je ključan, spremaćete je svaki drugi dan
Samo jedna namirnica koja može potpuno da podigne njen ukus.
Komentari(0)