SVI PRAVE ISTU GREŠKU Stručnjak tvrdi da većina ljudi ne ume da skuva dobru kafu
Nedavno istraživanje pokazalo je da je optimalna temperatura za pripremu šoljice kafe između 90 i 96 stepeni, što znači da je voda direktno iz kuvala za vodu prevruća
Ako ste ljubitelj kafe, bez sumnje ste usavršili svoju rutinu kuvanja ovog mnogima omiljenog napitka. Možda ste osoba koja voli dve kašičice šećera ili vam je možda potrebna vrlo određena količina mleka da biste bili zadovoljni. U svakom slučaju, pokazalo se da većina nas krivo kuva kafu, tvrde stručnjaci. Iako ste možda više zabrinuti koju vrstu kafe imate ili je li iz mašine ili instant, pokazalo se da bi trebalo da obratimo više pažnje na temperaturu vode, prenosi Mirror.
S obzirom na to da su Google pretraživanja o tome kako napraviti ‘savršenu šoljicu kafe’ prošlog meseca porasla za 72%, InSinkErator je otkrio da su mnogi pogrešno kuvali kafu ceo svoj život. Mnogi ljudi pripremaju svoju instant kafu kod kuće koristeći kuvala koja vodu zagrevaju na oko sto stepeni, što znači da većina ljudi pogrešno priprema svoje omiljene tople napitke.
Nedavno istraživanje pokazalo je da je optimalna temperatura za pripremu šoljice kafe između 90 i 96 stepeni, što znači da je voda direktno iz kuvala za vodu prevruća. Umesto toga, stručnjaci iz InSinkEratora preporučuju da ostavite svoju prokuvanu vodu da se hladi oko pet minuta kako bi se spustila na savršenu temperaturu za kuvanje kafe. Kako biste bili još sigurniji da je vaša šoljica kafe spremna, stručnjaci savetuju korišćenje termometra, prenosi Večernji list.
Možda vas zanima:
EVO ŠTA ĆE SE DESITI AKO POPIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK: Ovo je jedina prava ISTINA, POSLUŠAJTE iz PRVE RUKE
Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
POSLE OVOGA VIŠE JE NIKADA NEĆETE BACATI Evo kako da na 4 načina iskoristite soc od kafe
Svakako, ovo je posebno značajno za ljubitelje kafe, ali i ekološki osvešćene ljude koji ne žele da zagađuju okolinu i trude se da sve iskoriste maksimalno, pre nego što bace.
Možda vas zanima:
EVO ŠTA ĆE SE DESITI AKO POPIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK: Ovo je jedina prava ISTINA, POSLUŠAJTE iz PRVE RUKE
Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
POSLE OVOGA VIŠE JE NIKADA NEĆETE BACATI Evo kako da na 4 načina iskoristite soc od kafe
Svakako, ovo je posebno značajno za ljubitelje kafe, ali i ekološki osvešćene ljude koji ne žele da zagađuju okolinu i trude se da sve iskoriste maksimalno, pre nego što bace.
Možda vas zanima:
EVO ŠTA ĆE SE DESITI AKO POPIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK: Ovo je jedina prava ISTINA, POSLUŠAJTE iz PRVE RUKE
Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
POSLE OVOGA VIŠE JE NIKADA NEĆETE BACATI Evo kako da na 4 načina iskoristite soc od kafe
Svakako, ovo je posebno značajno za ljubitelje kafe, ali i ekološki osvešćene ljude koji ne žele da zagađuju okolinu i trude se da sve iskoriste maksimalno, pre nego što bace.
Ako želite da skuvate savršenu šoljicu kafe, trebalo bi svakako dodati vodu pre mleka, kažu stručnjaci. Iako ljudi tvrde da dodavanje mleka pre vode sprečava da kafa zagori, stručnjaci upozoravaju da će to smanjiti note ukusa koje dolaze iz zrna kafe. Dodavanje mleka prvo takođe može sprečiti njihovo pravilno otapanje.
Kako biste što bolje napravili svoje tople napitke, ovo su optimalne temperature:
Kafa – 90 do 96 stepeni Celzijusa
Crni čaj – 90 do 98 stepeni Celzijusa
Zeleni čaj – 80 stepeni Celzijusa
Biljni čaj – 100 stepeni Celzijusa
Vruća čokolada – 71 do 85 stepeni Celzijusa
POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
Komentari(0)