POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Poznato je da se u danima stogog posta kakav je danas zabranjuju čak i dezerti.
Ali, postoji grupa proizvoda koji mogu biti alternativa uobičajenim poslasticama i nisu zabranjeni da se jedu u toku posta: tu spadaju džem, sušeno voće (suvo grožđe, suve kajsije, smokve, suve šljive), orasi, tamna čokolada, alva, marmelada i med. Da, med može da se jede u postu. Svi sveštenici navode primer Svetog proroka Jovana, koji je tokom velikog posta koristio samo med.
Danas donosimo veoma brz a zdrav recept posnog slatkiša na vodi, veoma ukusnog.
100g organskog kakao praha
150g orašastih plodova
10 komada svežih urmi bez koštice
100g meda
1/2 šoljice vode
150 g kokosovog brašna
Pomešati sastojke ( kakao, med, 75 g kokosovog brašna, urme i orašaste plodove sjediniti i sve skupa izblendati), da napomenemo da vam treba jak blender u slučaju da orašasti plodovi nisu unapred samleveni. Ako je smesa previše gusta da guši blender, dodajte malo vode. Kada je sve dobro sjedinjeno, od smese pravite kuglice i uvaljajte u ostatak kokosovog brašna. Ruke je dobro malo pokvasiti, tako se bombice lakše oblikuju. Bombice će spolja ostati suvlje nego iznutra. Stavite ih u frižider 1 sat da se stegnu.
Prijatno!
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Čkalja je ovo jelo obožavao, a Srbe vraća u detinjstvo: Ovo je bio njegov recept, strogo se držao ovih pravila
Glumac je jednom prilikom otkrio svoj recept za ovo staro jelo
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Komentari(0)