POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.

Poznato je da se u danima stogog posta kakav je danas zabranjuju čak i dezerti.
Ali, postoji grupa proizvoda koji mogu biti alternativa uobičajenim poslasticama i nisu zabranjeni da se jedu u toku posta: tu spadaju džem, sušeno voće (suvo grožđe, suve kajsije, smokve, suve šljive), orasi, tamna čokolada, alva, marmelada i med. Da, med može da se jede u postu. Svi sveštenici navode primer Svetog proroka Jovana, koji je tokom velikog posta koristio samo med.
Danas donosimo veoma brz a zdrav recept posnog slatkiša na vodi, veoma ukusnog.
100g organskog kakao praha
150g orašastih plodova
10 komada svežih urmi bez koštice
100g meda
1/2 šoljice vode
150 g kokosovog brašna
Pomešati sastojke ( kakao, med, 75 g kokosovog brašna, urme i orašaste plodove sjediniti i sve skupa izblendati), da napomenemo da vam treba jak blender u slučaju da orašasti plodovi nisu unapred samleveni. Ako je smesa previše gusta da guši blender, dodajte malo vode. Kada je sve dobro sjedinjeno, od smese pravite kuglice i uvaljajte u ostatak kokosovog brašna. Ruke je dobro malo pokvasiti, tako se bombice lakše oblikuju. Bombice će spolja ostati suvlje nego iznutra. Stavite ih u frižider 1 sat da se stegnu.
Prijatno!

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Komentari(0)