POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Poznato je da se u danima stogog posta kakav je danas zabranjuju čak i dezerti.
Ali, postoji grupa proizvoda koji mogu biti alternativa uobičajenim poslasticama i nisu zabranjeni da se jedu u toku posta: tu spadaju džem, sušeno voće (suvo grožđe, suve kajsije, smokve, suve šljive), orasi, tamna čokolada, alva, marmelada i med. Da, med može da se jede u postu. Svi sveštenici navode primer Svetog proroka Jovana, koji je tokom velikog posta koristio samo med.
Danas donosimo veoma brz a zdrav recept posnog slatkiša na vodi, veoma ukusnog.
100g organskog kakao praha
150g orašastih plodova
10 komada svežih urmi bez koštice
100g meda
1/2 šoljice vode
150 g kokosovog brašna
Pomešati sastojke ( kakao, med, 75 g kokosovog brašna, urme i orašaste plodove sjediniti i sve skupa izblendati), da napomenemo da vam treba jak blender u slučaju da orašasti plodovi nisu unapred samleveni. Ako je smesa previše gusta da guši blender, dodajte malo vode. Kada je sve dobro sjedinjeno, od smese pravite kuglice i uvaljajte u ostatak kokosovog brašna. Ruke je dobro malo pokvasiti, tako se bombice lakše oblikuju. Bombice će spolja ostati suvlje nego iznutra. Stavite ih u frižider 1 sat da se stegnu.
Prijatno!
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
Doručak za celu porodicu: Proja sa sirom i jogurtom koju ćete smazati za tili čas, svaki zalogaj je uživanje
Ova proja je savršena za brzi doručak.
Ova najukusnija pita najbrže nestaje sa stola: Domaćice recept zapisuju u sveske zbog jednog sastojka
Nije potrebno mnogo truda, a rezultat je večera koja puni stomak i greje dušu
OVO ZNAJU SAMO ISKUSNI PEKARI Samo jedna čaša ovog preliva i pita će vam garant biti bolja nego iz bilo koje pekare
Nema boljeg preliva – pita uvek ispada bez greške sa njim.
Recept za savršenu carsku pitu: Mekana, izdašna i toliko dobra da se danima priča o njoj
Upravo takav recept vam i donosimo
Komentari(0)