POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.

Poznato je da se u danima stogog posta kakav je danas zabranjuju čak i dezerti.
Ali, postoji grupa proizvoda koji mogu biti alternativa uobičajenim poslasticama i nisu zabranjeni da se jedu u toku posta: tu spadaju džem, sušeno voće (suvo grožđe, suve kajsije, smokve, suve šljive), orasi, tamna čokolada, alva, marmelada i med. Da, med može da se jede u postu. Svi sveštenici navode primer Svetog proroka Jovana, koji je tokom velikog posta koristio samo med.
Danas donosimo veoma brz a zdrav recept posnog slatkiša na vodi, veoma ukusnog.
100g organskog kakao praha
150g orašastih plodova
10 komada svežih urmi bez koštice
100g meda
1/2 šoljice vode
150 g kokosovog brašna
Pomešati sastojke ( kakao, med, 75 g kokosovog brašna, urme i orašaste plodove sjediniti i sve skupa izblendati), da napomenemo da vam treba jak blender u slučaju da orašasti plodovi nisu unapred samleveni. Ako je smesa previše gusta da guši blender, dodajte malo vode. Kada je sve dobro sjedinjeno, od smese pravite kuglice i uvaljajte u ostatak kokosovog brašna. Ruke je dobro malo pokvasiti, tako se bombice lakše oblikuju. Bombice će spolja ostati suvlje nego iznutra. Stavite ih u frižider 1 sat da se stegnu.
Prijatno!

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk
Komentari(0)