POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.

Poznato je da se u danima stogog posta kakav je danas zabranjuju čak i dezerti.
Ali, postoji grupa proizvoda koji mogu biti alternativa uobičajenim poslasticama i nisu zabranjeni da se jedu u toku posta: tu spadaju džem, sušeno voće (suvo grožđe, suve kajsije, smokve, suve šljive), orasi, tamna čokolada, alva, marmelada i med. Da, med može da se jede u postu. Svi sveštenici navode primer Svetog proroka Jovana, koji je tokom velikog posta koristio samo med.
Danas donosimo veoma brz a zdrav recept posnog slatkiša na vodi, veoma ukusnog.
100g organskog kakao praha
150g orašastih plodova
10 komada svežih urmi bez koštice
100g meda
1/2 šoljice vode
150 g kokosovog brašna
Pomešati sastojke ( kakao, med, 75 g kokosovog brašna, urme i orašaste plodove sjediniti i sve skupa izblendati), da napomenemo da vam treba jak blender u slučaju da orašasti plodovi nisu unapred samleveni. Ako je smesa previše gusta da guši blender, dodajte malo vode. Kada je sve dobro sjedinjeno, od smese pravite kuglice i uvaljajte u ostatak kokosovog brašna. Ruke je dobro malo pokvasiti, tako se bombice lakše oblikuju. Bombice će spolja ostati suvlje nego iznutra. Stavite ih u frižider 1 sat da se stegnu.
Prijatno!

Kuvarica otkrila caku za savršenu sarmu: Domaćice bi bogatstvo dale da znaju ovaj recept, baš kao iz bakine kuhinje
Postoje dva postupka za pravljenje sarme.

Ukusi Srbije na jednom mestu: 5 tradicionalnih jela koja svaki turista mora probati
Kada turisti dođu u Srbiju, jedna od stvari koje nikako ne smeju propustiti jeste da iskuse bogatstvo naše kuhinje. Srpska gastronomija oduševljava raznolikošću ukusa, a tradicionalna jela pružaju jedinstven gastronomski doživljaj koji svaki gost dugo pamti.

Kao iz bakine kuhinje: Štrudla meka ko duša, zagarantovano će nestati sa tanjira za tili čas
Ova poslastice se priprema jednostavno, a efekat je savršen.

Sastojci koje koriste profesionalni kuvari za vrhunski slatki kupus! Obavezno ih dodajte u jelo i videćete razliku
Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvek može da bude bolja.

Tradicionalni recept: Šaran iz Ćelija – specijalitet monaha manastira Ćelije kod Valjeva
Šaran iz Ćelija je gotovo zaboravljeni kulinarski biser iz manastira Ćelije, poznat po posebnom načinu pripreme koji mu daje nezaboravan ukus.
Komentari(0)