MEKANE I VAZDUŠASTE KIFLICE BEZ JAJA, MARGARINA I MLEKA: Brzo se prave, a toliko su ukusne da će vam svi TRAŽITI RECEPT
Posne kiflice mekane kao duša, lako se pripremaju, još brže su gotove i cela kuća će vam zamirisati od njih!

Najukusnije posne kiflice, koje su gotove za 30 minuta. Još jedna odlična stvar, kod ovih kiflica je što su ukusne i sutradan (spakujte ih u čistu kesu-činiju i ostavite u frižideru, kako bi duže ostale sveže).
Možete da ih filujete raznim džemovima, kremovima ili da ih ostavite prazne.
SASTOJCI:
Možda vas zanima:

KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.

PIVČIĆI NA STARINSKI NAČIN SU NAJLEPŠE I NAJHRSKAVIJE KIFLICE IKAD: Ukus ovog testa se ne zaboravlja
Samo stavite neki lep fil u vidu džema od šljiva ili oraha i uživajte u najlepšim kiflicama ikad
Možda vas zanima:

KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.

PIVČIĆI NA STARINSKI NAČIN SU NAJLEPŠE I NAJHRSKAVIJE KIFLICE IKAD: Ukus ovog testa se ne zaboravlja
Samo stavite neki lep fil u vidu džema od šljiva ili oraha i uživajte u najlepšim kiflicama ikad
Možda vas zanima:

KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.

PIVČIĆI NA STARINSKI NAČIN SU NAJLEPŠE I NAJHRSKAVIJE KIFLICE IKAD: Ukus ovog testa se ne zaboravlja
Samo stavite neki lep fil u vidu džema od šljiva ili oraha i uživajte u najlepšim kiflicama ikad
* 500g Brašna
* 20g Kvasca
* 250ml tople Vode
* 50 ml Ulja * 1 kasicica soli
* 1 kasicica secera
* susam
* posni majonez (za premazivanje (ili istopite margarin-maslac)
Shutterstock
PRIPREMA:
Odmah ukuljučite renu na 200C da se greje.
U veću činiju izmrvite kvasac, dodajte kašičicu šećera i brašna, 250 ml tople vode, 50 ml ulja promešajte. Postepeno dodajte 500 g brašna i so.
Sve sastojke sjedinite i umestite glatko testo. Sve se radi odmah, ni kvasac, ni testo ne ostavljajte da raste. Od testa razvucite krug debljine 2-3 mm i isecite na 16 delova.
Kiflice možete da pravite slatke i slane. Možete da ih punite džemom, kremovima ili da ostative prazne. Trouglove urolajte u kiflice.
Slane kiflice premažite sa posnim majonezom ili istopljenim margarinom (maslacem ili jajetom, ako ne postite) i pospite susam po njima.
Pecite na 190C dok ne porumene,oko 20 minuta.
Način pripreme možete pogledati u videu. Prijatno!

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Ritual dve kašike: Slatko od ružinih latica kao mirisna dobrodošlica
Jedna od najlepših srpskih tradicija krije se u jednostavnoj poslastici – slatku od ružinih latica, simbolu gostoprimstva i topline doma.

Mama Buba napravila PROJU po receptu iz 19. veka i raspametila domaćice: VELIKI SRPSKI KUVAR od zaborava sačuvao pravo blago
Recept za proju iz 19. veka sadrži i neke neobične dodatke, na primer šećer. Proja, staro srpsko jelo, tradicionalno se pravi od kukuruznog brašna, vode i soli.
Komentari(0)