MEKANE I VAZDUŠASTE KIFLICE BEZ JAJA, MARGARINA I MLEKA: Brzo se prave, a toliko su ukusne da će vam svi TRAŽITI RECEPT
Posne kiflice mekane kao duša, lako se pripremaju, još brže su gotove i cela kuća će vam zamirisati od njih!
Najukusnije posne kiflice, koje su gotove za 30 minuta. Još jedna odlična stvar, kod ovih kiflica je što su ukusne i sutradan (spakujte ih u čistu kesu-činiju i ostavite u frižideru, kako bi duže ostale sveže).
Možete da ih filujete raznim džemovima, kremovima ili da ih ostavite prazne.
SASTOJCI:
Možda vas zanima:
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
Možda vas zanima:
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
Možda vas zanima:
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
* 500g Brašna
* 20g Kvasca
* 250ml tople Vode
* 50 ml Ulja * 1 kasicica soli
* 1 kasicica secera
* susam
* posni majonez (za premazivanje (ili istopite margarin-maslac)
Shutterstock
PRIPREMA:
Odmah ukuljučite renu na 200C da se greje.
U veću činiju izmrvite kvasac, dodajte kašičicu šećera i brašna, 250 ml tople vode, 50 ml ulja promešajte. Postepeno dodajte 500 g brašna i so.
Sve sastojke sjedinite i umestite glatko testo. Sve se radi odmah, ni kvasac, ni testo ne ostavljajte da raste. Od testa razvucite krug debljine 2-3 mm i isecite na 16 delova.
Kiflice možete da pravite slatke i slane. Možete da ih punite džemom, kremovima ili da ostative prazne. Trouglove urolajte u kiflice.
Slane kiflice premažite sa posnim majonezom ili istopljenim margarinom (maslacem ili jajetom, ako ne postite) i pospite susam po njima.
Pecite na 190C dok ne porumene,oko 20 minuta.
Način pripreme možete pogledati u videu. Prijatno!
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Jeftina starinska poslastica kojoj niko ne može odoleti: Ukus i miris vraća u detinjstvo, odmah zapišite recept
Kroz vreme su nastale različite varijante recepata.
Komentari(0)