KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.

Sastojci:
1 kg mekog brašna
250 ml ulja
500 ml mleka
1 kesica suvog ili kockica svežeg kvasca
3 jaja
3 kašike šećera
2 kašičice soli
susam za posipanje
Priprema:
Možda vas zanima:

PIVČIĆI NA STARINSKI NAČIN SU NAJLEPŠE I NAJHRSKAVIJE KIFLICE IKAD: Ukus ovog testa se ne zaboravlja
Samo stavite neki lep fil u vidu džema od šljiva ili oraha i uživajte u najlepšim kiflicama ikad

MEKANE I VAZDUŠASTE KIFLICE BEZ JAJA, MARGARINA I MLEKA: Brzo se prave, a toliko su ukusne da će vam svi TRAŽITI RECEPT
Posne kiflice mekane kao duša, lako se pripremaju, još brže su gotove i cela kuća će vam zamirisati od njih!
Možda vas zanima:

PIVČIĆI NA STARINSKI NAČIN SU NAJLEPŠE I NAJHRSKAVIJE KIFLICE IKAD: Ukus ovog testa se ne zaboravlja
Samo stavite neki lep fil u vidu džema od šljiva ili oraha i uživajte u najlepšim kiflicama ikad

MEKANE I VAZDUŠASTE KIFLICE BEZ JAJA, MARGARINA I MLEKA: Brzo se prave, a toliko su ukusne da će vam svi TRAŽITI RECEPT
Posne kiflice mekane kao duša, lako se pripremaju, još brže su gotove i cela kuća će vam zamirisati od njih!
Možda vas zanima:

PIVČIĆI NA STARINSKI NAČIN SU NAJLEPŠE I NAJHRSKAVIJE KIFLICE IKAD: Ukus ovog testa se ne zaboravlja
Samo stavite neki lep fil u vidu džema od šljiva ili oraha i uživajte u najlepšim kiflicama ikad

MEKANE I VAZDUŠASTE KIFLICE BEZ JAJA, MARGARINA I MLEKA: Brzo se prave, a toliko su ukusne da će vam svi TRAŽITI RECEPT
Posne kiflice mekane kao duša, lako se pripremaju, još brže su gotove i cela kuća će vam zamirisati od njih!
Mleko zagrejte da bude mlako, dodajte šećer i kvasac, pa ostavite da zapeni. Dodajte potom so, dva jaja i ulje, sve sjedinite, pa postepeno dodajte brašno. Umesite glatko testo.
Imajte u vidu da će zbog količine ulja testo biti mekano, ali se neće lepiti i biće veoma zahvalno za rad.
Ostavite testo da narasta najmanje sat vremena na toplom.
Posle tog vremena ga podelite na dva dela u dve jednake jufke. Jednu ostavite sa strane, a drugu razvijte u veliki, što tanji krug. Isecite na trouglove, pa ih savijte u kiflice i gusto poređajte u podmazani ili papirom za pečenje obloženi pleh.
Jaje razmutite i premažite svaku kiflicu, pa obilno pospite susamom.
Ostavite da kiflice nadolaze dok se rerna greje. Dok se peče prva tura, isto uradite sa drugom polovinom testa.
Pecite ih oko 20 minuta na 200 stepeni. Pečene ih pokrijte čistom krpom i ostavite da se malo ohlade, pa poslužite.
Odlične su i uz slane i uz slatke namaze i dodatke.

Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.

Hladovina i kašika: Letnja okrepa sa srpske trpeze
Kad bi sunce upržilo, a zapisi pružili najgušću senku, domaćice u srpskim selima posluživale su jednostavna, osvežavajuća jela — ono što rashlađuje telo i veseli dušu.

Meso u ćupu: Zaboravljena tehnika srpskih domaćinstava za čuvanje hrane bez frižidera
Kako su naši preci čuvali meso mesecima bez struje i tehnologije — uz pomoć masti, ćupa i znanja koje traje vekovima.

Najukusniji starinski kolač sa jabukama - naše bake su ga redovno pravile: Ne postoji bolji, a ni lakši recept
Lak recept za najukusniju starinsku lenju pitu

Najukusnije krofne od samo 2 sastojka: Gotove za 10 minuta - recept obara sa nogu
Recept za najukusnije krofne od dva sastojka obara sa nogu
Komentari(0)