KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
![kiflice](/data/images/2023-05-26/55730_kiflice-shutterstock-1338369089_f.jpg?timestamp=1714255200)
Sastojci:
1 kg mekog brašna
250 ml ulja
500 ml mleka
1 kesica suvog ili kockica svežeg kvasca
3 jaja
3 kašike šećera
2 kašičice soli
susam za posipanje
Priprema:
Možda vas zanima:
![kiflice](/data/images/2023-05-26/55730_kiflice-shutterstock-1338369089_f.jpg)
PIVČIĆI NA STARINSKI NAČIN SU NAJLEPŠE I NAJHRSKAVIJE KIFLICE IKAD: Ukus ovog testa se ne zaboravlja
Samo stavite neki lep fil u vidu džema od šljiva ili oraha i uživajte u najlepšim kiflicama ikad
![kiflice](/data/images/2023-01-31/45373_shutterstock-1123532609_f.jpg)
MEKANE I VAZDUŠASTE KIFLICE BEZ JAJA, MARGARINA I MLEKA: Brzo se prave, a toliko su ukusne da će vam svi TRAŽITI RECEPT
Posne kiflice mekane kao duša, lako se pripremaju, još brže su gotove i cela kuća će vam zamirisati od njih!
Možda vas zanima:
![kiflice](/data/images/2023-05-26/55730_kiflice-shutterstock-1338369089_f.jpg)
PIVČIĆI NA STARINSKI NAČIN SU NAJLEPŠE I NAJHRSKAVIJE KIFLICE IKAD: Ukus ovog testa se ne zaboravlja
Samo stavite neki lep fil u vidu džema od šljiva ili oraha i uživajte u najlepšim kiflicama ikad
![kiflice](/data/images/2023-01-31/45373_shutterstock-1123532609_f.jpg)
MEKANE I VAZDUŠASTE KIFLICE BEZ JAJA, MARGARINA I MLEKA: Brzo se prave, a toliko su ukusne da će vam svi TRAŽITI RECEPT
Posne kiflice mekane kao duša, lako se pripremaju, još brže su gotove i cela kuća će vam zamirisati od njih!
Možda vas zanima:
![kiflice](/data/images/2023-05-26/55730_kiflice-shutterstock-1338369089_f.jpg)
PIVČIĆI NA STARINSKI NAČIN SU NAJLEPŠE I NAJHRSKAVIJE KIFLICE IKAD: Ukus ovog testa se ne zaboravlja
Samo stavite neki lep fil u vidu džema od šljiva ili oraha i uživajte u najlepšim kiflicama ikad
![kiflice](/data/images/2023-01-31/45373_shutterstock-1123532609_f.jpg)
MEKANE I VAZDUŠASTE KIFLICE BEZ JAJA, MARGARINA I MLEKA: Brzo se prave, a toliko su ukusne da će vam svi TRAŽITI RECEPT
Posne kiflice mekane kao duša, lako se pripremaju, još brže su gotove i cela kuća će vam zamirisati od njih!
Mleko zagrejte da bude mlako, dodajte šećer i kvasac, pa ostavite da zapeni. Dodajte potom so, dva jaja i ulje, sve sjedinite, pa postepeno dodajte brašno. Umesite glatko testo.
Imajte u vidu da će zbog količine ulja testo biti mekano, ali se neće lepiti i biće veoma zahvalno za rad.
Ostavite testo da narasta najmanje sat vremena na toplom.
Posle tog vremena ga podelite na dva dela u dve jednake jufke. Jednu ostavite sa strane, a drugu razvijte u veliki, što tanji krug. Isecite na trouglove, pa ih savijte u kiflice i gusto poređajte u podmazani ili papirom za pečenje obloženi pleh.
Jaje razmutite i premažite svaku kiflicu, pa obilno pospite susamom.
Ostavite da kiflice nadolaze dok se rerna greje. Dok se peče prva tura, isto uradite sa drugom polovinom testa.
Pecite ih oko 20 minuta na 200 stepeni. Pečene ih pokrijte čistom krpom i ostavite da se malo ohlade, pa poslužite.
Odlične su i uz slane i uz slatke namaze i dodatke.
![čupavci](/data/images/2024-12-24/109714_shutterstock-2097577366-1_f.jpg)
Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert
![rakija](/data/images/2025-02-12/113811_shutterstock-1282722316_f.jpg)
Zaboravljena pića Srbije – Drevni nektari, lekoviti napici i tradicionalni ukusi koji nestaju
Pića koja su nekada bila deo svakodnevice, a danas su retkost
![gibanica](/data/images/2024-08-26/98583_shutterstock-2294614527_f.jpg)
Prava DOMAĆA GIBANICA sprema se samo na OVAJ način, a gotova za 5 minuta - Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak, sirnica kao iz PEKARE
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
![Čupava Kata](/data/images/2023-02-24/47291_190695-cupava-kata-ls_f.jpg)
Čupava Kata - omiljeni recept iz stare Juge: Potrebna su 4 sastojka i 10 minuta
Pravi se jednostavno, a ukus je fantastičan
![Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem](/data/images/2023-03-31/50110_shutterstock-123380389_f.jpg)
Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem
Otkrivamo vam trik uz koji će vam pita biti ukusna kao iz najbolje pekare
Komentari(0)