STARINSKE PRŽENICE! Ovako su ih spremale naše bake
Savršene prženice po starinskom receptu, idealno jelo za doručak.

Ako žurite, želeli biste da pripremite brz i ukusan doručak, a u kući imate bajat hleb i par jaja, ovo je idealan recept za vas:
Sastojci:
1 bajat hleb isečen na tanke kriške
Možda vas zanima:

NE POSTOJI BOLJI DORUČAK Umesto ulja, spremite prženice uz ovaj sastojak - oduševićete se
Doručak koji svi vole.

Recept za prženice bez trunke ulja: Ovako pripremljene nestaju sa stola za tren oka
Recept za prženice u kojima možete uživati svaki dan
Možda vas zanima:

NE POSTOJI BOLJI DORUČAK Umesto ulja, spremite prženice uz ovaj sastojak - oduševićete se
Doručak koji svi vole.

Recept za prženice bez trunke ulja: Ovako pripremljene nestaju sa stola za tren oka
Recept za prženice u kojima možete uživati svaki dan
Možda vas zanima:

NE POSTOJI BOLJI DORUČAK Umesto ulja, spremite prženice uz ovaj sastojak - oduševićete se
Doručak koji svi vole.

Recept za prženice bez trunke ulja: Ovako pripremljene nestaju sa stola za tren oka
Recept za prženice u kojima možete uživati svaki dan
4 jajeta
malo mleka
malo soli
ulje za prženje
Shutterstock
Priprema:
Umutiti jaja penasto (prvo belanca a potom dodati i žumanca kako bi se dobilo na količini). Dodati malo hladnog mleka i soli po ukusu.
Zagtrjati ulje. Kriške hleba umakati u umućena jaja sa obe strane, ređati u tigaj i pržiti. Ispržene prženice ređati na papirnati ubrus kako bi upio višak masnoće. Tople prženice služiti uz kajmak, kiselo mleko ili jogurt.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.

Ovako su domaćice pre 70 godina pravile sarmu: Caka je u ovom tajnom sastojku, odmah zapišite recept
Nedavno je jedan recept za sarmu star više od pola veka prilično probudio interesovanje.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.

KRALJEVSKI KESTEN IZ SRBIЈE: Zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore zaboravljen i kako se pravi najzdraviji posni hleb
Dok se Francuzi kunu u kesten, mi smo zaboravili na naše blago! Otkrivamo zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore vekovima bio osnova ishrane u siromašnim krajevima. Ovaj zaboravljeni plod je prirodna energetska bomba i jedini sastojak za posni, bezglutenski hleb koji su naše bake mesile.
Komentari(0)