STARINSKE PRŽENICE! Ovako su ih spremale naše bake

14:00

Gastronomija 0

Savršene prženice po starinskom receptu, idealno jelo za doručak.

STARINSKE PRŽENICE! Ovako su ih spremale naše bake
Shutterstock

Ako žurite, želeli biste da pripremite brz i ukusan doručak, a u kući imate bajat hleb i par jaja, ovo je idealan recept za vas:

Sastojci:

1 bajat hleb isečen na tanke kriške

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

4 jajeta

malo mleka

malo soli

ulje za prženje

prženice Shutterstock
 

Priprema:

Umutiti jaja penasto (prvo belanca a potom dodati i žumanca kako bi se dobilo na količini). Dodati malo hladnog mleka i soli po ukusu.

Zagtrjati ulje. Kriške hleba umakati u umućena jaja sa obe strane, ređati u tigaj i pržiti. Ispržene prženice ređati na papirnati ubrus kako bi upio višak masnoće. Tople prženice služiti uz kajmak, kiselo mleko ili jogurt.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading