Najbolji način za kuvanje BRAON PIRINČA: Brza i jednostavna priprema
Najbolji način za kuvanje BRAON PIRINČA: Brza i jednostavna priprema

Jedna od osnovih namirnica u kuhinji jeste beli pirinač. Svako zrno se sastoji od 2 sloja, mekinja i klica, a ovi spoljni slojevi sadrže najviše hranljivih materija i minerala. Kada se pravi beli pirinač, oni se uklanjaju, dok je kod smeđeg drugačija priča i zato je on zdraviji. Koristi se u mnogim jelima, ali ako želite da počnete zdravije da se hranite beli zamenite smeđim, a u nastavku teksta pročitajte i kako da ga skuvate.
Kako napraviti smeđi pirinač?
Uzmite jednu šolju smeđeg pirinča. Dobro operite pirinač i isperite ga. Zatim ga stavite u šerpu i sipajte dve šolje vode.
Možda vas zanima:

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet
Možda vas zanima:

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet
Možda vas zanima:

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet
Posolite, promešajte i poklopite. Kuvajte na srednjoj temepraturi nekih 10 minuta. Isključite i ostavite da se ohladi, sve tako poklopljen. Zatim skinite poklopac i pirinač je spreman. Ako je potrebno da se još malo kuva, dodajte šolju vode, pa nastavite.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet
Komentari(0)