Recept koji je oduševio sve goste: U ovu pitu ćete se zaljubiti nakon prvog zalogaja
Pita savijača s mesom i krompirom po ukusu svakog gosta.

Tražiće Vam repete!
Sastojci:
– 500 g kore za savijače
– 1 srednja glavica crvenog luka
– 500 g mlevenog mesa po izboru
– 3 srednja krompira
– začini po ukusu so, vegeta, biber
Preliv:
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Priprema:
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Možda vas zanima:


TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Luk sitno iseći i kratko popržiti na malo ulja. U luk dodati mleveno meso, posoliti, povegetiti i pobiberiti po ukusu i nastaviti kuvati još koji minut. Dok se meso krčka, oguliti krompire i izribati krupnije.
Pleh vel. 35×25 premazati s malo ulja i staviti koru koju ste presavili na pola. Tu koru premažite ponovo s malo ulja i na nju stavite drugu koru, opet duplo.
Na tu drugu koru raširite malo nadeva koji pokrijete novom korom, pa opet nadev i tako redom dok nadev ne potrošite. Zadnje dve kore neka vam budu bez nadeva kao što ste i započeli.
Sad pitu isecite na željenu veličinu i zalijte pripremljenim prelivom. Nožem malo razmaknuti da pita bolje upije.
Preliv:
Jaja izmiksati, dodati ulje, jogurt, mineralnu vodu i so. Ostaviti 30 min. da se listovi dobro natope, a potom staviti da se peče u zagrejanu pećnicu na 180C dok lepo ne porumeni.
Ispečenu pitu ostavite da odstoji 15-ak min. i poslužite uz salatu po vašem izboru.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Savet kuvara zlata vredan: Evo kako da vam palačinke uvek budu tanke i mekane, ovo mora da znate
Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na nekoliko stvari.

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Tajni sastojak koji će tikvice učiniti neodoljivim: Dobajte u jaja ovo i nećete znati kad vam je dosta ovog jela
Ovaj recept morate probati.

Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava

Starinska, seljačka pita koja će biti glavna na vašoj trpezi: Uspeva baš svima, ko je jednom proba poželeće ponovo
Jelo koje je nekada krasilo seoske trpeze, danas se vraća na velika vrata.
Komentari(0)