SA OVIM RECEPTOM NEMA GREŠKE Napravite projice sa sirom na ovaj način i bićete oduševljeni rezultatom
Nema greške uz ovaj recept.

Kad vas iznenade dragi gosti, a nemate baš puno vremena da nesto pripremite, ove brze projice mogu biti odlično posluženje. Za meru koristite čašu od 200 ml. Zbog jogurta će biti baš mekane i vazdušate - nećete moći da im odolite.
Sastojci:
Možda vas zanima:

NE POSTOJI BOLJI RECEPT ZA SELJAČKU PROJU Napravite staro srpsko jelo koje su generacije obožavale
Sa ovim receptom nema greške.

Uštipci sa livadskim medom: Doručak gorštaka sa planine Tare
Spoj jednostavnosti i prirode: tradicionalni uštipci i med sa livada Tare i danas su obrok koji krijepi telo i dušu.
Možda vas zanima:

NE POSTOJI BOLJI RECEPT ZA SELJAČKU PROJU Napravite staro srpsko jelo koje su generacije obožavale
Sa ovim receptom nema greške.

Uštipci sa livadskim medom: Doručak gorštaka sa planine Tare
Spoj jednostavnosti i prirode: tradicionalni uštipci i med sa livada Tare i danas su obrok koji krijepi telo i dušu.
Možda vas zanima:

NE POSTOJI BOLJI RECEPT ZA SELJAČKU PROJU Napravite staro srpsko jelo koje su generacije obožavale
Sa ovim receptom nema greške.

Uštipci sa livadskim medom: Doručak gorštaka sa planine Tare
Spoj jednostavnosti i prirode: tradicionalni uštipci i med sa livada Tare i danas su obrok koji krijepi telo i dušu.
1 čaša kukuruznog brašna
1 čaša brašna
1/2 čaše ulja
1,5 čaša jogurta
1 kašičica soli
1 kašičica praška za pecivo
1 jaje
200 g sira
Priprema:
Izmešajte sve sastojke tako da dobijete kompaktnu smesu bez grudvica. Sipajte smesu u kalup za projice, prethodno namazan margarinom i posut sa malo brasna, ali samo do dopovine kalupa, jer će narasti tokom pečenja.Projice pecite u prethodno zagrejanoj redni na 200 C oko 20-tak minuta. Kada se prohlade izvadite ih iz kalupa i služite. Ukoliko ne pojedete sve čuvajte ih zamotane u pamučnu krpu ili u kutiji sa poklopcem, jer na taj način će sačuvati svežinu.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.

KORAK PO KORAK DO SAVRŠENOG POSNOG PREBRANCA ZA BADNJI DAN: Samo pratite uputstvo, nema šanse da pogrešite (RECEPT)
Tradicionalni prebranac na najprostiji način - recept koji ćete prepisati u svesku

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje
Komentari(0)