KRALJICA SLAVSKE TRPEZE Tajna recepta ovih posnih sarmi je u aromatičnom prelivu kome niko neće odoleti
Peku se u rerni kako bi bile soćnije, a ovaj preliv im daje poseban šmek.
Kako su u toku posne slave, a i dalje traje Božićni post, na trpezi obavezno moraju da se nađu sarme, prebranac i riba. Naš predlog je da kiseli kupus umesto mlevenim mesom, punite nadevom koji će se svideti svima.
U pitanju su orasi, losos, pirinač i šargarepa. Još bolje je što se sarme ne krčkaju na šporetu, nego se peku u rerni i tako postaju još sočnije, a za bolji ukus je zaslužan i aromatični preliv od vode, belog luka i slatke paprike.
SASTOJCI:
2 crna luka
2 praziluka
1 šargarepa
100 g pirinča
450 g mlevenih oraha
100 g dimljenog lososa
1 kašičica slatke paprike
1 kašičica suvog začina
3 čena belog luka
kiseli kupus
PRIPREMA:
Crni luk i praziluk sitno iseckajte, pa propržite na ulju.
Kada omekša dodajte i seckanu šargarepu. Posolite.
Zatim dodajte i opran pirinač i dobro promešajte.
Nakon par minuta dodajte i mlevene orahe, pa pospite suvim začinom i biberom.
Dobro promešajte i sklonite sa šporeta. Dodajte cepkani losos i opet dobro sjedinite.
Kiseli kupus očistite, operite i držite u mlakoj vodi nekih pola sata, pa punite liske i rolajte.
Ređajte u nauljenu tepsiju i sipajte preliv koje ste napravili tako što ste pomešali mleveni beli luk, vodu i slatku papriku.
Pecite na 200°C oko pola sata.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Trik zlata vredan: Domaćice, evo kako da vam gibanica uvek bude vazdušasta, tako je jednostavno
Ukoliko želite da vam gibanica bude mekana i vazdušasta ovo obavezno uradite.

ČUVAR SPRSKOG IDENTITETA Pastirsko jelo jedinstvenog ukusa
Nikad lakše za spremanje

Savet kuvara zlata vredan: Evo kako da vam palačinke uvek budu tanke i mekane, ovo mora da znate
Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na nekoliko stvari.

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Tajni sastojak koji će tikvice učiniti neodoljivim: Dobajte u jaja ovo i nećete znati kad vam je dosta ovog jela
Ovaj recept morate probati.
Komentari(0)