KRALJICA SLAVSKE TRPEZE Tajna recepta ovih posnih sarmi je u aromatičnom prelivu kome niko neće odoleti

Lepote Srbije

13:00

Gastronomija 0

Peku se u rerni kako bi bile soćnije, a ovaj preliv im daje poseban šmek.

KRALJICA SLAVSKE TRPEZE Tajna recepta ovih posnih sarmi je u aromatičnom prelivu kome niko neće odoleti
Printscreen/Youtube

Kako su u toku posne slave, a i dalje traje Božićni post, na trpezi obavezno moraju da se nađu sarme, prebranac i riba. Naš predlog je da kiseli kupus umesto mlevenim mesom, punite nadevom koji će se svideti svima. 

U pitanju su orasi, losos, pirinač i šargarepa. Još bolje je što se sarme ne krčkaju na šporetu, nego se peku u rerni i tako postaju još sočnije, a za bolji ukus je zaslužan i aromatični preliv od vode, belog luka i slatke paprike. 

SASTOJCI: 

2 crna luka 

2 praziluka

1 šargarepa 

100 g pirinča 

450 g mlevenih oraha 

100 g dimljenog lososa 

1 kašičica slatke paprike 

1 kašičica suvog začina 

3 čena belog luka 

kiseli kupus 

PRIPREMA: 

Crni luk i praziluk sitno iseckajte, pa propržite na ulju.

Kada omekša dodajte i seckanu šargarepu. Posolite.

Zatim dodajte i opran pirinač i dobro promešajte.

Nakon par minuta dodajte i mlevene orahe, pa pospite suvim začinom i biberom.

Dobro promešajte i sklonite sa šporeta. Dodajte cepkani losos i opet dobro sjedinite.

Kiseli kupus očistite, operite i držite u mlakoj vodi nekih pola sata, pa punite liske i rolajte. 

Ređajte u nauljenu tepsiju i sipajte preliv koje ste napravili tako što ste pomešali mleveni beli luk, vodu i slatku papriku.

Pecite na 200°C oko pola sata. 

Prijatno!

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading