MOŽETE GA SAMI NAPRAVITI Posni majonez na tri načina (recept)
Posni majonez možete kupiti ali ga možete i sami napraviti, ako vam je potreban za pripremu jela za posne slave koje slede ili da obogatite hranu ako ste i sami na postu.

Recept za posni majonez na tri načina:
Posni majonez sa limunom
Potrebno je:
6 ravnih kašika gustina,
24 kašike vode,
3 kašičice senfa,
9 kašika ulja,
sok od 1/2 limuna,
biber,
so.
Priprema:
6 ravnih kašika gustina dobro izmešati sa 24 kašike vode da se razbije svaka grudvica, pa sve skuvati da se zgusne. Kad se masa prohladi, uz neprekidno mućenje mikserom dodati prvo 3 kašičice senfa, a zatim jednu po jednu 9 kašika ulja i na kraju sok od 1/2 limuna. Mutiti da sve bude kompaktno.
Dodati soli i bibera prema ukusu.
Ostaviti da stoji na hladnom, najmanje jedan sat pre služenja ili korišćenja u pripremi drugih posnih jela.
Posni majonez od sojinog mleka
Potrebno je:
200 ml nezaslađenog sojinog mleka,
300 ml ulja,
kašičica limunovog soka,
2 kašičice jabukovog sirćeta,
kašičica senfa,
soli po ukusu.
Priprema:
Polako mutite sojino mleko i dodajte lagano 150 ml ulja. Kada se mleko i ulje savršeno spoje, opet lagano dodajte jabukovo sirće, limunov sok i prstohvat soli, pa nastavite da mutite još minut, dva.
Sada dodajte senf i ostatak ulja i mutite sve dok ne dobijete kremastu masu i vaš posni majonez je gotov. Prijatno!
Posni majonez od krompira
Potrebno je:
2 krompira, Krompir skukvajte u ljusci, ohladite, oljuštite, propasirajte, pa dodajte senf, biber, limunov sok i so, pa sve dobro promešajte.
kašičica senfa,
limunov sok,
kašika belog vina,
200 ml ulja,
so,
biber po ukusu.
Dodajte jedan decilitar vode, promešajte i počnite da lagano mutite mikserom, dodajući polako ulje.
Kada dobijete gust sos, sipajte kašiku belog vina i promešajte.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.
Komentari(0)