MOŽETE GA SAMI NAPRAVITI Posni majonez na tri načina (recept)
Posni majonez možete kupiti ali ga možete i sami napraviti, ako vam je potreban za pripremu jela za posne slave koje slede ili da obogatite hranu ako ste i sami na postu.
Recept za posni majonez na tri načina:
Posni majonez sa limunom
Potrebno je:
6 ravnih kašika gustina,
24 kašike vode,
3 kašičice senfa,
9 kašika ulja,
sok od 1/2 limuna,
biber,
so.
Priprema:
6 ravnih kašika gustina dobro izmešati sa 24 kašike vode da se razbije svaka grudvica, pa sve skuvati da se zgusne. Kad se masa prohladi, uz neprekidno mućenje mikserom dodati prvo 3 kašičice senfa, a zatim jednu po jednu 9 kašika ulja i na kraju sok od 1/2 limuna. Mutiti da sve bude kompaktno.
Dodati soli i bibera prema ukusu.
Ostaviti da stoji na hladnom, najmanje jedan sat pre služenja ili korišćenja u pripremi drugih posnih jela.
Posni majonez od sojinog mleka
Potrebno je:
200 ml nezaslađenog sojinog mleka,
300 ml ulja,
kašičica limunovog soka,
2 kašičice jabukovog sirćeta,
kašičica senfa,
soli po ukusu.
Priprema:
Polako mutite sojino mleko i dodajte lagano 150 ml ulja. Kada se mleko i ulje savršeno spoje, opet lagano dodajte jabukovo sirće, limunov sok i prstohvat soli, pa nastavite da mutite još minut, dva.
Sada dodajte senf i ostatak ulja i mutite sve dok ne dobijete kremastu masu i vaš posni majonez je gotov. Prijatno!
Posni majonez od krompira
Potrebno je:
2 krompira,
kašičica senfa,
limunov sok,
kašika belog vina,
200 ml ulja,
so,
biber po ukusu.
Dodajte jedan decilitar vode, promešajte i počnite da lagano mutite mikserom, dodajući polako ulje.
Kada dobijete gust sos, sipajte kašiku belog vina i promešajte.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Komentari(0)