Recept za DOMAĆI MAJONEZ: Pravi se jednostavno, a evo na šta bi trebalo da obratite pažnju
Majonez možete da napravite i sami
Majonez odlično dopunjuje svako jelo, a ruska salata ne može da se zamisli bez njega. Ne postoji osoba u Srbiji koja ne voli ovu salatu, ali oni koji su je probali napravljenu sa domaćim majonezom kunu se da je neuporedivo ukusnija. Domaći majonez i nije baš toliko jednostavan za pripremu koliko god delovao tako. Ako ne napravite neke stvari kako treba, velika je verovatnoća da neće uspeti. U nastavku teksta pročitajte na šta da obradite pažnju i osiguraćete savršeno ukusan domaći majonez.
Sastojke za majonez možete da stavite u blender, a možete da koristite i mikser ili žicu. To je vaš izbor, ali zato vodite računa kada dodajete ulje. Ako koristite maslinovo ulje, ekstra devičansko je obično previše jakog ukusa i neće se dobro povezati sa ostalim sastojcima. Koristite obično maslinovo ulje ili pola ekstra devičansko i pola obično ulje.
Nerafinisana ulja sadrže monogliceride koji će rezultirati majonezom koji se brzo odvaja. Za pola ili celu šolju ulja dovoljno je jedno žumance i jedna kašika soka od limuna ili sirćeta. Ako koristite sirće, neka bude kvalitetno, a najbolje je belo vinsko sirće.
Možda vas zanima:
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
Možda vas zanima:
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
Možda vas zanima:
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
Takođe, bitno je da sastojci budu sobne temperature, pa ih izvadite iz frižidera minimum pola sata pre nego što ćete početi sa pripremom. Još jedna bitna stvar je dodavanje soli. NJu uvek dodajte u žumanca sobne temerature kako biste izbeli zgrušavanje. Majonez nemojte da pravite po vrućini i vlažnom vremenu, jer ćeti biti previše mastan.
Ako volite da eksperimentišete i ljubitelji ste aromatičnih namaza u majonez možete da dodate začinsko bilje ili začine.
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Komentari(0)