Recept za DOMAĆI MAJONEZ: Pravi se jednostavno, a evo na šta bi trebalo da obratite pažnju
Majonez možete da napravite i sami

Majonez odlično dopunjuje svako jelo, a ruska salata ne može da se zamisli bez njega. Ne postoji osoba u Srbiji koja ne voli ovu salatu, ali oni koji su je probali napravljenu sa domaćim majonezom kunu se da je neuporedivo ukusnija. Domaći majonez i nije baš toliko jednostavan za pripremu koliko god delovao tako. Ako ne napravite neke stvari kako treba, velika je verovatnoća da neće uspeti. U nastavku teksta pročitajte na šta da obradite pažnju i osiguraćete savršeno ukusan domaći majonez.
Sastojke za majonez možete da stavite u blender, a možete da koristite i mikser ili žicu. To je vaš izbor, ali zato vodite računa kada dodajete ulje. Ako koristite maslinovo ulje, ekstra devičansko je obično previše jakog ukusa i neće se dobro povezati sa ostalim sastojcima. Koristite obično maslinovo ulje ili pola ekstra devičansko i pola obično ulje.
Shutterstock
Nerafinisana ulja sadrže monogliceride koji će rezultirati majonezom koji se brzo odvaja. Za pola ili celu šolju ulja dovoljno je jedno žumance i jedna kašika soka od limuna ili sirćeta. Ako koristite sirće, neka bude kvalitetno, a najbolje je belo vinsko sirće.
Možda vas zanima:

PAMUK KIFLICE: Najukusnije testo punjeno kremom je slatki greh koji sebi morate da priuštite
Ako već jedete slatkiše, neka to budu kvalitetni slatkiši koji leče dušu

ČUPAVA KATA: Originalan recept za omiljeni kolač iz perioda JUGOSLAVIJE - niko mu ne može odoleti
Savršen vikend kolač svakako je Čupava Kata koje se rado sećaju naši stari
Možda vas zanima:

PAMUK KIFLICE: Najukusnije testo punjeno kremom je slatki greh koji sebi morate da priuštite
Ako već jedete slatkiše, neka to budu kvalitetni slatkiši koji leče dušu

ČUPAVA KATA: Originalan recept za omiljeni kolač iz perioda JUGOSLAVIJE - niko mu ne može odoleti
Savršen vikend kolač svakako je Čupava Kata koje se rado sećaju naši stari
Možda vas zanima:

PAMUK KIFLICE: Najukusnije testo punjeno kremom je slatki greh koji sebi morate da priuštite
Ako već jedete slatkiše, neka to budu kvalitetni slatkiši koji leče dušu

ČUPAVA KATA: Originalan recept za omiljeni kolač iz perioda JUGOSLAVIJE - niko mu ne može odoleti
Savršen vikend kolač svakako je Čupava Kata koje se rado sećaju naši stari
Takođe, bitno je da sastojci budu sobne temperature, pa ih izvadite iz frižidera minimum pola sata pre nego što ćete početi sa pripremom. Još jedna bitna stvar je dodavanje soli. NJu uvek dodajte u žumanca sobne temerature kako biste izbeli zgrušavanje. Majonez nemojte da pravite po vrućini i vlažnom vremenu, jer ćeti biti previše mastan.
Ako volite da eksperimentišete i ljubitelji ste aromatičnih namaza u majonez možete da dodate začinsko bilje ili začine.
Komentari(0)