GUJINA TRAVA DIŽE IZ MRTVIH Čudotvorni protivotrov za gljive otrovnice i lek za mnoge bolesti (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

17:00

Gastronomija 0

U srpskom narodu nadaleko je poznata prirodna medicina, kojoj pribegavamo kada i doktori daju najcrnje prognoze. Zbog takvog viđenja Kosjerci vole da kažu da i ne idu u apoteku, jer lek za svako boljku pronalaze na proplancima svoje opštine.

GUJINA TRAVA DIŽE IZ MRTVIH Čudotvorni protivotrov za gljive otrovnice i lek za mnoge bolesti (FOTO/VIDEO)
FOTO:RINA

Milan Božović kao vrsni poznavalac travki godinama unazad ispituje ih i koristi kao spas za svoje zdravlje, a do neverovatnog otkrića došao je kada je ubrao Gujinu travu u narodu poznatu kao Sikavica.

- Mislio sam da to kod nas ne raste i da nema. Slučajno sam našao ovu biljku samo na jednom mestu u kosjeričkom selu Subjel na 650 metara nadmorske visine. Sikavica raste na skrivenim mestima i onaj ko ne poznaje narodnu medicinu teško je može prepoznati. Najbolje se pokazala kao protivotrov za najotrovije pečurke, kao što su zelena pupavka, bljuvara ili ludara koje se jedu samo jednom. Ali pored toga ona leči probleme sa želucem, mokraćnim kanalima i drugim boljkama - rekao je Milan za RINU.

Da je sikavica izuzetno delotvorna, Milan se uverio na primeru svog prijatelja, koji se nakon višegodišnjih muka i zdravstvenih problema izlečio upravo pomoću ove retke i čudotvorne biljke.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Moj prijatelj je imao problem sa srcem i jetrom, znajući za njena lekovita svojstva za Gujinom travom tragao je mesecima. Osim ovde u Kosjeriću pronašao ju je još i na Zlatiboru. Mesecima je konzumirao kao čaj i izlečio se, svi parametri su mu bili znatno bolji", kaže Milan i otkriva recept koji diže iz mrtvih.

GUJINA TRAVA DIŽE IZ MRTVIH Čudotvorni protivotrov za gljive otrovnice i lek za mnoge bolesti (FOTO/VIDEO) FOTO:RINA
 

- Dovoljno je da plod ove biljke stavite u flašu sa vodom, ona može stajati i nekoliko meseci, preporučljivo je da što duže stoji kao bi više ispustila lekovitih svojstava - istakao je Božović.

On još jednom ističe da je priroda najbolja apoteka, a delotvorni lekovi svuda oko nas. Samo, pre potrage treba se uputiti šta koja biljka leči. Pored Gujine trave proplanci Kosjerića bogati su i rujem, za čije listove kažu da su dobri kao antiseptik. Zbog tako bogatog biljnog sveta, upravo je mnogimaa to bio razlog zbog kog su napustili velegrad i naselili pobrđa oko ove opštine Zlatiborskog okruga.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading