DA LI STE PROBALI SLATKU SARMU? Urolovani kokos i šlag sa čokoladom, a recept nikad lakši
Jednostavan za pripremu, ali ipak i specifičan baš zbog načina na koji se pravi.
Sultanova slatka sarma ili kako se još naziva Paša lokum, svojim orijentalnom profinjenom notom kokosa i čokolade osvežiće sladokusce u svakom domaćinstvu.Ovaj kolač prilično je lagan za pravljenje i mogao bi postati omiljeni desert domaćicama a i svakome koji ga proba.
RECEPT :
Za pripremu kolača potrebno vam je: 300 grama šećera, jedan litar mleka, 100 grama putera, 60 grama gustina, 120 grama brašna, četiri velike kašike kakao praha, jedna vrećica vanilin šećera, 100 grama kokosa i dve vrećice šlag pene.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI FESTIVAL KUGLOFA Nikom nije lepše neg je nam', mi se družimo, a testo raste li raste (VIDEO)
Pod ovim sloganom Fondacija Zavičajna kuća iz Sremskih Karlovaca organizuje poslednjeg vikenda u junu tradicionalni Festival kuglofa - nemačkog i kolača naših krajeva.
BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI FESTIVAL KUGLOFA Nikom nije lepše neg je nam', mi se družimo, a testo raste li raste (VIDEO)
Pod ovim sloganom Fondacija Zavičajna kuća iz Sremskih Karlovaca organizuje poslednjeg vikenda u junu tradicionalni Festival kuglofa - nemačkog i kolača naših krajeva.
BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI FESTIVAL KUGLOFA Nikom nije lepše neg je nam', mi se družimo, a testo raste li raste (VIDEO)
Pod ovim sloganom Fondacija Zavičajna kuća iz Sremskih Karlovaca organizuje poslednjeg vikenda u junu tradicionalni Festival kuglofa - nemačkog i kolača naših krajeva.
BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
Shutterstock
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI FESTIVAL KUGLOFA Nikom nije lepše neg je nam', mi se družimo, a testo raste li raste (VIDEO)
Pod ovim sloganom Fondacija Zavičajna kuća iz Sremskih Karlovaca organizuje poslednjeg vikenda u junu tradicionalni Festival kuglofa - nemačkog i kolača naših krajeva.
BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI FESTIVAL KUGLOFA Nikom nije lepše neg je nam', mi se družimo, a testo raste li raste (VIDEO)
Pod ovim sloganom Fondacija Zavičajna kuća iz Sremskih Karlovaca organizuje poslednjeg vikenda u junu tradicionalni Festival kuglofa - nemačkog i kolača naših krajeva.
BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI FESTIVAL KUGLOFA Nikom nije lepše neg je nam', mi se družimo, a testo raste li raste (VIDEO)
Pod ovim sloganom Fondacija Zavičajna kuća iz Sremskih Karlovaca organizuje poslednjeg vikenda u junu tradicionalni Festival kuglofa - nemačkog i kolača naših krajeva.
BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI FESTIVAL KUGLOFA Nikom nije lepše neg je nam', mi se družimo, a testo raste li raste (VIDEO)
Pod ovim sloganom Fondacija Zavičajna kuća iz Sremskih Karlovaca organizuje poslednjeg vikenda u junu tradicionalni Festival kuglofa - nemačkog i kolača naših krajeva.
BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI FESTIVAL KUGLOFA Nikom nije lepše neg je nam', mi se družimo, a testo raste li raste (VIDEO)
Pod ovim sloganom Fondacija Zavičajna kuća iz Sremskih Karlovaca organizuje poslednjeg vikenda u junu tradicionalni Festival kuglofa - nemačkog i kolača naših krajeva.
BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
PRIPREMA:
U veliku šerpu sipajte mleko, šećer i sve ostale sastojke osim kokosa i šlaga te sve zajedno kuvajte dok ne dobijete gustu smesu.
U veliki četvrtasti pleh pospite kokosovo brašno, tako da ga rasporedite po celom plehu te preko kokosa premažite pripremljenu smesu. Potom ostavite pleh nekoliko minuta u frižider da se ohladi.
Kada se kolač ohladi, premažite ga sa dve šlag pene pripremljene prema uputstvu na vrećici, a umjesto šlaga možete umutiti i slatku pavlaku.
Kolač potom secite na lente dužine otprilike tri centimetra i urolajte. Prilikom umotavanja, važno je da budete pažljivi jer je kolač veoma mekan.
Sultanovu slatku sarmu čuvajte u frižideru jer je bolje da je servirate hladnu.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Domaći posni majonez iz BAKINE SVESKE! Recept mora znati svaka domaćica - caka je u jednoj NAMIRNICI, KAO MRSNI
Bez jaja i bez kompromisa u ukusu.
Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti
Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.
Prava posna rozen torta koja dovodi goste! Bez mleka i putera, a ukus za 10-ku
Ako postoji kolač koji u danima posta spaja nostalgiju, jednostavnost i raskošan ukus, onda je to bez ikakve sumnje rozen torta.
Komentari(0)