DA LI STE PROBALI SLATKU SARMU? Urolovani kokos i šlag sa čokoladom, a recept nikad lakši

Izvor: Lepote Srbije

13:00

Gastronomija 0

Jednostavan za pripremu, ali ipak i specifičan baš zbog načina na koji se pravi.

DA LI STE PROBALI SLATKU SARMU? Urolovani kokos i šlag sa čokoladom, a recept nikad lakši
Shutterstock

Sultanova slatka sarma ili kako se još naziva Paša lokum, svojim orijentalnom profinjenom notom kokosa i čokolade osvežiće sladokusce u svakom domaćinstvu.Ovaj kolač prilično je lagan za pravljenje i mogao bi postati omiljeni desert domaćicama a i svakome koji ga proba.

RECEPT :

Za pripremu kolača potrebno vam je: 300 grama šećera, jedan litar mleka, 100 grama putera, 60 grama gustina, 120 grama brašna, četiri velike kašike kakao praha, jedna vrećica vanilin šećera, 100 grama kokosa i dve vrećice šlag pene.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

jogurt od kokosa Shutterstock

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

PRIPREMA:

U veliku šerpu sipajte mleko, šećer i sve ostale sastojke osim kokosa i šlaga te sve zajedno kuvajte dok ne dobijete gustu smesu.

U veliki četvrtasti pleh pospite kokosovo brašno, tako da ga rasporedite po celom plehu te preko kokosa premažite pripremljenu smesu. Potom ostavite pleh nekoliko minuta u frižider da se ohladi.

Kada se kolač ohladi, premažite ga sa dve šlag pene pripremljene prema uputstvu na vrećici, a umjesto šlaga možete umutiti i slatku pavlaku.

Kolač potom secite na lente dužine otprilike tri centimetra i urolajte. Prilikom umotavanja, važno je da budete pažljivi jer je kolač veoma mekan.
 

Sultanovu slatku sarmu čuvajte u frižideru jer je bolje da je servirate hladnu.

Prijatno!

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Komentari(0)

Loading