DA LI STE PROBALI SLATKU SARMU? Urolovani kokos i šlag sa čokoladom, a recept nikad lakši
Jednostavan za pripremu, ali ipak i specifičan baš zbog načina na koji se pravi.

Sultanova slatka sarma ili kako se još naziva Paša lokum, svojim orijentalnom profinjenom notom kokosa i čokolade osvežiće sladokusce u svakom domaćinstvu.Ovaj kolač prilično je lagan za pravljenje i mogao bi postati omiljeni desert domaćicama a i svakome koji ga proba.
RECEPT :
Za pripremu kolača potrebno vam je: 300 grama šećera, jedan litar mleka, 100 grama putera, 60 grama gustina, 120 grama brašna, četiri velike kašike kakao praha, jedna vrećica vanilin šećera, 100 grama kokosa i dve vrećice šlag pene.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI FESTIVAL KUGLOFA Nikom nije lepše neg je nam', mi se družimo, a testo raste li raste (VIDEO)
Pod ovim sloganom Fondacija Zavičajna kuća iz Sremskih Karlovaca organizuje poslednjeg vikenda u junu tradicionalni Festival kuglofa - nemačkog i kolača naših krajeva.

BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI FESTIVAL KUGLOFA Nikom nije lepše neg je nam', mi se družimo, a testo raste li raste (VIDEO)
Pod ovim sloganom Fondacija Zavičajna kuća iz Sremskih Karlovaca organizuje poslednjeg vikenda u junu tradicionalni Festival kuglofa - nemačkog i kolača naših krajeva.

BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI FESTIVAL KUGLOFA Nikom nije lepše neg je nam', mi se družimo, a testo raste li raste (VIDEO)
Pod ovim sloganom Fondacija Zavičajna kuća iz Sremskih Karlovaca organizuje poslednjeg vikenda u junu tradicionalni Festival kuglofa - nemačkog i kolača naših krajeva.

BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.

Možda vas zanima:

TRADICIONALNI FESTIVAL KUGLOFA Nikom nije lepše neg je nam', mi se družimo, a testo raste li raste (VIDEO)
Pod ovim sloganom Fondacija Zavičajna kuća iz Sremskih Karlovaca organizuje poslednjeg vikenda u junu tradicionalni Festival kuglofa - nemačkog i kolača naših krajeva.

BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI FESTIVAL KUGLOFA Nikom nije lepše neg je nam', mi se družimo, a testo raste li raste (VIDEO)
Pod ovim sloganom Fondacija Zavičajna kuća iz Sremskih Karlovaca organizuje poslednjeg vikenda u junu tradicionalni Festival kuglofa - nemačkog i kolača naših krajeva.

BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI FESTIVAL KUGLOFA Nikom nije lepše neg je nam', mi se družimo, a testo raste li raste (VIDEO)
Pod ovim sloganom Fondacija Zavičajna kuća iz Sremskih Karlovaca organizuje poslednjeg vikenda u junu tradicionalni Festival kuglofa - nemačkog i kolača naših krajeva.

BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI FESTIVAL KUGLOFA Nikom nije lepše neg je nam', mi se družimo, a testo raste li raste (VIDEO)
Pod ovim sloganom Fondacija Zavičajna kuća iz Sremskih Karlovaca organizuje poslednjeg vikenda u junu tradicionalni Festival kuglofa - nemačkog i kolača naših krajeva.

BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI FESTIVAL KUGLOFA Nikom nije lepše neg je nam', mi se družimo, a testo raste li raste (VIDEO)
Pod ovim sloganom Fondacija Zavičajna kuća iz Sremskih Karlovaca organizuje poslednjeg vikenda u junu tradicionalni Festival kuglofa - nemačkog i kolača naših krajeva.

BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
PRIPREMA:
U veliku šerpu sipajte mleko, šećer i sve ostale sastojke osim kokosa i šlaga te sve zajedno kuvajte dok ne dobijete gustu smesu.
U veliki četvrtasti pleh pospite kokosovo brašno, tako da ga rasporedite po celom plehu te preko kokosa premažite pripremljenu smesu. Potom ostavite pleh nekoliko minuta u frižider da se ohladi.
Kada se kolač ohladi, premažite ga sa dve šlag pene pripremljene prema uputstvu na vrećici, a umjesto šlaga možete umutiti i slatku pavlaku.
Kolač potom secite na lente dužine otprilike tri centimetra i urolajte. Prilikom umotavanja, važno je da budete pažljivi jer je kolač veoma mekan.
Sultanovu slatku sarmu čuvajte u frižideru jer je bolje da je servirate hladnu.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije
U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

Da li biste danas jeli ovu hranu od koje nam je nekada išla "voda na usta"? Nema ko je nije voleo u Jugoslaviji
Možda vam ova hrana sada nije privlačna, ali nema ko je nije jeo u "zlatno doba" Jugoslavije

Ovo jelo je proglašeno za najbolje iz Srbije: Majstor otkrio tajnu recepta koja ne postoji na internetu
Čuvene mantije deo su specifične kuhinje i iako se prave i u drugim područjima nigde nemaju takav ukus kao u Novom Pazaru

Kuvani paradajz s belim lukom i peršunom: Letnje jelo koje su spremale naše bake
Lagan, osvežavajuć i neodoljivo mirisan, kuvani paradajz s belim lukom i peršunom nekada je bio nezaobilazno jelo u letnjim danima širom Srbije. Danas se retko priprema, ali svaki zalogaj vraća u vreme kada se znalo šta je dobar ručak po vrelom danu.

Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.
Komentari(0)