DA LI STE PROBALI SLATKU SARMU? Urolovani kokos i šlag sa čokoladom, a recept nikad lakši

13:00

Gastronomija 0

Jednostavan za pripremu, ali ipak i specifičan baš zbog načina na koji se pravi.

DA LI STE PROBALI SLATKU SARMU? Urolovani kokos i šlag sa čokoladom, a recept nikad lakši
Shutterstock

Sultanova slatka sarma ili kako se još naziva Paša lokum, svojim orijentalnom profinjenom notom kokosa i čokolade osvežiće sladokusce u svakom domaćinstvu.Ovaj kolač prilično je lagan za pravljenje i mogao bi postati omiljeni desert domaćicama a i svakome koji ga proba.

RECEPT :

Za pripremu kolača potrebno vam je: 300 grama šećera, jedan litar mleka, 100 grama putera, 60 grama gustina, 120 grama brašna, četiri velike kašike kakao praha, jedna vrećica vanilin šećera, 100 grama kokosa i dve vrećice šlag pene.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

jogurt od kokosa Shutterstock

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

PRIPREMA:

U veliku šerpu sipajte mleko, šećer i sve ostale sastojke osim kokosa i šlaga te sve zajedno kuvajte dok ne dobijete gustu smesu.

U veliki četvrtasti pleh pospite kokosovo brašno, tako da ga rasporedite po celom plehu te preko kokosa premažite pripremljenu smesu. Potom ostavite pleh nekoliko minuta u frižider da se ohladi.

Kada se kolač ohladi, premažite ga sa dve šlag pene pripremljene prema uputstvu na vrećici, a umjesto šlaga možete umutiti i slatku pavlaku.

Kolač potom secite na lente dužine otprilike tri centimetra i urolajte. Prilikom umotavanja, važno je da budete pažljivi jer je kolač veoma mekan.

 

Sultanovu slatku sarmu čuvajte u frižideru jer je bolje da je servirate hladnu.

Prijatno!

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Komentari(0)

Loading