DA LI STE PROBALI SLATKU SARMU? Urolovani kokos i šlag sa čokoladom, a recept nikad lakši
Jednostavan za pripremu, ali ipak i specifičan baš zbog načina na koji se pravi.
Sultanova slatka sarma ili kako se još naziva Paša lokum, svojim orijentalnom profinjenom notom kokosa i čokolade osvežiće sladokusce u svakom domaćinstvu.Ovaj kolač prilično je lagan za pravljenje i mogao bi postati omiljeni desert domaćicama a i svakome koji ga proba.
RECEPT :
Za pripremu kolača potrebno vam je: 300 grama šećera, jedan litar mleka, 100 grama putera, 60 grama gustina, 120 grama brašna, četiri velike kašike kakao praha, jedna vrećica vanilin šećera, 100 grama kokosa i dve vrećice šlag pene.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI FESTIVAL KUGLOFA Nikom nije lepše neg je nam', mi se družimo, a testo raste li raste (VIDEO)
Pod ovim sloganom Fondacija Zavičajna kuća iz Sremskih Karlovaca organizuje poslednjeg vikenda u junu tradicionalni Festival kuglofa - nemačkog i kolača naših krajeva.
BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI FESTIVAL KUGLOFA Nikom nije lepše neg je nam', mi se družimo, a testo raste li raste (VIDEO)
Pod ovim sloganom Fondacija Zavičajna kuća iz Sremskih Karlovaca organizuje poslednjeg vikenda u junu tradicionalni Festival kuglofa - nemačkog i kolača naših krajeva.
BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI FESTIVAL KUGLOFA Nikom nije lepše neg je nam', mi se družimo, a testo raste li raste (VIDEO)
Pod ovim sloganom Fondacija Zavičajna kuća iz Sremskih Karlovaca organizuje poslednjeg vikenda u junu tradicionalni Festival kuglofa - nemačkog i kolača naših krajeva.
BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
Shutterstock
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI FESTIVAL KUGLOFA Nikom nije lepše neg je nam', mi se družimo, a testo raste li raste (VIDEO)
Pod ovim sloganom Fondacija Zavičajna kuća iz Sremskih Karlovaca organizuje poslednjeg vikenda u junu tradicionalni Festival kuglofa - nemačkog i kolača naših krajeva.
BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI FESTIVAL KUGLOFA Nikom nije lepše neg je nam', mi se družimo, a testo raste li raste (VIDEO)
Pod ovim sloganom Fondacija Zavičajna kuća iz Sremskih Karlovaca organizuje poslednjeg vikenda u junu tradicionalni Festival kuglofa - nemačkog i kolača naših krajeva.
BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI FESTIVAL KUGLOFA Nikom nije lepše neg je nam', mi se družimo, a testo raste li raste (VIDEO)
Pod ovim sloganom Fondacija Zavičajna kuća iz Sremskih Karlovaca organizuje poslednjeg vikenda u junu tradicionalni Festival kuglofa - nemačkog i kolača naših krajeva.
BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI FESTIVAL KUGLOFA Nikom nije lepše neg je nam', mi se družimo, a testo raste li raste (VIDEO)
Pod ovim sloganom Fondacija Zavičajna kuća iz Sremskih Karlovaca organizuje poslednjeg vikenda u junu tradicionalni Festival kuglofa - nemačkog i kolača naših krajeva.
BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI FESTIVAL KUGLOFA Nikom nije lepše neg je nam', mi se družimo, a testo raste li raste (VIDEO)
Pod ovim sloganom Fondacija Zavičajna kuća iz Sremskih Karlovaca organizuje poslednjeg vikenda u junu tradicionalni Festival kuglofa - nemačkog i kolača naših krajeva.
BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
PRIPREMA:
U veliku šerpu sipajte mleko, šećer i sve ostale sastojke osim kokosa i šlaga te sve zajedno kuvajte dok ne dobijete gustu smesu.
U veliki četvrtasti pleh pospite kokosovo brašno, tako da ga rasporedite po celom plehu te preko kokosa premažite pripremljenu smesu. Potom ostavite pleh nekoliko minuta u frižider da se ohladi.
Kada se kolač ohladi, premažite ga sa dve šlag pene pripremljene prema uputstvu na vrećici, a umjesto šlaga možete umutiti i slatku pavlaku.
Kolač potom secite na lente dužine otprilike tri centimetra i urolajte. Prilikom umotavanja, važno je da budete pažljivi jer je kolač veoma mekan.
Sultanovu slatku sarmu čuvajte u frižideru jer je bolje da je servirate hladnu.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Srpkinje će biti oduševljene ovim starinskim receptom: Orasnice kakve smo jeli samo kod bake, pravo savršenstvo
Bilo da ih pravite za praznike, porodične okupljanja ili jednostavno za uživanje uz kafu orašnice su pravi izbor koji će osvojiti sve.
Ko proba pitu s makom po receptu Suzane Mančić neće se pokajati: Bolja je od svake štrudle, osvaja ukusom i mirisom
Recept za ovu ukusnu poslasticu kojoj malo ko može odoleti.
GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek
Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.
Recept za domaću supu zlata vredan: Jedan sastojak je ključan, spremaćete je svaki drugi dan
Samo jedna namirnica koja može potpuno da podigne njen ukus.
TAJNA JELA KOЈE LEČI GROFICA: Recept za Pposni pasulj koji su monasi Fruške Gore kuvali u kazanima i zašto je najbolji za zimu
Pasulj prebranac je kulinarski klasik, ali malo ko zna za njegovu pravu, posnu, manastirsku verziju. Otkrivamo zašto se ovaj specijalitet sa Fruške Gore naziva "pasulj grofica", kako su ga monasi usavršili do savršenstva i zašto je, zbog visokog sadržaja proteina i vlakana, on najbolji prirodni lek za varenje tokom zime.
Komentari(0)