MIŠLENOV KUVAR I SVETSKI SOMELIJER U NOVOM SLANKAMENU Živeli u Francuskoj i Americi, pa se vratili u Srbiju (VIDEO)
Na pola puta između Beograda i Novog Sada, na mestu gde se Tisa uliva u Dunav, na tački gde se spajaju Srem, Banat i Bačka, nalazi se vinarija "Šapat".
U ovoj oazi prirodne lepote rade dva prijatelja, Dušan Vranić, generalni menadžer i Nikola Stojaković, glavni kuvar "Šapata", koji su nakon više decenija u inostranstvu odlučili da se vrate u Srbiju i da nastave svoje umeće upravo u svojoj otadžbini.
ALO!
Dušan, rodom iz Kragujevca, je 2006. godine otišao u Ameriku i napravio svetsku karijeru u Njujorku, gde je izučavao somelijerstvo, dok je Nikola kao beba iz Pančeva otišao u Pariz, gde se školovao i više od 15 godina vodio kuhinje u najboljim francuskim restoranima sa dve i tri Mišlenove zvezdice.
Iako je odrastao u Francuskoj, Nikola odlično govori srpski jezik, voli svoju zemlju i planira da njegova kuhinja za dve godine, u vinariji "Šapat", takođe dobije čuvenog Mišlena, ali i da sedne u automobil i nadoknadi sve decenije u inostranstvu, obilazeći Srbiju u potrazi za domaćim proizvodima i dodatnom inspiracijom za svoj posao.
Možda vas zanima:
Svetlo žuta boja, kremasti ukus i postojani mehurići: Ovo je šampanjac na srpski način napravljen u Novom Slankamenu - penušavo vino Trofej iz atelja "Šapat" predstavljeno u Beoogradu
Atelje vina “Šapat” iz Novog Slankamena, poznat po vrhunskim vinima i jedinstvenoj ponudi visoke gastronomije i usluge, na Četvrtom međunarodnom sajmu vina, “Vinska vizija Otvorenog Balkana” u Beogradu predstavlja svoje prvo penušavo vino – “Trofej”.
Vinski putevi Srbije: Gde probati najbolje domaće vino
Srbija je poznata po svojoj bogatoj vinskoj tradiciji. Otkrivamo vam najpoznatije vinske regije i vinarije koje morate posetiti kako biste uživali u najboljim domaćim vinima.
Možda vas zanima:
Svetlo žuta boja, kremasti ukus i postojani mehurići: Ovo je šampanjac na srpski način napravljen u Novom Slankamenu - penušavo vino Trofej iz atelja "Šapat" predstavljeno u Beoogradu
Atelje vina “Šapat” iz Novog Slankamena, poznat po vrhunskim vinima i jedinstvenoj ponudi visoke gastronomije i usluge, na Četvrtom međunarodnom sajmu vina, “Vinska vizija Otvorenog Balkana” u Beogradu predstavlja svoje prvo penušavo vino – “Trofej”.
Vinski putevi Srbije: Gde probati najbolje domaće vino
Srbija je poznata po svojoj bogatoj vinskoj tradiciji. Otkrivamo vam najpoznatije vinske regije i vinarije koje morate posetiti kako biste uživali u najboljim domaćim vinima.
Možda vas zanima:
Svetlo žuta boja, kremasti ukus i postojani mehurići: Ovo je šampanjac na srpski način napravljen u Novom Slankamenu - penušavo vino Trofej iz atelja "Šapat" predstavljeno u Beoogradu
Atelje vina “Šapat” iz Novog Slankamena, poznat po vrhunskim vinima i jedinstvenoj ponudi visoke gastronomije i usluge, na Četvrtom međunarodnom sajmu vina, “Vinska vizija Otvorenog Balkana” u Beogradu predstavlja svoje prvo penušavo vino – “Trofej”.
Vinski putevi Srbije: Gde probati najbolje domaće vino
Srbija je poznata po svojoj bogatoj vinskoj tradiciji. Otkrivamo vam najpoznatije vinske regije i vinarije koje morate posetiti kako biste uživali u najboljim domaćim vinima.
Možda vas zanima:
Svetlo žuta boja, kremasti ukus i postojani mehurići: Ovo je šampanjac na srpski način napravljen u Novom Slankamenu - penušavo vino Trofej iz atelja "Šapat" predstavljeno u Beoogradu
Atelje vina “Šapat” iz Novog Slankamena, poznat po vrhunskim vinima i jedinstvenoj ponudi visoke gastronomije i usluge, na Četvrtom međunarodnom sajmu vina, “Vinska vizija Otvorenog Balkana” u Beogradu predstavlja svoje prvo penušavo vino – “Trofej”.
Vinski putevi Srbije: Gde probati najbolje domaće vino
Srbija je poznata po svojoj bogatoj vinskoj tradiciji. Otkrivamo vam najpoznatije vinske regije i vinarije koje morate posetiti kako biste uživali u najboljim domaćim vinima.
Možda vas zanima:
Svetlo žuta boja, kremasti ukus i postojani mehurići: Ovo je šampanjac na srpski način napravljen u Novom Slankamenu - penušavo vino Trofej iz atelja "Šapat" predstavljeno u Beoogradu
Atelje vina “Šapat” iz Novog Slankamena, poznat po vrhunskim vinima i jedinstvenoj ponudi visoke gastronomije i usluge, na Četvrtom međunarodnom sajmu vina, “Vinska vizija Otvorenog Balkana” u Beogradu predstavlja svoje prvo penušavo vino – “Trofej”.
Vinski putevi Srbije: Gde probati najbolje domaće vino
Srbija je poznata po svojoj bogatoj vinskoj tradiciji. Otkrivamo vam najpoznatije vinske regije i vinarije koje morate posetiti kako biste uživali u najboljim domaćim vinima.
Do vinarije "Šapat" možete doći:
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Posne punjene paprike toliko su ukusne da će ih tamaniti i najveći gurmani: Tradicionalno jelo prste da poližete
Mirisno, domaće, posno i veoma jednostavno jelo.
PRAVE SE ZA ČAS, A NEMA UKUSNIJIH: 3 najbolja fila za oblande! (RECEPT)
Oblanda sa tri bogata fila: šarena, izdašna i neodoljiva poslastica koja spaja tri ukusa u jednom savršenom zalogaju.
Srbi, ovako Turkinje prave najsočniju baklavu! Tajna je u 1 sastojku - recept se prenosi s kolena na koleno
Ovo je recept koji se koristi širom Turske
RECEPT ZA POSNU MOSKVA TORTU: Mnogima omiljena torta u drugačijoj verziji
Moskva torta ima i svoju posnu varijantu
Ovakve krofne nikada niste probali: Spremite najmilijima poslasticu kojoj neće odoleti, tope se u ustima
Ovaj recept svideće se mnogima.
Komentari(0)