MIŠLENOV KUVAR I SVETSKI SOMELIJER U NOVOM SLANKAMENU Živeli u Francuskoj i Americi, pa se vratili u Srbiju (VIDEO)
Na pola puta između Beograda i Novog Sada, na mestu gde se Tisa uliva u Dunav, na tački gde se spajaju Srem, Banat i Bačka, nalazi se vinarija "Šapat".
U ovoj oazi prirodne lepote rade dva prijatelja, Dušan Vranić, generalni menadžer i Nikola Stojaković, glavni kuvar "Šapata", koji su nakon više decenija u inostranstvu odlučili da se vrate u Srbiju i da nastave svoje umeće upravo u svojoj otadžbini.
Dušan, rodom iz Kragujevca, je 2006. godine otišao u Ameriku i napravio svetsku karijeru u Njujorku, gde je izučavao somelijerstvo, dok je Nikola kao beba iz Pančeva otišao u Pariz, gde se školovao i više od 15 godina vodio kuhinje u najboljim francuskim restoranima sa dve i tri Mišlenove zvezdice.
Iako je odrastao u Francuskoj, Nikola odlično govori srpski jezik, voli svoju zemlju i planira da njegova kuhinja za dve godine, u vinariji "Šapat", takođe dobije čuvenog Mišlena, ali i da sedne u automobil i nadoknadi sve decenije u inostranstvu, obilazeći Srbiju u potrazi za domaćim proizvodima i dodatnom inspiracijom za svoj posao.
Možda vas zanima:
INTERNACIONALNI BANATSKI FESTIVAL VINA U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se u 10 časova
U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se „Internacionalni Banatski festival vina“ u hali (Medison) Zvonko Vujin sa početkom u 10 časova.
IMAO DAR OD BOGA DA ISCELJUJE Sveti Trifun tera i zle duhove (VIDEO)
Vino i ljubav. Slučajnost?
Možda vas zanima:
INTERNACIONALNI BANATSKI FESTIVAL VINA U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se u 10 časova
U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se „Internacionalni Banatski festival vina“ u hali (Medison) Zvonko Vujin sa početkom u 10 časova.
IMAO DAR OD BOGA DA ISCELJUJE Sveti Trifun tera i zle duhove (VIDEO)
Vino i ljubav. Slučajnost?
Možda vas zanima:
INTERNACIONALNI BANATSKI FESTIVAL VINA U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se u 10 časova
U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se „Internacionalni Banatski festival vina“ u hali (Medison) Zvonko Vujin sa početkom u 10 časova.
IMAO DAR OD BOGA DA ISCELJUJE Sveti Trifun tera i zle duhove (VIDEO)
Vino i ljubav. Slučajnost?
Možda vas zanima:
INTERNACIONALNI BANATSKI FESTIVAL VINA U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se u 10 časova
U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se „Internacionalni Banatski festival vina“ u hali (Medison) Zvonko Vujin sa početkom u 10 časova.
IMAO DAR OD BOGA DA ISCELJUJE Sveti Trifun tera i zle duhove (VIDEO)
Vino i ljubav. Slučajnost?
Možda vas zanima:
INTERNACIONALNI BANATSKI FESTIVAL VINA U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se u 10 časova
U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se „Internacionalni Banatski festival vina“ u hali (Medison) Zvonko Vujin sa početkom u 10 časova.
IMAO DAR OD BOGA DA ISCELJUJE Sveti Trifun tera i zle duhove (VIDEO)
Vino i ljubav. Slučajnost?
Do vinarije "Šapat" možete doći:
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!
Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
Komentari(0)