DEKORATIVNA I UKUSNA POSNA POSLASTICA Crvenci, jeftin kolač, slatkiš našeg detinjstva često vidljiv na slavama (RECEPT)
Crvence smo jeli kao deca u poslastičarnicama, više ih nema pa ih se rado sećamo. Mogu da se prave kad je post, da se zasladimo.

Crvenci su tradicionalno jelo vranjskog kraja. Služe ih na slavama, lepi su na oko i prave se najčešće kada je post.
SASTOJCI:
1 šolja gustina
1 šolja šećera
3 šolje vode
malo ekstrakta od maline
po želji: alva, orasi i dr.
NAČIN PRIPREME:
Pomešajte gustin i šećer.Dodajte vodu i izmešajte kao za puding. Skuvajte da bude gusto. Masu podelite na dva dela. U jedan deo stavite malo ekstrakta od maline, a drugi deo ostavite kakav jeste. Posudu navlažite vodom, stavite prvo belu masu, pa preko nje crvenu. Po želji odozgo pospite alvu , mlevene orahe, stavite u frizider i kad se ohladi secite na kockice.
Možda vas zanima:

KAKO NAPRAVITI NAJSTARIJI SRPSKI SLATKIŠ SA SAMO 2 SASTOJKA Naše bake su ga često pravile, obožavali su ga vojnici, a nikada ne može da se pokvari
Zbog sastojaka koji idu u njena nikada ne može da se pokvari. Zar ovo nije dovoljno razloga da ga napravite nekada i probate?

MANASTIR KACAPUN NETAKNUT OD STRANE TURAKA Ušuškan pored reke Lepenice, na pola puta izmedju Vladičinog Hana i Vranja (FOTO/VIDEO)
Jedinstveni Manastir Kacapun, posvećen Svetom Proroku Iliji. Prilikom ulaska u crkvu manastira ljudi se bukvalno poklone, jer je ulaz jako nizak, čak i Turci koji su se izuzetno plašili Svetoga Ilije, zbog čega je ovaj manastir ostao netaknut.
Možda vas zanima:

KAKO NAPRAVITI NAJSTARIJI SRPSKI SLATKIŠ SA SAMO 2 SASTOJKA Naše bake su ga često pravile, obožavali su ga vojnici, a nikada ne može da se pokvari
Zbog sastojaka koji idu u njena nikada ne može da se pokvari. Zar ovo nije dovoljno razloga da ga napravite nekada i probate?

MANASTIR KACAPUN NETAKNUT OD STRANE TURAKA Ušuškan pored reke Lepenice, na pola puta izmedju Vladičinog Hana i Vranja (FOTO/VIDEO)
Jedinstveni Manastir Kacapun, posvećen Svetom Proroku Iliji. Prilikom ulaska u crkvu manastira ljudi se bukvalno poklone, jer je ulaz jako nizak, čak i Turci koji su se izuzetno plašili Svetoga Ilije, zbog čega je ovaj manastir ostao netaknut.
Možda vas zanima:

KAKO NAPRAVITI NAJSTARIJI SRPSKI SLATKIŠ SA SAMO 2 SASTOJKA Naše bake su ga često pravile, obožavali su ga vojnici, a nikada ne može da se pokvari
Zbog sastojaka koji idu u njena nikada ne može da se pokvari. Zar ovo nije dovoljno razloga da ga napravite nekada i probate?

MANASTIR KACAPUN NETAKNUT OD STRANE TURAKA Ušuškan pored reke Lepenice, na pola puta izmedju Vladičinog Hana i Vranja (FOTO/VIDEO)
Jedinstveni Manastir Kacapun, posvećen Svetom Proroku Iliji. Prilikom ulaska u crkvu manastira ljudi se bukvalno poklone, jer je ulaz jako nizak, čak i Turci koji su se izuzetno plašili Svetoga Ilije, zbog čega je ovaj manastir ostao netaknut.
Izvor: uredjenjedoma

BAKIN KOLAČ JE POSLASTICA NA KOJOJ SU ODRASTALE MNOGE GENERACIJE NA NAŠIM PROSTORIMA: Evo kako se sprema ovaj zaboravljeni dezert
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.

DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.

Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo
Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.

Evo kako napraviti turšiju bez sirćeta i šećera: Gorušica vam nikada više neće predstavljati problem
Zaboravite sirće – pravo uživanje u turšiji!

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.
Komentari(0)