DEKORATIVNA I UKUSNA POSNA POSLASTICA Crvenci, jeftin kolač, slatkiš našeg detinjstva često vidljiv na slavama (RECEPT)
Crvence smo jeli kao deca u poslastičarnicama, više ih nema pa ih se rado sećamo. Mogu da se prave kad je post, da se zasladimo.

Crvenci su tradicionalno jelo vranjskog kraja. Služe ih na slavama, lepi su na oko i prave se najčešće kada je post.
SASTOJCI:
1 šolja gustina
1 šolja šećera
3 šolje vode
malo ekstrakta od maline
po želji: alva, orasi i dr.
NAČIN PRIPREME:
Pomešajte gustin i šećer.Dodajte vodu i izmešajte kao za puding. Skuvajte da bude gusto. Masu podelite na dva dela. U jedan deo stavite malo ekstrakta od maline, a drugi deo ostavite kakav jeste. Posudu navlažite vodom, stavite prvo belu masu, pa preko nje crvenu. Po želji odozgo pospite alvu , mlevene orahe, stavite u frizider i kad se ohladi secite na kockice.
Možda vas zanima:

KAKO NAPRAVITI NAJSTARIJI SRPSKI SLATKIŠ SA SAMO 2 SASTOJKA Naše bake su ga često pravile, obožavali su ga vojnici, a nikada ne može da se pokvari
Zbog sastojaka koji idu u njena nikada ne može da se pokvari. Zar ovo nije dovoljno razloga da ga napravite nekada i probate?

MANASTIR KACAPUN NETAKNUT OD STRANE TURAKA Ušuškan pored reke Lepenice, na pola puta izmedju Vladičinog Hana i Vranja (FOTO/VIDEO)
Jedinstveni Manastir Kacapun, posvećen Svetom Proroku Iliji. Prilikom ulaska u crkvu manastira ljudi se bukvalno poklone, jer je ulaz jako nizak, čak i Turci koji su se izuzetno plašili Svetoga Ilije, zbog čega je ovaj manastir ostao netaknut.
Možda vas zanima:

KAKO NAPRAVITI NAJSTARIJI SRPSKI SLATKIŠ SA SAMO 2 SASTOJKA Naše bake su ga često pravile, obožavali su ga vojnici, a nikada ne može da se pokvari
Zbog sastojaka koji idu u njena nikada ne može da se pokvari. Zar ovo nije dovoljno razloga da ga napravite nekada i probate?

MANASTIR KACAPUN NETAKNUT OD STRANE TURAKA Ušuškan pored reke Lepenice, na pola puta izmedju Vladičinog Hana i Vranja (FOTO/VIDEO)
Jedinstveni Manastir Kacapun, posvećen Svetom Proroku Iliji. Prilikom ulaska u crkvu manastira ljudi se bukvalno poklone, jer je ulaz jako nizak, čak i Turci koji su se izuzetno plašili Svetoga Ilije, zbog čega je ovaj manastir ostao netaknut.
Možda vas zanima:

KAKO NAPRAVITI NAJSTARIJI SRPSKI SLATKIŠ SA SAMO 2 SASTOJKA Naše bake su ga često pravile, obožavali su ga vojnici, a nikada ne može da se pokvari
Zbog sastojaka koji idu u njena nikada ne može da se pokvari. Zar ovo nije dovoljno razloga da ga napravite nekada i probate?

MANASTIR KACAPUN NETAKNUT OD STRANE TURAKA Ušuškan pored reke Lepenice, na pola puta izmedju Vladičinog Hana i Vranja (FOTO/VIDEO)
Jedinstveni Manastir Kacapun, posvećen Svetom Proroku Iliji. Prilikom ulaska u crkvu manastira ljudi se bukvalno poklone, jer je ulaz jako nizak, čak i Turci koji su se izuzetno plašili Svetoga Ilije, zbog čega je ovaj manastir ostao netaknut.
Izvor: uredjenjedoma

Domaće krofne po starinskom receptu Mire Banjac: Recept generacijama kruži u njenoj porodici, vredi probati
Možete ih napraviti ne samo u posebnim prilikama već i u onim danima kada želite da se podsetite detinjstva.

Slavonski majstori otkrili tajnu pravog fiš paprikaša! Jedna stvar je ključna - ne smete da propustite
Ako želite da pripremite fiš paprikaš kakav se jede u najboljim slavonskim čardama, pratite ovaj proveren recept.

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.
Komentari(0)