DEKORATIVNA I UKUSNA POSNA POSLASTICA Crvenci, jeftin kolač, slatkiš našeg detinjstva često vidljiv na slavama (RECEPT)
Crvence smo jeli kao deca u poslastičarnicama, više ih nema pa ih se rado sećamo. Mogu da se prave kad je post, da se zasladimo.

Crvenci su tradicionalno jelo vranjskog kraja. Služe ih na slavama, lepi su na oko i prave se najčešće kada je post.
SASTOJCI:
1 šolja gustina
1 šolja šećera
3 šolje vode
malo ekstrakta od maline
po želji: alva, orasi i dr.
NAČIN PRIPREME:
Pomešajte gustin i šećer.Dodajte vodu i izmešajte kao za puding. Skuvajte da bude gusto. Masu podelite na dva dela. U jedan deo stavite malo ekstrakta od maline, a drugi deo ostavite kakav jeste. Posudu navlažite vodom, stavite prvo belu masu, pa preko nje crvenu. Po želji odozgo pospite alvu , mlevene orahe, stavite u frizider i kad se ohladi secite na kockice.
Možda vas zanima:

KAKO NAPRAVITI NAJSTARIJI SRPSKI SLATKIŠ SA SAMO 2 SASTOJKA Naše bake su ga često pravile, obožavali su ga vojnici, a nikada ne može da se pokvari
Zbog sastojaka koji idu u njena nikada ne može da se pokvari. Zar ovo nije dovoljno razloga da ga napravite nekada i probate?

MANASTIR KACAPUN NETAKNUT OD STRANE TURAKA Ušuškan pored reke Lepenice, na pola puta izmedju Vladičinog Hana i Vranja (FOTO/VIDEO)
Jedinstveni Manastir Kacapun, posvećen Svetom Proroku Iliji. Prilikom ulaska u crkvu manastira ljudi se bukvalno poklone, jer je ulaz jako nizak, čak i Turci koji su se izuzetno plašili Svetoga Ilije, zbog čega je ovaj manastir ostao netaknut.
Možda vas zanima:

KAKO NAPRAVITI NAJSTARIJI SRPSKI SLATKIŠ SA SAMO 2 SASTOJKA Naše bake su ga često pravile, obožavali su ga vojnici, a nikada ne može da se pokvari
Zbog sastojaka koji idu u njena nikada ne može da se pokvari. Zar ovo nije dovoljno razloga da ga napravite nekada i probate?

MANASTIR KACAPUN NETAKNUT OD STRANE TURAKA Ušuškan pored reke Lepenice, na pola puta izmedju Vladičinog Hana i Vranja (FOTO/VIDEO)
Jedinstveni Manastir Kacapun, posvećen Svetom Proroku Iliji. Prilikom ulaska u crkvu manastira ljudi se bukvalno poklone, jer je ulaz jako nizak, čak i Turci koji su se izuzetno plašili Svetoga Ilije, zbog čega je ovaj manastir ostao netaknut.
Možda vas zanima:

KAKO NAPRAVITI NAJSTARIJI SRPSKI SLATKIŠ SA SAMO 2 SASTOJKA Naše bake su ga često pravile, obožavali su ga vojnici, a nikada ne može da se pokvari
Zbog sastojaka koji idu u njena nikada ne može da se pokvari. Zar ovo nije dovoljno razloga da ga napravite nekada i probate?

MANASTIR KACAPUN NETAKNUT OD STRANE TURAKA Ušuškan pored reke Lepenice, na pola puta izmedju Vladičinog Hana i Vranja (FOTO/VIDEO)
Jedinstveni Manastir Kacapun, posvećen Svetom Proroku Iliji. Prilikom ulaska u crkvu manastira ljudi se bukvalno poklone, jer je ulaz jako nizak, čak i Turci koji su se izuzetno plašili Svetoga Ilije, zbog čega je ovaj manastir ostao netaknut.
Izvor: uredjenjedoma

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.

TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.
Komentari(0)