DEKORATIVNA I UKUSNA POSNA POSLASTICA Crvenci, jeftin kolač, slatkiš našeg detinjstva često vidljiv na slavama (RECEPT)

Lepote Srbije

07:42

Gastronomija 0

Crvence smo jeli kao deca u poslastičarnicama, više ih nema pa ih se rado sećamo. Mogu da se prave kad je post, da se zasladimo.

DEKORATIVNA I UKUSNA POSNA POSLASTICA Crvenci, jeftin kolač, slatkiš našeg detinjstva često vidljiv na slavama (RECEPT)
Shutterstock

Crvenci su tradicionalno jelo vranjskog kraja. Služe ih na slavama, lepi su na oko i prave se najčešće kada je post.

SASTOJCI:


1 šolja gustina
1 šolja šećera
3 šolje vode
malo ekstrakta od maline
po želji: alva, orasi i dr.


NAČIN PRIPREME:

Pomešajte gustin i šećer.Dodajte vodu i izmešajte kao za puding. Skuvajte da bude gusto. Masu podelite na dva dela. U jedan deo stavite malo ekstrakta od maline, a drugi deo ostavite kakav jeste. Posudu navlažite vodom, stavite prvo belu masu, pa preko nje crvenu. Po želji odozgo pospite alvu , mlevene orahe, stavite u frizider i kad se ohladi secite na kockice.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Izvor: uredjenjedoma

Komentari(0)

Loading