STARI SRPSKI RECEPT ZA MAFIŠE Slani ili slatki obrok gotov za 10 minuta, testo je univerzalno! (FOTO)
Poslastica spravljena od listića testa koji se peku na vreloj masnoći i uvaljaju u šećer.

U najstarije vreme u Pirotu su žene mesile lokumje, mafiše, đevreke za meze uz vino. U ta starinska vremena za kuvanje se više trošio maslo, a mast manje. Maslo je proizvod koji se veoma lako pravi od putera ili maslaca.
Puteru nije potreban frižider, može da stoji beskonačno da se ne pokvari ako se dobro rastopi. Moramo dodati da je veoma bogat vitaminima A i E i K2 i drugim vrednim kiselinama.
Bake su nam često spremale za doručak mafiše - slane sa sirom i slatke sa šećerom.
Fenomenalno testo može da se kombinuje sa slanim ili slatkim sastojcima, a ako ih tek sada prvi put probate, sigurno će postati vaša omiljena nedeljna rutina i obeležiće detinjstvo i vaših mališana!
Sastojci:
1 šolja mleka,
pola kockice kvasca,
1 jaje,
1 kašičica praška za pecivo,
oko 700 g brašna,
pola kašičice soli,
pola kašičice šećera,
ulje za prženje.
Priprema:
U toplo mleko staviti kvasac i sačekajte da nadođe. Za to vreme, brašno zamesiti sa praškom za pecivom i dodati malo soli. Staviti i jedno jaje, vodu i na kraju narasli kvasac. Promešajte sve dobro, testo mora da bude mekano.
Sačekajte 30 min da naraste, po potrebi dodati još brašna, a zatim kidajte male kuglice, rasklagijate ih i pržite u vrelom ulju 3-4 minuta.
Uživajte!

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna
Komentari(0)