USKRŠNJI VENAC OD LISNATOG TESTA Jestivi ukras za prazničnu trpezu, vrlo jednostavan za pripremiti!

Jelena Vamović

14:00

Gastronomija 0

Preporučuje se da lisnato testo bude domaće, onda je venac deblji.

USKRŠNJI VENAC OD LISNATOG TESTA Jestivi ukras za prazničnu trpezu, vrlo jednostavan za pripremiti!
Printscreen/Facebook

Potrebno je:


250 gr zamrznutog lisnatog testa
200 gr obarenog spanaća
300 gr sitnog slanog sira
so
vrlo oštar nož
žumance za premazivanje


Priprema:


Lisnato testo odmrznuti.
Rastanjiti oklagijom, što tanje.
Preko testa premazati bogato sir, a po siru posuti obaren i posoljen spanać.
Uviti u rolnu.
Potom sa vrlo oštrim nožem seći tanko, oko celog venca.
Premazati žumancetom i posuti susamom.


Možda vas zanima:

Peći na 200C dok ne porumeni.

Možda vas zanima:

Vrlo lepo izgleda ako ga u sredini napunite šarenim jajima.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Prijatno!
 

džem od šipka

Džem od drenjina – lek i poslastica iz narodne kuhinje

Gastronomija

21:00

25 avgust, 2025

U selima širom Srbije, naročito u brdskim predelima, drenjine su nekada bile dragocen plod – i za zdravlje i za slast na trpezi. Poznate po svom kiselkasto-trpkom ukusu i lekovitim svojstvima, ove crvene bobice vekovima su se koristile u narodnoj medicini, a posebno su cenjene u vidu džema, koji je bio i hrana i prirodan lek.

Komentari(0)

Loading