USKRŠNJI VENAC OD LISNATOG TESTA Jestivi ukras za prazničnu trpezu, vrlo jednostavan za pripremiti!

Jelena Vamović

14:00

Gastronomija 0

Preporučuje se da lisnato testo bude domaće, onda je venac deblji.

USKRŠNJI VENAC OD LISNATOG TESTA Jestivi ukras za prazničnu trpezu, vrlo jednostavan za pripremiti!
Printscreen/Facebook

Potrebno je:


250 gr zamrznutog lisnatog testa
200 gr obarenog spanaća
300 gr sitnog slanog sira
so
vrlo oštar nož
žumance za premazivanje


Priprema:


Lisnato testo odmrznuti.
Rastanjiti oklagijom, što tanje.
Preko testa premazati bogato sir, a po siru posuti obaren i posoljen spanać.
Uviti u rolnu.
Potom sa vrlo oštrim nožem seći tanko, oko celog venca.
Premazati žumancetom i posuti susamom.


Možda vas zanima:

Peći na 200C dok ne porumeni.

Možda vas zanima:

Vrlo lepo izgleda ako ga u sredini napunite šarenim jajima.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Prijatno!
 

pita

GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek

Gastronomija

21:00

22 oktobar, 2025

Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.

Komentari(0)

Loading