CRVENA JAJA BEZ KAPI HEMIJE Postoji puno tehnika farbanja i šaranja za Uskrs, a većina uključuje veštačke boje
Crvena je tradicionalna boja kojom farbamo vaskršnja jaja
Crvena boja simbolizuje prolivenu krv Isusa Hrista prilikom mučenja i raspeća na Veliki petak. Prvo jaje, čuvarkuća, obavezno se boji crvenom bojom, dok za ostala sami odlučujete.
Danas postoji puno tehnika farbanja i šaranja vaskršnjih jaja, a većina uključuje veštačke boje. Ipak, ako više volite prirodne varijante, pronašli smo način da dobijete lepu crvenu boju, a da ne upotrebite ni kap hemije.
Sok od višanja
Ako želite da vaša crvena jaja imaju izrazito intenzivnu crvenu boju, poslužite se sokom od višanja. Postupak je isti kao i kod lukovine - stavite jaja u šerpu, prelijte sokom od višanja, uz dodatak malo soli i sirćeta. Skuvajte jaja u soku i ostavite da se ohlade.
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVILNO KAŽE - USKRS ILI VASKRS? Jedno je opšte prihvaćeno, ali drugo je ispravno
Tokom predstojećih praznika opet se povela večita dilema, šta je pravilno reći Vaskrs ili Uskrs?
VASKRS ILI USKRS - VOSKRESE ILI VASKRSE Šta je pravilno i kako se čestita najradosniji hrišćanski praznik?
Hristos voskrese, Hristos vaskrse, Hristos vaskrs, Hristos vaskrese ili Hristos voskrse – znate li šta je pravilno?
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVILNO KAŽE - USKRS ILI VASKRS? Jedno je opšte prihvaćeno, ali drugo je ispravno
Tokom predstojećih praznika opet se povela večita dilema, šta je pravilno reći Vaskrs ili Uskrs?
VASKRS ILI USKRS - VOSKRESE ILI VASKRSE Šta je pravilno i kako se čestita najradosniji hrišćanski praznik?
Hristos voskrese, Hristos vaskrse, Hristos vaskrs, Hristos vaskrese ili Hristos voskrse – znate li šta je pravilno?
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVILNO KAŽE - USKRS ILI VASKRS? Jedno je opšte prihvaćeno, ali drugo je ispravno
Tokom predstojećih praznika opet se povela večita dilema, šta je pravilno reći Vaskrs ili Uskrs?
VASKRS ILI USKRS - VOSKRESE ILI VASKRSE Šta je pravilno i kako se čestita najradosniji hrišćanski praznik?
Hristos voskrese, Hristos vaskrse, Hristos vaskrs, Hristos vaskrese ili Hristos voskrse – znate li šta je pravilno?
Takođe možete koristiti i cveklu
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVILNO KAŽE - USKRS ILI VASKRS? Jedno je opšte prihvaćeno, ali drugo je ispravno
Tokom predstojećih praznika opet se povela večita dilema, šta je pravilno reći Vaskrs ili Uskrs?
VASKRS ILI USKRS - VOSKRESE ILI VASKRSE Šta je pravilno i kako se čestita najradosniji hrišćanski praznik?
Hristos voskrese, Hristos vaskrse, Hristos vaskrs, Hristos vaskrese ili Hristos voskrse – znate li šta je pravilno?
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVILNO KAŽE - USKRS ILI VASKRS? Jedno je opšte prihvaćeno, ali drugo je ispravno
Tokom predstojećih praznika opet se povela večita dilema, šta je pravilno reći Vaskrs ili Uskrs?
VASKRS ILI USKRS - VOSKRESE ILI VASKRSE Šta je pravilno i kako se čestita najradosniji hrišćanski praznik?
Hristos voskrese, Hristos vaskrse, Hristos vaskrs, Hristos vaskrese ili Hristos voskrse – znate li šta je pravilno?
sok od cvekle koji vam ostane u tegli nakon što pojedete sočne plodove. Postupak je isti kao kod soka od višanja. Ako želite nežnije nijanse crvene, sok od cvekle razblažite sa malo vode.
Hristos Voskrese
POSNA TRPEZA Krompir čorba naših baka, ukusna i posna, da sva čula uživaju
Naše bake su je rado kuvale, a pored one verzije sa mesom, postoji i recept za ovo jelo u posnoj varijanti.
NAJBOLJI NAČIN DA SAČUVATE JAGODE: Ovo je najbolji način da oterate štetočine, nema potrebe za hemikalijama
Važno je samo da vrećica bude prozirna kako bi vazduh mogao da dopre do jagoda...
DOMAĆI MED DO MASLAČKA PO STAROM RECEPTU: Njime su naši stari smirivali kašalj i alergije
Proleće je vreme kada su obično naši stari pravili med od maslačka koji se koristio do leta
Starinska, preukusna i miriše na tradiciju: BELA PITA s orasima i najkremastijim filom (RECEPT)
Bela kolač-pita s orasima sigurno će vas oduševiti ukusom i mirisom, kao iz starinskih kuvara.
Starinska POSNA pita sa višnjama i makom: Poslastica koja vraća u detinjstvo posle prvog zalogaja (RECEPT)
Posna pita sa višnjama ima tako bogat i ukusan fil da ćete je praviti i kada prođu posni dani
Komentari(0)