CRVENA JAJA BEZ KAPI HEMIJE Postoji puno tehnika farbanja i šaranja za Uskrs, a većina uključuje veštačke boje
Crvena je tradicionalna boja kojom farbamo vaskršnja jaja
Crvena boja simbolizuje prolivenu krv Isusa Hrista prilikom mučenja i raspeća na Veliki petak. Prvo jaje, čuvarkuća, obavezno se boji crvenom bojom, dok za ostala sami odlučujete.
Danas postoji puno tehnika farbanja i šaranja vaskršnjih jaja, a većina uključuje veštačke boje. Ipak, ako više volite prirodne varijante, pronašli smo način da dobijete lepu crvenu boju, a da ne upotrebite ni kap hemije.
Sok od višanja
Ako želite da vaša crvena jaja imaju izrazito intenzivnu crvenu boju, poslužite se sokom od višanja. Postupak je isti kao i kod lukovine - stavite jaja u šerpu, prelijte sokom od višanja, uz dodatak malo soli i sirćeta. Skuvajte jaja u soku i ostavite da se ohlade.
Možda vas zanima:
NAJVAŽNIJI OBIČAJI ZA VASKRS KOJE SVAKI VERNIK TREBA DA ZNA: Danas čim ustanete 1 stvar obavezno morate da uradite
Najvažniji običaji za Vaskrs deo su tradicije koja obavezno treba da se ispoštuje.
Kako da skuvate jaja, a da vam ne popucaju: Obavezne cake za Vaskrs!
Ima li šta gore od pucanja ljuske prilikom kuvanja jaja koja smo odabrali da izazovu divljenje na vaskršnjoj trpezi? Otkrivamo odličan savet za ovaj problem
Možda vas zanima:
NAJVAŽNIJI OBIČAJI ZA VASKRS KOJE SVAKI VERNIK TREBA DA ZNA: Danas čim ustanete 1 stvar obavezno morate da uradite
Najvažniji običaji za Vaskrs deo su tradicije koja obavezno treba da se ispoštuje.
Kako da skuvate jaja, a da vam ne popucaju: Obavezne cake za Vaskrs!
Ima li šta gore od pucanja ljuske prilikom kuvanja jaja koja smo odabrali da izazovu divljenje na vaskršnjoj trpezi? Otkrivamo odličan savet za ovaj problem
Možda vas zanima:
NAJVAŽNIJI OBIČAJI ZA VASKRS KOJE SVAKI VERNIK TREBA DA ZNA: Danas čim ustanete 1 stvar obavezno morate da uradite
Najvažniji običaji za Vaskrs deo su tradicije koja obavezno treba da se ispoštuje.
Kako da skuvate jaja, a da vam ne popucaju: Obavezne cake za Vaskrs!
Ima li šta gore od pucanja ljuske prilikom kuvanja jaja koja smo odabrali da izazovu divljenje na vaskršnjoj trpezi? Otkrivamo odličan savet za ovaj problem
Takođe možete koristiti i cveklu
Možda vas zanima:
NAJVAŽNIJI OBIČAJI ZA VASKRS KOJE SVAKI VERNIK TREBA DA ZNA: Danas čim ustanete 1 stvar obavezno morate da uradite
Najvažniji običaji za Vaskrs deo su tradicije koja obavezno treba da se ispoštuje.
Kako da skuvate jaja, a da vam ne popucaju: Obavezne cake za Vaskrs!
Ima li šta gore od pucanja ljuske prilikom kuvanja jaja koja smo odabrali da izazovu divljenje na vaskršnjoj trpezi? Otkrivamo odličan savet za ovaj problem
Možda vas zanima:
NAJVAŽNIJI OBIČAJI ZA VASKRS KOJE SVAKI VERNIK TREBA DA ZNA: Danas čim ustanete 1 stvar obavezno morate da uradite
Najvažniji običaji za Vaskrs deo su tradicije koja obavezno treba da se ispoštuje.
Kako da skuvate jaja, a da vam ne popucaju: Obavezne cake za Vaskrs!
Ima li šta gore od pucanja ljuske prilikom kuvanja jaja koja smo odabrali da izazovu divljenje na vaskršnjoj trpezi? Otkrivamo odličan savet za ovaj problem
sok od cvekle koji vam ostane u tegli nakon što pojedete sočne plodove. Postupak je isti kao kod soka od višanja. Ako želite nežnije nijanse crvene, sok od cvekle razblažite sa malo vode.
Hristos Voskrese
Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti
Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.
Prava posna rozen torta koja dovodi goste! Bez mleka i putera, a ukus za 10-ku
Ako postoji kolač koji u danima posta spaja nostalgiju, jednostavnost i raskošan ukus, onda je to bez ikakve sumnje rozen torta.
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
Doručak za celu porodicu: Proja sa sirom i jogurtom koju ćete smazati za tili čas, svaki zalogaj je uživanje
Ova proja je savršena za brzi doručak.
Ova najukusnija pita najbrže nestaje sa stola: Domaćice recept zapisuju u sveske zbog jednog sastojka
Nije potrebno mnogo truda, a rezultat je večera koja puni stomak i greje dušu
Komentari(0)