TRADICIONALNI SRPSKI RECEPT ZA ORASNICE Sitni kolačići svojim prefinjenim mirisom i ukusom predstavljaju pravi užitak za celu porodicu
Po ovom receptu uspevaju svaki put.

- 2 belanca
- 250 g šećera u prahu
Možda vas zanima:

STARINSKI SLATKIŠ OD SAMO 4 SASTOJKA Napravite tradicionalne orasnice na ovaj način i oduševite ukućane
Priprema je jednostavna, a sve što vam je potrebno staje u 4 sastojka koja već verovatno imate u svojoj kuhinji.

ČUVENA AJNPREN ČORBA IZ VOJVODINE Idealno predjelo, jako je jednostavna za napraviti, a istovremeno vrlo ukusna (RECEPT)
Ajnpren čorba je čorba čije ime potiče od originalnog naziva koji glasi: "Einbrennsuppe", a na našim prostorima ime joj varira od kraja do kraja, najčešće verzije imena su "Ampre", "Anpre, "Amper", "Anpren", klin čorba i mnogi su je probali...
Možda vas zanima:

STARINSKI SLATKIŠ OD SAMO 4 SASTOJKA Napravite tradicionalne orasnice na ovaj način i oduševite ukućane
Priprema je jednostavna, a sve što vam je potrebno staje u 4 sastojka koja već verovatno imate u svojoj kuhinji.

ČUVENA AJNPREN ČORBA IZ VOJVODINE Idealno predjelo, jako je jednostavna za napraviti, a istovremeno vrlo ukusna (RECEPT)
Ajnpren čorba je čorba čije ime potiče od originalnog naziva koji glasi: "Einbrennsuppe", a na našim prostorima ime joj varira od kraja do kraja, najčešće verzije imena su "Ampre", "Anpre, "Amper", "Anpren", klin čorba i mnogi su je probali...
Možda vas zanima:

STARINSKI SLATKIŠ OD SAMO 4 SASTOJKA Napravite tradicionalne orasnice na ovaj način i oduševite ukućane
Priprema je jednostavna, a sve što vam je potrebno staje u 4 sastojka koja već verovatno imate u svojoj kuhinji.

ČUVENA AJNPREN ČORBA IZ VOJVODINE Idealno predjelo, jako je jednostavna za napraviti, a istovremeno vrlo ukusna (RECEPT)
Ajnpren čorba je čorba čije ime potiče od originalnog naziva koji glasi: "Einbrennsuppe", a na našim prostorima ime joj varira od kraja do kraja, najčešće verzije imena su "Ampre", "Anpre, "Amper", "Anpren", klin čorba i mnogi su je probali...
- 200 g seckanih oraha
- 300 g mlevenih oraha
- 1/4 soka od jednog limuna
Napomena: Orasnice se prave jako brzo, bitno je da dok se peku budete uz njih i nadgledate jer mogu brzo da dobiju jaču boju i suviše se osuše. Vreme pečenja zavisi od vase rerne.
Priprema
Belanca mutite dok ne dobijete gusti beli šam. U sneg od belanaca dodate sitni šećer i mutite dok se ne dobije jos gušća masa. Na kraju dodate mlevene orahe i sok od limuna (ne dozvolite da upadne mesnati deo limuna).
Dobro izmešajte, ali ni slučajno mikserom već drvenom varjačom blago okrećite belanaca sa orasima.
Veliku tespiju prethodno pripremite, stavite na nju papir za pečenje. Testo podelite na otprilike 50 komada-kuglica. Svaku kuglicu dlanovima formirati u valjak (5 cm), uvaljati u seckane orahe i blago krajeve saviti ka unutrašnjosti da se dobije oblik orasnice kao na slici.
Orasnice stavljate u rernu zagrejanu na 200 stepeni ali odmah smanjujete na 100 stepeni.

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Starinsko jelo bez ijedne kapi ulja: Ukus koji osvaja na prvi zalogaj
U toku posta osim kuvanih jela možete napraviti i posnu manastirsku pitu. Budite uvereni da će se ukućanima svideti, jer je preukusna i tražiće se zalogaj više.
Komentari(0)