TRADICIONALNI SRPSKI RECEPT ZA ORASNICE Sitni kolačići svojim prefinjenim mirisom i ukusom predstavljaju pravi užitak za celu porodicu
Po ovom receptu uspevaju svaki put.
Sastojci:
- 2 belanca
- 250 g šećera u prahu
Možda vas zanima:
Najstarija srpska poslastica: Neodoljivo je ukusna, sprema se za 10 minuta i čuva liniju
Da li vam nedostaje bakina kuhinja? Hrskave starinske orasnice su rešenje – najstarija srpska poslastica, od samo tri sastojka.
STARINSKI SLATKIŠ OD SAMO 4 SASTOJKA Napravite tradicionalne orasnice na ovaj način i oduševite ukućane
Priprema je jednostavna, a sve što vam je potrebno staje u 4 sastojka koja već verovatno imate u svojoj kuhinji.
Možda vas zanima:
Najstarija srpska poslastica: Neodoljivo je ukusna, sprema se za 10 minuta i čuva liniju
Da li vam nedostaje bakina kuhinja? Hrskave starinske orasnice su rešenje – najstarija srpska poslastica, od samo tri sastojka.
STARINSKI SLATKIŠ OD SAMO 4 SASTOJKA Napravite tradicionalne orasnice na ovaj način i oduševite ukućane
Priprema je jednostavna, a sve što vam je potrebno staje u 4 sastojka koja već verovatno imate u svojoj kuhinji.
Možda vas zanima:
Najstarija srpska poslastica: Neodoljivo je ukusna, sprema se za 10 minuta i čuva liniju
Da li vam nedostaje bakina kuhinja? Hrskave starinske orasnice su rešenje – najstarija srpska poslastica, od samo tri sastojka.
STARINSKI SLATKIŠ OD SAMO 4 SASTOJKA Napravite tradicionalne orasnice na ovaj način i oduševite ukućane
Priprema je jednostavna, a sve što vam je potrebno staje u 4 sastojka koja već verovatno imate u svojoj kuhinji.
- 200 g seckanih oraha
- 300 g mlevenih oraha
- 1/4 soka od jednog limuna
Napomena: Orasnice se prave jako brzo, bitno je da dok se peku budete uz njih i nadgledate jer mogu brzo da dobiju jaču boju i suviše se osuše. Vreme pečenja zavisi od vase rerne.
Priprema
Belanca mutite dok ne dobijete gusti beli šam. U sneg od belanaca dodate sitni šećer i mutite dok se ne dobije jos gušća masa. Na kraju dodate mlevene orahe i sok od limuna (ne dozvolite da upadne mesnati deo limuna).
Dobro izmešajte, ali ni slučajno mikserom već drvenom varjačom blago okrećite belanaca sa orasima.
Veliku tespiju prethodno pripremite, stavite na nju papir za pečenje. Testo podelite na otprilike 50 komada-kuglica. Svaku kuglicu dlanovima formirati u valjak (5 cm), uvaljati u seckane orahe i blago krajeve saviti ka unutrašnjosti da se dobije oblik orasnice kao na slici.
Orasnice stavljate u rernu zagrejanu na 200 stepeni ali odmah smanjujete na 100 stepeni.
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Komentari(0)