DOMAĆI HLEB SA KEFIROM: Spolja hrskav, iznutra mek kao duša – ostaje svež i do 5 dana!

Lepote Srbije

15:30

Gastronomija 0

Kefir, kao kvasac za hleb pokazao se savršen i tako je nastao i ovaj. Hleb koji se može rezati vrlo tanko i 4-5 dana biti svež. Dodavanjem različitog brašna ukus ovog hleba se menja i svaki put je savršen.

DOMAĆI HLEB SA KEFIROM: Spolja hrskav, iznutra mek kao duša – ostaje svež i do 5 dana!
Shutterstock

Sastojci:

150 ml kefira

80 gr brašna
250 gr brašna za dizana testa
100 gr brašna od bundevskih semenki
100 gr raženog brašna
50-100 gr integralnog
1 kašičica soli
300 ml vode

 

Priprema:

Kefir i brašno dobro zamutiti i na sobnoj temperaturi, poklopljen prozirnom folijom mora odležati 24 h. Nakon toga s vodom, dodavajući brašno zamesiti hleb i držati da testo nadođe.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Nadošlo testo lagano istresti na nauljen papir za pečenje i blago zarolati i položiti u duguljasti kalup za pečenje i ostaviti da se 30 minuta “odmara”.

Peći prvih 15 min na 200 C, a potom na 180 C još 25 minuta, uz obavezno postavljenu posudu s vodom na dno pećnice. Pečeni hleb izvaditi iz kalupa nakon pečenja i ostaviti da se prohladi.

Prijatno!

Komentari(0)

Loading