DOMAĆI HLEB SA KEFIROM: Spolja hrskav, iznutra mek kao duša – ostaje svež i do 5 dana!
Kefir, kao kvasac za hleb pokazao se savršen i tako je nastao i ovaj. Hleb koji se može rezati vrlo tanko i 4-5 dana biti svež. Dodavanjem različitog brašna ukus ovog hleba se menja i svaki put je savršen.
Sastojci:
150 ml kefira
250 gr brašna za dizana testa
100 gr brašna od bundevskih semenki
100 gr raženog brašna
50-100 gr integralnog
1 kašičica soli
300 ml vode
Priprema:
Kefir i brašno dobro zamutiti i na sobnoj temperaturi, poklopljen prozirnom folijom mora odležati 24 h. Nakon toga s vodom, dodavajući brašno zamesiti hleb i držati da testo nadođe.
Možda vas zanima:
Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
GRAD KOJI ĆE VAS OČARATI SVOJOM LEPOTOM Mesto gde se za vreme Rimljana kopala i topila bakarna ruda
Grad Priboj nalazi se u jugozapadnoj Srbiji, u plodnoj dolini reke Lim, na tromeđi Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
Možda vas zanima:
Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
GRAD KOJI ĆE VAS OČARATI SVOJOM LEPOTOM Mesto gde se za vreme Rimljana kopala i topila bakarna ruda
Grad Priboj nalazi se u jugozapadnoj Srbiji, u plodnoj dolini reke Lim, na tromeđi Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
Možda vas zanima:
Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
GRAD KOJI ĆE VAS OČARATI SVOJOM LEPOTOM Mesto gde se za vreme Rimljana kopala i topila bakarna ruda
Grad Priboj nalazi se u jugozapadnoj Srbiji, u plodnoj dolini reke Lim, na tromeđi Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
Nadošlo testo lagano istresti na nauljen papir za pečenje i blago zarolati i položiti u duguljasti kalup za pečenje i ostaviti da se 30 minuta “odmara”.
Peći prvih 15 min na 200 C, a potom na 180 C još 25 minuta, uz obavezno postavljenu posudu s vodom na dno pećnice. Pečeni hleb izvaditi iz kalupa nakon pečenja i ostaviti da se prohladi.
Prijatno!
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!
Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
Komentari(0)