DOMAĆI HLEB SA KEFIROM: Spolja hrskav, iznutra mek kao duša – ostaje svež i do 5 dana!
Kefir, kao kvasac za hleb pokazao se savršen i tako je nastao i ovaj. Hleb koji se može rezati vrlo tanko i 4-5 dana biti svež. Dodavanjem različitog brašna ukus ovog hleba se menja i svaki put je savršen.
Sastojci:
150 ml kefira
80 gr brašna
250 gr brašna za dizana testa
100 gr brašna od bundevskih semenki
100 gr raženog brašna
50-100 gr integralnog
1 kašičica soli
300 ml vode
Priprema:
Kefir i brašno dobro zamutiti i na sobnoj temperaturi, poklopljen prozirnom folijom mora odležati 24 h. Nakon toga s vodom, dodavajući brašno zamesiti hleb i držati da testo nadođe.
Možda vas zanima:
SRPSKI HLEB U 100 NAJBOLJIH: Evo koji je prvi
Tejst Atlas objavio je listu 100 najboljih hlebova na svetu, a jedno srpsko pecivo zauzelo je zavidno mesto.
U kesi, nikako: Znate li kako se pravilno čuva hleb da što duže ostane lep i svež?
Ovako ćete uvek imati svežu veknu
Možda vas zanima:
SRPSKI HLEB U 100 NAJBOLJIH: Evo koji je prvi
Tejst Atlas objavio je listu 100 najboljih hlebova na svetu, a jedno srpsko pecivo zauzelo je zavidno mesto.
U kesi, nikako: Znate li kako se pravilno čuva hleb da što duže ostane lep i svež?
Ovako ćete uvek imati svežu veknu
Možda vas zanima:
SRPSKI HLEB U 100 NAJBOLJIH: Evo koji je prvi
Tejst Atlas objavio je listu 100 najboljih hlebova na svetu, a jedno srpsko pecivo zauzelo je zavidno mesto.
U kesi, nikako: Znate li kako se pravilno čuva hleb da što duže ostane lep i svež?
Ovako ćete uvek imati svežu veknu
Nadošlo testo lagano istresti na nauljen papir za pečenje i blago zarolati i položiti u duguljasti kalup za pečenje i ostaviti da se 30 minuta “odmara”.
Peći prvih 15 min na 200 C, a potom na 180 C još 25 minuta, uz obavezno postavljenu posudu s vodom na dno pećnice. Pečeni hleb izvaditi iz kalupa nakon pečenja i ostaviti da se prohladi.
Prijatno!
Zaboravljeni recept koji su naše bake znale napamet: Specijalitet s juga Srbije prste da poližete
Ovu pitu sa juga Srbije morate da napravite.
OVO JE ZAPRAVO RECEPT ZA PRAVU RUSKU SALATU: Jedan sastojak je drastično razlikuje od one koju mi pravimo
Po čemu se razlikuje ruska salta koju prave Rusi, od one koju smo mi navikli da pravimo
Ovo je najzdraviji doručak za creva na svetu! Probava se odmah pokreće, lako se vari, sve se iščisti za par sati
Palenta se pravi od kukuruznog griza i, osim što je jednostavna za pripremu, bogata je brojnim hranljivim materijama
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Ovo je najzdraviji doručak za creva na svetu! Probava se odmah pokreće, lako se vari, sve se iščisti za par sati
Palenta se pravi od kukuruznog griza i, osim što je jednostavna za pripremu, bogata je brojnim hranljivim materijama
Komentari(0)