SUTLIJAŠ NA TURSKI NAČIN: Od srpskog se razlikuje u JEDNOM, ali vrednom sastojku

Lepote Srbije

09:00

Gastronomija 0

U odnosu na tradicionalni sutlijaš, ova turska varijanta sadrži i puding

SUTLIJAŠ NA TURSKI NAČIN: Od srpskog se razlikuje u JEDNOM, ali vrednom sastojku
Shutterstock

Ovaj jednostavan dezert obožavaju sve generacije - od najmlađih zbog slatkoće, pa sve do onih najstarijih, koje ukus pirinča i mleka vraća u detinjstvo.

Ovoga puta predlažemo da odstupite od tradicionalnog recepta i probate kako se u Turskoj pravi sutlijaš.

Sastojci:

1 šolja pirinča

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

3 šolje vode

500 ml mleka

6 kašika šećera

1 kesica vanilinog šećera

1 kesica pudinga od vanile

1 šaka oraha

U odnosu na tradicionalni sutlijaš, ova turska varijanta sadrži i puding.

Priprema:

Pirinač ispirati od skroba dok voda ne postane providno čista, pa ga skuvati na laganoj vatri.

Dodajti mleko i još malo kuvati.

Puding prah pomešati sa vanilinim šećerom i običnim šećerom u malo mleka, pa preliti u pretkodno kuvan pirinač u mleku.

Mešati sve na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Gotovu poslastisu sipajti u činijice koje su predhodno nakvašene vodom.

Dekorisati sa orasima, i poslužiti hladno.

Prijatno!

Izvor: espreso

Komentari(0)

Loading