SUTLIJAŠ NA TURSKI NAČIN: Od srpskog se razlikuje u JEDNOM, ali vrednom sastojku
U odnosu na tradicionalni sutlijaš, ova turska varijanta sadrži i puding

Ovaj jednostavan dezert obožavaju sve generacije - od najmlađih zbog slatkoće, pa sve do onih najstarijih, koje ukus pirinča i mleka vraća u detinjstvo.
Ovoga puta predlažemo da odstupite od tradicionalnog recepta i probate kako se u Turskoj pravi sutlijaš.
Sastojci:
1 šolja pirinča
Možda vas zanima:

DŽIGERANI, ČARAPANI... Kako su stanovnici pojedinih krajeva u Srbiji dobili nadimke
Kako su gradovi i stanovnici dobili pojedinih krajeva dobili svoje zanimljive nadimke.

NAJLEPŠI SREDNJOVEKOVNI MANASTIRI Vrhunac svog razvoja Srbija je doživela za vreme vladavine dinastije Nemanjića, kada su nastali brojni manastiri i razvijeni gradovi
Srednjovekovna Srbija imala je veoma burnu istoriju; međutim, u političkom, ekonomskom i kulturnom smislu zauzimala je istaknuto mesto u tadašnjoj Evropi.
Možda vas zanima:

DŽIGERANI, ČARAPANI... Kako su stanovnici pojedinih krajeva u Srbiji dobili nadimke
Kako su gradovi i stanovnici dobili pojedinih krajeva dobili svoje zanimljive nadimke.

NAJLEPŠI SREDNJOVEKOVNI MANASTIRI Vrhunac svog razvoja Srbija je doživela za vreme vladavine dinastije Nemanjića, kada su nastali brojni manastiri i razvijeni gradovi
Srednjovekovna Srbija imala je veoma burnu istoriju; međutim, u političkom, ekonomskom i kulturnom smislu zauzimala je istaknuto mesto u tadašnjoj Evropi.
Možda vas zanima:

DŽIGERANI, ČARAPANI... Kako su stanovnici pojedinih krajeva u Srbiji dobili nadimke
Kako su gradovi i stanovnici dobili pojedinih krajeva dobili svoje zanimljive nadimke.

NAJLEPŠI SREDNJOVEKOVNI MANASTIRI Vrhunac svog razvoja Srbija je doživela za vreme vladavine dinastije Nemanjića, kada su nastali brojni manastiri i razvijeni gradovi
Srednjovekovna Srbija imala je veoma burnu istoriju; međutim, u političkom, ekonomskom i kulturnom smislu zauzimala je istaknuto mesto u tadašnjoj Evropi.
3 šolje vode
500 ml mleka
6 kašika šećera
1 kesica vanilinog šećera
1 kesica pudinga od vanile
1 šaka oraha
U odnosu na tradicionalni sutlijaš, ova turska varijanta sadrži i puding.
Priprema:
Pirinač ispirati od skroba dok voda ne postane providno čista, pa ga skuvati na laganoj vatri.
Dodajti mleko i još malo kuvati.
Puding prah pomešati sa vanilinim šećerom i običnim šećerom u malo mleka, pa preliti u pretkodno kuvan pirinač u mleku.
Mešati sve na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Gotovu poslastisu sipajti u činijice koje su predhodno nakvašene vodom.
Dekorisati sa orasima, i poslužiti hladno.
Prijatno!
Izvor: espreso

Istina o supi iz kesice: Kada ovo saznate, više je nećete skuvati
Brza, jednostavna i naizgled praktična – supa iz kesice je mnogima omiljeno rešenje kada nemaju vremena za kuvanje. Ali ono što se krije u njenom sastavu može ozbiljno ugroziti vaše zdravlje, upozoravaju stručnjaci.

Tradicionalni recept za kupus sa mesom: Na ovaj način se sprema brzo i lako (VIDEO)
Recept koji vraća u detinjstvo

U ovoj piti sa višnjama nema ni kap ulja! Ukusnija od baklave, a tek od kakvih kora se pravi
Hrskave korice i sočan, voćni fil čine je ukusnijom čak i od baklave

RECEPT ZA PITU SA TIKVICAMA BEZ KORA: Idealan obrok za letnje dane
Zaboravite kore i komplikacije – sočna pita sa tikvicom gotova za 30 minuta postaće vaš omiljeni letnji obrok.

Skoro svi Srbi greše kad spremaju popularno jelo: Naše domaćice ne znaju za ova pravila, poslušajte
Savet za najbolji grašak po koracima
Komentari(0)