Najukusniji starinski kolač sa jabukama - naše bake su ga redovno pravile: Ne postoji bolji, a ni lakši recept
Lak recept za najukusniju starinsku lenju pitu
Starinske poslastice su uvek najslađe - takva je i lenja pita.
Pred vama je recept za najukusniju, niko neće moći da joj odoli.
Sastojci i detaljna priprema su tu:
Možda vas zanima:
NAJBOLJA LENJA PITA S JABUKAMA KOJA USPEVA SVIMA: Nema boljeg i jednostavnijeg kolača, a topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za lenju pitu sa jabukama koja uspeva svima.
RECEPT KOJI MORATE ODMAH ZAPISATI Napravite lenju pitu na ovaj način i nikad je više nećete praviti drugačije
Nema greške s ovim receptom.
Možda vas zanima:
NAJBOLJA LENJA PITA S JABUKAMA KOJA USPEVA SVIMA: Nema boljeg i jednostavnijeg kolača, a topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za lenju pitu sa jabukama koja uspeva svima.
RECEPT KOJI MORATE ODMAH ZAPISATI Napravite lenju pitu na ovaj način i nikad je više nećete praviti drugačije
Nema greške s ovim receptom.
Možda vas zanima:
NAJBOLJA LENJA PITA S JABUKAMA KOJA USPEVA SVIMA: Nema boljeg i jednostavnijeg kolača, a topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za lenju pitu sa jabukama koja uspeva svima.
RECEPT KOJI MORATE ODMAH ZAPISATI Napravite lenju pitu na ovaj način i nikad je više nećete praviti drugačije
Nema greške s ovim receptom.
Potrebno je:
Možda vas zanima:
NAJBOLJA LENJA PITA S JABUKAMA KOJA USPEVA SVIMA: Nema boljeg i jednostavnijeg kolača, a topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za lenju pitu sa jabukama koja uspeva svima.
RECEPT KOJI MORATE ODMAH ZAPISATI Napravite lenju pitu na ovaj način i nikad je više nećete praviti drugačije
Nema greške s ovim receptom.
Možda vas zanima:
NAJBOLJA LENJA PITA S JABUKAMA KOJA USPEVA SVIMA: Nema boljeg i jednostavnijeg kolača, a topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za lenju pitu sa jabukama koja uspeva svima.
RECEPT KOJI MORATE ODMAH ZAPISATI Napravite lenju pitu na ovaj način i nikad je više nećete praviti drugačije
Nema greške s ovim receptom.
Za testo:
- Brašno 500 g
- Maslac (hladan) 250 g
- Šećer 150 g
- Jaja 2 komada
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- So prstohvat
Za fil:
- Jabuke 1 kg
- Šećer 100 g
- Cimet 1 kašičica
- Sok od jednog limuna
- Griz 50 g
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Dodajte hladan maslac ili margarin isečen na kockice i prstima ga utrljajte u brašno dok ne dobijete mrvičastu smesu. Dodajte jaja i brzo umesite testo dok ne postane glatko. Podelite testo na dva dela, jedan malo veći od drugog. Veći deo testa stavite u frižider na 30 minuta, a manji deo u zamrzivač.
Jabuke oljuštite, očistite i narendajte. Dodajte šećer, cimet i sok od limuna, pa sve dobro izmešajte. Ostavite jabuke da odstoje 10 minuta, a zatim ih dobro ocedite od viška soka. Dodajte griz i sve dobro izmešajte. Zagrejte rernu na 180°C. Veći deo testa razvaljajte na pobrašnjenoj površini i stavite u podmazan pleh (dimenzija oko 30x20 cm), tako da pokrije dno i ivice pleha. Rasporedite fil od jabuka ravnomerno preko testa. Manji deo testa izvadite iz zamrzivača i narendajte ga preko fila od jabuka.
Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni oko 40-45 minuta, dok ne dobijete zlatno-smeđu boju. Ostavite pitu da se ohladi, a zatim je isecite na kocke i pospite šećerom u prahu po želji.
Prijatno i uživajte u najlepšem kolaču.
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
Popara sa belim lukom i sirom: Zaboravljeni planinski doručak sa Stare planine
Jednostavno, jeftino i snažno jelo koje su jeli pastiri, rudari i ratari, a danas ga znaju samo bake iz zabačenih sela
Recept za sočnu musaku bez ulja zlata je vredan: Spremite ručak koji će vaši najmiliji tamaniti, ukus osvaja
Zaboravi na litre ulja i teške sosove.
Zaboravljeni recept iz Srbije: Popara sa sirom i medom – ukus detinjstva i duše
Nekad doručak za siromašne, danas specijalitet koji budi emocije – evo kako da napravite poparu na način kako su je naše prabake služile za okrepljenje.
Komentari(0)