NAJBOLJA LENJA PITA S JABUKAMA KOJA USPEVA SVIMA: Nema boljeg i jednostavnijeg kolača, a topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za lenju pitu sa jabukama koja uspeva svima.

Sastojci:
4 jaja
150 ml. mleka
šećer po želji
1 kg jabuka
100 ml ulja
1 kockica maslaca ili margarina
cimeta malo
100 gr suvog grožđa
10 kašika brašna
5 kašika griza
1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutiti jaja sa 2 kašike šećera, dodati brašno, griz prašak za pecivo, mleko, koricu limuna sok, ulje i dobro izjednačiti. Sipati pola u podmazan peleh veličine 30x20 cm. Peći na 200 stepeni C oko 15 min..
Za to vreme istopiti maslac u šerpi i ubaciti rendane jabuke, dodati šećer po želji cimeta i suvo grožđe. Dinstati malo da jabuke omekšaju i pusti sok.
Možda vas zanima:

RECEPT KOJI MORATE ODMAH ZAPISATI Napravite lenju pitu na ovaj način i nikad je više nećete praviti drugačije
Nema greške s ovim receptom.

SAMO NAŠE BAKE I DAN DANAS OVAKO PRAVE POSNU LENJU PITU: Najsočnija sa 2 vrste voća - recept koji nisu zaboravile
Samo naše bake prave posnu lenju pitu sa smokvama i jabukama koja je najsočnija, a recept nikada nisu zaboravile
Možda vas zanima:

RECEPT KOJI MORATE ODMAH ZAPISATI Napravite lenju pitu na ovaj način i nikad je više nećete praviti drugačije
Nema greške s ovim receptom.

SAMO NAŠE BAKE I DAN DANAS OVAKO PRAVE POSNU LENJU PITU: Najsočnija sa 2 vrste voća - recept koji nisu zaboravile
Samo naše bake prave posnu lenju pitu sa smokvama i jabukama koja je najsočnija, a recept nikada nisu zaboravile
Možda vas zanima:

RECEPT KOJI MORATE ODMAH ZAPISATI Napravite lenju pitu na ovaj način i nikad je više nećete praviti drugačije
Nema greške s ovim receptom.

SAMO NAŠE BAKE I DAN DANAS OVAKO PRAVE POSNU LENJU PITU: Najsočnija sa 2 vrste voća - recept koji nisu zaboravile
Samo naše bake prave posnu lenju pitu sa smokvama i jabukama koja je najsočnija, a recept nikada nisu zaboravile
Ohladiti malo. Izvaditi prvu koru i preko nje sipati jabuke pa odozgo drugi deo testa. Izravnati i vratiti u rernu i peći još 50 min da se lepo ispeče.

Domaćinska gibanica kakvu niste probali: Slavica podelila recept za ovo neodoljivo jelo, ko proba neće se pokajati
Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

KAKO SE PRAVILNO ČUVAJU TREŠNJE? Pogledajte koja temperatura je idealna
Da li i vi trešnje ostavljate na stolu nakon kupovine?

Užička pita razljevuša bez kora: Najbrži "smuti, pa prospi" recept za sočan doručak ili večeru koji se pamti
Jednostavna za pripremu, slasna i zasitna, ova brza domaća pita je obavezna u svakom porodičnom kuvaru.

Preukusna večera gotova za pola sata: Recept za najbolju carsku pitu koju obožavaju svi od 7 do 77 godina
Ponestalo vam je ideje šta da spremate za večeru? Ovaj "smuti, pa prospi" okupiće čitavu porodicu za stolom.
Komentari(0)