Ako je ovakve boje - NE KUPUJTE: Evo kako izabrati meso
AKO SE PAK, odlučite da kupite već zapakovano meso, dobro ga pogledajte pre nego što ga stavite u korpu

Prilikom izbora mesa trebalo bi biti veoma oprezan, jer nije uvek lako prepoznati koje je sveže i kvalitetno, posebno ako je mleveno. Pored informacija na ambalaži, valjalo bi obratiti pažnju i na izgled.
Kvalitetno meso, posebno ono koje želite da spremite na roštilju, treba da ima malo intramuskularne masti. Prilikom kupovine, birajte ono sa belim prugicama koje podsećaju na vene. Iako mnogi misle da je takvo meso nezdravo, upravo je mast ta koja mu daje puno ukusa, kaže Elizabet Roesike iz Nemačkog poljoprivrednog centra.
ko se, pak, odlučite da kupite već zapakovano meso, dobro ga pogledajte pre nego što ga stavite u korpu. Ukoliko leži u krvavoj vodi, to je znak da je staro.
Možda vas zanima:

Proveren način da se isteraju puževi iz bašte: Štetočine neće smeti ni da priđu vašem cveću i povrću
Baštovani u ovom periodu godine najviše štete dobijaju od puževa koji su u stanju da im obrste zelenu salatu i sve nove izdanke cveća

Možda vas zanima:

Proveren način da se isteraju puževi iz bašte: Štetočine neće smeti ni da priđu vašem cveću i povrću
Baštovani u ovom periodu godine najviše štete dobijaju od puževa koji su u stanju da im obrste zelenu salatu i sve nove izdanke cveća

Možda vas zanima:

Proveren način da se isteraju puževi iz bašte: Štetočine neće smeti ni da priđu vašem cveću i povrću
Baštovani u ovom periodu godine najviše štete dobijaju od puževa koji su u stanju da im obrste zelenu salatu i sve nove izdanke cveća

Idealna boja zavisi od vrste mesa. Teletina bi trebalo da bude svetla, ali ne bela. Takva bi trebalo da bude i piletina. Boja govedine bi trebalo da bude srednje crvena, ali ne previše tamna, a svinjetina, koja je najukusnija kad je spremamo na roštilju, bledoružičasta. Ukoliko na mesu primetite sivkaste nijanse, nemojte ga kupovati, a ovo pravilo važi i za mleveno meso.
Postoji još jedan trik da brzo i lako proverite da li je upakovano meso još sveže. Kad ga pritisnete prstom, ono mora da se vrati u prvobitno stanje i na mesu ne sme da ostane udubljenje. Takođe, površina mesa mora da bude blistava, prenosi Pun kufer.

OVAKVA PILETINA JE IZAŠLA IZ DVORA NEMANJIĆA: Zovu je CARSKOM, dala im je snagu da VLADAJU 205 GODINA
Na dvoru i u kućama bogate vlastele jelo se kako i dolikuje tom staležu. Na trpezi je bilo obilje divljači, ribe, svih vrsta mesa, naročito ovnujskog, pernate živine, suvog mesa i slanine. Jelo je imalo izuzetnu važnost na dvoru

Starinski recept za urmašice koje vraćaju u detinjstvo! Jednostavno se prave, a uz ovu caku će danima ostati mekane
Ovaj tradicionalni recept je jednostavan, a rezultat je neodoljivo sočan i ukusan kolač koji možete uživati danima

Ako je ovakve boje - NE KUPUJTE: Evo kako izabrati meso
AKO SE PAK, odlučite da kupite već zapakovano meso, dobro ga pogledajte pre nego što ga stavite u korpu

Slatki kupus sa ovim mesom je prava bomba: Recept ne postoji na internetu - nema konkurenciju
Recept za slatki kupus sa krmenadlama nema konkurenciju

KROMPIR SALATA SA MLADIM LUKOM Vaši gosti će je obožavati
Prolećni recept
Komentari(0)