Ako je ovakve boje - NE KUPUJTE: Evo kako izabrati meso
AKO SE PAK, odlučite da kupite već zapakovano meso, dobro ga pogledajte pre nego što ga stavite u korpu

Prilikom izbora mesa trebalo bi biti veoma oprezan, jer nije uvek lako prepoznati koje je sveže i kvalitetno, posebno ako je mleveno. Pored informacija na ambalaži, valjalo bi obratiti pažnju i na izgled.
Kvalitetno meso, posebno ono koje želite da spremite na roštilju, treba da ima malo intramuskularne masti. Prilikom kupovine, birajte ono sa belim prugicama koje podsećaju na vene. Iako mnogi misle da je takvo meso nezdravo, upravo je mast ta koja mu daje puno ukusa, kaže Elizabet Roesike iz Nemačkog poljoprivrednog centra.
ko se, pak, odlučite da kupite već zapakovano meso, dobro ga pogledajte pre nego što ga stavite u korpu. Ukoliko leži u krvavoj vodi, to je znak da je staro.
Možda vas zanima:

Muškatle se zalivaju svaki 3. dan, kaliope vole jako sunce, a ovaj cvet nipošto ne držite u hladu: Dragica radi u rasadniku i daje savete zlata vredne
Ovo su ključne preporuke za negu popularnih cvetnih vrsta, kao što su petunije, muškatle, lavanda i druge, uz praktične smernice koje mogu pomoći svakom ljubitelju cveća da obezbedi optimalne uslove za rast i cvetanje

Kada vam neka osoba čini zlo i nanosi vam veliku bol, uradite samo ovu stvar i ponovo ćete naći svoj put ka sreći: Moćan savet monaha sa Svete Gore
"Samo ranjena duša ranjava drugu", reči su monaha sa Svete gore.
Možda vas zanima:

Muškatle se zalivaju svaki 3. dan, kaliope vole jako sunce, a ovaj cvet nipošto ne držite u hladu: Dragica radi u rasadniku i daje savete zlata vredne
Ovo su ključne preporuke za negu popularnih cvetnih vrsta, kao što su petunije, muškatle, lavanda i druge, uz praktične smernice koje mogu pomoći svakom ljubitelju cveća da obezbedi optimalne uslove za rast i cvetanje

Kada vam neka osoba čini zlo i nanosi vam veliku bol, uradite samo ovu stvar i ponovo ćete naći svoj put ka sreći: Moćan savet monaha sa Svete Gore
"Samo ranjena duša ranjava drugu", reči su monaha sa Svete gore.
Možda vas zanima:

Muškatle se zalivaju svaki 3. dan, kaliope vole jako sunce, a ovaj cvet nipošto ne držite u hladu: Dragica radi u rasadniku i daje savete zlata vredne
Ovo su ključne preporuke za negu popularnih cvetnih vrsta, kao što su petunije, muškatle, lavanda i druge, uz praktične smernice koje mogu pomoći svakom ljubitelju cveća da obezbedi optimalne uslove za rast i cvetanje

Kada vam neka osoba čini zlo i nanosi vam veliku bol, uradite samo ovu stvar i ponovo ćete naći svoj put ka sreći: Moćan savet monaha sa Svete Gore
"Samo ranjena duša ranjava drugu", reči su monaha sa Svete gore.
Idealna boja zavisi od vrste mesa. Teletina bi trebalo da bude svetla, ali ne bela. Takva bi trebalo da bude i piletina. Boja govedine bi trebalo da bude srednje crvena, ali ne previše tamna, a svinjetina, koja je najukusnija kad je spremamo na roštilju, bledoružičasta. Ukoliko na mesu primetite sivkaste nijanse, nemojte ga kupovati, a ovo pravilo važi i za mleveno meso.
Postoji još jedan trik da brzo i lako proverite da li je upakovano meso još sveže. Kad ga pritisnete prstom, ono mora da se vrati u prvobitno stanje i na mesu ne sme da ostane udubljenje. Takođe, površina mesa mora da bude blistava, prenosi Pun kufer.

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Domaćinska gibanica kakvu niste probali: Slavica podelila recept za ovo neodoljivo jelo, ko proba neće se pokajati
Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

KAKO SE PRAVILNO ČUVAJU TREŠNJE? Pogledajte koja temperatura je idealna
Da li i vi trešnje ostavljate na stolu nakon kupovine?
Komentari(0)