Ako je ovakve boje - NE KUPUJTE: Evo kako izabrati meso
AKO SE PAK, odlučite da kupite već zapakovano meso, dobro ga pogledajte pre nego što ga stavite u korpu

Prilikom izbora mesa trebalo bi biti veoma oprezan, jer nije uvek lako prepoznati koje je sveže i kvalitetno, posebno ako je mleveno. Pored informacija na ambalaži, valjalo bi obratiti pažnju i na izgled.
Kvalitetno meso, posebno ono koje želite da spremite na roštilju, treba da ima malo intramuskularne masti. Prilikom kupovine, birajte ono sa belim prugicama koje podsećaju na vene. Iako mnogi misle da je takvo meso nezdravo, upravo je mast ta koja mu daje puno ukusa, kaže Elizabet Roesike iz Nemačkog poljoprivrednog centra.
ko se, pak, odlučite da kupite već zapakovano meso, dobro ga pogledajte pre nego što ga stavite u korpu. Ukoliko leži u krvavoj vodi, to je znak da je staro.
Možda vas zanima:

Ne zalivajte biljke “napamet”! 5 sigurnih znakova da vašem cveću treba voda & koliko ga zaliti
Kada je reč o zalivanju biljke, ne bi trebalo da se oslanjate na intuiciju i svoje iskustvo. Postoje jednostavni "testovi" koji pokazuju da li i koliko vode treba cveću, a neki od njih podrazumevaju samo da pogledate pravo mesto u saksiji.

Savet kuvara zlata vredan: Evo kako da vam palačinke uvek budu tanke i mekane, ovo mora da znate
Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na nekoliko stvari.
Možda vas zanima:

Ne zalivajte biljke “napamet”! 5 sigurnih znakova da vašem cveću treba voda & koliko ga zaliti
Kada je reč o zalivanju biljke, ne bi trebalo da se oslanjate na intuiciju i svoje iskustvo. Postoje jednostavni "testovi" koji pokazuju da li i koliko vode treba cveću, a neki od njih podrazumevaju samo da pogledate pravo mesto u saksiji.

Savet kuvara zlata vredan: Evo kako da vam palačinke uvek budu tanke i mekane, ovo mora da znate
Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na nekoliko stvari.
Možda vas zanima:

Ne zalivajte biljke “napamet”! 5 sigurnih znakova da vašem cveću treba voda & koliko ga zaliti
Kada je reč o zalivanju biljke, ne bi trebalo da se oslanjate na intuiciju i svoje iskustvo. Postoje jednostavni "testovi" koji pokazuju da li i koliko vode treba cveću, a neki od njih podrazumevaju samo da pogledate pravo mesto u saksiji.

Savet kuvara zlata vredan: Evo kako da vam palačinke uvek budu tanke i mekane, ovo mora da znate
Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na nekoliko stvari.
Idealna boja zavisi od vrste mesa. Teletina bi trebalo da bude svetla, ali ne bela. Takva bi trebalo da bude i piletina. Boja govedine bi trebalo da bude srednje crvena, ali ne previše tamna, a svinjetina, koja je najukusnija kad je spremamo na roštilju, bledoružičasta. Ukoliko na mesu primetite sivkaste nijanse, nemojte ga kupovati, a ovo pravilo važi i za mleveno meso.
Postoji još jedan trik da brzo i lako proverite da li je upakovano meso još sveže. Kad ga pritisnete prstom, ono mora da se vrati u prvobitno stanje i na mesu ne sme da ostane udubljenje. Takođe, površina mesa mora da bude blistava, prenosi Pun kufer.

Najukusnija starinska poslastica: Kolač sa šljivama i tajnim sastojkom - recept vraća u detinjstvo
Kolač sa šljivama i cimetom je najukusnija poslastica

Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije
U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

Da li biste danas jeli ovu hranu od koje nam je nekada išla "voda na usta"? Nema ko je nije voleo u Jugoslaviji
Možda vam ova hrana sada nije privlačna, ali nema ko je nije jeo u "zlatno doba" Jugoslavije

Ovo jelo je proglašeno za najbolje iz Srbije: Majstor otkrio tajnu recepta koja ne postoji na internetu
Čuvene mantije deo su specifične kuhinje i iako se prave i u drugim područjima nigde nemaju takav ukus kao u Novom Pazaru

Kuvani paradajz s belim lukom i peršunom: Letnje jelo koje su spremale naše bake
Lagan, osvežavajuć i neodoljivo mirisan, kuvani paradajz s belim lukom i peršunom nekada je bio nezaobilazno jelo u letnjim danima širom Srbije. Danas se retko priprema, ali svaki zalogaj vraća u vreme kada se znalo šta je dobar ručak po vrelom danu.
Komentari(0)