Posna proja kojoj je teško odoleti: Gotova za 20 minuta, a ko je jednom proba poželeće ponovo, topi se u ustima
Odličan su izbor za početak dana jer će vas zasititi očas posla, a praktične su da se spakuju za posao, pa ni slučajno nemojte zaobići recept za ove mini-proje sa spanaćem.

Ako planirate da se pridržavate Uskršnjeg posta, koji je počeo u ponedeljak, 3. marta, planiranje jelovnika biće vrlo zabavno jer postoji mnogo recepata koje još uvek niste probali, a jednostavni su, brzi i uz njih se dobijaju fenomenalna posna peciva.
Za ljubitelje proja-mafina danas smo pripremili superbrz recept za mekane domaće projice sa spanaćem, koje ostaju sveže danima i fenomenalnog su ukusa.
Zaista ih vredi probati! Umutite za pet minuta, peče se 15 i već za 20 minuta imate sočne i mirišljave projice na stolu!
Možda vas zanima:

Evo koje namirnice možete da jedete umesto mesa i jaja, tokom Uskršnjeg posta, a ovo je najbolja zamena za mleko
Uskršnji post počinje 3. marta i traje 40 dana

AKO IMATE DILEMU: Da li se treba uzdržavati od kafe tokom posta
Ovo pitanje često izaziva polemiku
Možda vas zanima:

Evo koje namirnice možete da jedete umesto mesa i jaja, tokom Uskršnjeg posta, a ovo je najbolja zamena za mleko
Uskršnji post počinje 3. marta i traje 40 dana

AKO IMATE DILEMU: Da li se treba uzdržavati od kafe tokom posta
Ovo pitanje često izaziva polemiku
Možda vas zanima:

Evo koje namirnice možete da jedete umesto mesa i jaja, tokom Uskršnjeg posta, a ovo je najbolja zamena za mleko
Uskršnji post počinje 3. marta i traje 40 dana

AKO IMATE DILEMU: Da li se treba uzdržavati od kafe tokom posta
Ovo pitanje često izaziva polemiku
Sastojci:
Možda vas zanima:

Evo koje namirnice možete da jedete umesto mesa i jaja, tokom Uskršnjeg posta, a ovo je najbolja zamena za mleko
Uskršnji post počinje 3. marta i traje 40 dana

AKO IMATE DILEMU: Da li se treba uzdržavati od kafe tokom posta
Ovo pitanje često izaziva polemiku
Možda vas zanima:

Evo koje namirnice možete da jedete umesto mesa i jaja, tokom Uskršnjeg posta, a ovo je najbolja zamena za mleko
Uskršnji post počinje 3. marta i traje 40 dana

AKO IMATE DILEMU: Da li se treba uzdržavati od kafe tokom posta
Ovo pitanje često izaziva polemiku
1,5 čaša belog brašna
2,5 čaše kukuruznog brašna
4 kašike griza
1,5 kesica praška za pecivo
200 g spanaća
2/3 čaše ulja (oko 100 ml)
1 kašičica soli (ili više, po ukusu)
Priprema:
Pomešajte u jednoj činiji belo i kukuruzno brašno s grizom, solju i praškom za pecivo, pa to promešajte i sklonite na stranu.
Sipajte u kalup za mafine, podmazan ili obložen papirnim korpicama za pečenje, tako da smesa dođe do oko 2/3 visine "čašice".
Pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Kao da je mrsni! Počinje post, a ovo jelo se mora nalaziti na trpezi - posni pasulj na vodi čista 10ka recept
Sprema se veoma lako i svako ga može bez muke napraviti

Starinska gibanica sa jogurtom i pavlakom: Toliko je ukusna i sočna da će vam svi tražiti recept
Gibanica je zasitan, ukusan i povoljan obrok, koji svi obožavaju, a lako se priprema.


Omiljena torta Josipa Broza Tita: Ovako su je pravile stare domaćice
Starinska torta od oraha, jaja i mleka najbolja je od svih - a kada je napravite shvatićete i zašto

Hilandarska boranija po receptu starih monaha: Posno varivo za svačiji ukus, izdašno i zasito
Ovako spremljenu boraniju moansi sa Hilandara već decenijama spremaju za vreme Uskršnjeg posta
Komentari(0)