Posna proja kojoj je teško odoleti: Gotova za 20 minuta, a ko je jednom proba poželeće ponovo, topi se u ustima

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Odličan su izbor za početak dana jer će vas zasititi očas posla, a praktične su da se spakuju za posao, pa ni slučajno nemojte zaobići recept za ove mini-proje sa spanaćem.

proja sa čvarcima
Printscreen

Ako planirate da se pridržavate Uskršnjeg posta, koji je počeo u ponedeljak, 3. marta, planiranje jelovnika biće vrlo zabavno jer postoji mnogo recepata koje još uvek niste probali, a jednostavni su, brzi i uz njih se dobijaju fenomenalna posna peciva.

Za ljubitelje proja-mafina danas smo pripremili superbrz recept za mekane domaće projice sa spanaćem, koje ostaju sveže danima i fenomenalnog su ukusa.

Zaista ih vredi probati! Umutite za pet minuta, peče se 15 i već za 20 minuta imate sočne i mirišljave projice na stolu!

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

1,5 čaša belog brašna
2,5 čaše kukuruznog brašna
4 kašike griza
1,5 kesica praška za pecivo
200 g spanaća
2/3 čaše ulja (oko 100 ml)
1 kašičica soli (ili više, po ukusu)

Priprema:

Pomešajte u jednoj činiji belo i kukuruzno brašno s grizom, solju i praškom za pecivo, pa to promešajte i sklonite na stranu.

U odvojenoj posudi pomešajte ulje, kiselu vodu i sitno seckan spanać, pa promešajte i malo po malo dodajte suve sastojke.
Sipajte u kalup za mafine, podmazan ili obložen papirnim korpicama za pečenje, tako da smesa dođe do oko 2/3 visine "čašice".
Pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

 

@otac.ljubarankovic

Боље сланина у посту него овај грех ♬ original sound - otacljubarankovic

 

Komentari(0)

Loading