Nema kuće u Jugoslaviji koja za praznike nije imala Policajac tortu: Izdašna, sa pečenim korama, puna oraha i čokolade
Poslastica koju smo obožavali u Jugoslaviji, veoma je izdašna, a postupak veoma jednostavan

Ako tražite tortu koja se lako priprema, a istovremeno je ukusna i izdašna, Policajac torta je pravi izbor. Sa osnovnim sastojcima i jednostavnim postupkom, ova torta će ubrzo postati omiljeni dezert u vašem domu.
Sastojci za kore:
4 jaja
24 kašike šećera
24 kašike brašna
26 kašika mleka
5 kašika kakaa
1 prašak za pecivo
Sastojci za fil:
1 l mleka
200 g šećera
200 g čokolade za kuvanje
250 g putera
200 g mlevenih oraha ili pečenih lešnika
Sastojci za premaz i ukrašavanje:
250 ml slatke pavlake za šlag
200 g čokolade
Priprema kore:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao.
Umutite jaja i šećer dok smesa ne postane svetlo žuta i penasta.
Dodajte mleko i kratko mutite na najmanjoj brzini.
Postepeno dodajte smesu sa brašnom, kakaom i praškom za pecivo, pa kratko mutite dok se ne sjedini.
Pleh prečnika 25 cm obložite papirom za pečenje, pa sipajte polovinu smese.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C, 25-30 minuta. Ponavljate postupak sa drugom polovinom smese.
Ohlađene kore presecite vodoravno da dobijete četiri kore.
Priprema fila:
Prokuvajte mleko sa šećerom.
Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi.
Zatim dodajte puter i mlevene orahe ili lešnike, pa sve sjedinite.
Slaganje torte:
Na dno kalupa stavite papir za pečenje i prvu koru.
Prelijte trećinom fila, pa stavite drugu koru. Ponavljajte postupak dok ne složite sve kore, završavajući korom na vrhu.
Torta treba da odstoji u frižideru preko noći.
Premaz i ukrašavanje:
Zagrejte slatku pavlaku, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi.
Ohladite ganaš krem, umutite mikserom, pa premažite tortu sa svih strana. Ukrasite po želji.
Uživajte u svakom zalogaju ove kremaste i bogate poslastice!

Starinski recept za urmašice koje vraćaju u detinjstvo! Jednostavno se prave, a uz ovu caku će danima ostati mekane
Ovaj tradicionalni recept je jednostavan, a rezultat je neodoljivo sočan i ukusan kolač koji možete uživati danima

Ako je ovakve boje - NE KUPUJTE: Evo kako izabrati meso
AKO SE PAK, odlučite da kupite već zapakovano meso, dobro ga pogledajte pre nego što ga stavite u korpu

Slatki kupus sa ovim mesom je prava bomba: Recept ne postoji na internetu - nema konkurenciju
Recept za slatki kupus sa krmenadlama nema konkurenciju

KROMPIR SALATA SA MLADIM LUKOM Vaši gosti će je obožavati
Prolećni recept

Ovo je stari leskovački recept za ćevape sa roštilja: Da bi meso bilo sočno, obavezno dodajte ovaj tajni sastojak
Prvi uslov je kvalitetna junetina protkana masnim tkivom da bi meso bilo sočno i ukusno
Komentari(0)