Nema kuće u Jugoslaviji koja za praznike nije imala Policajac tortu: Izdašna, sa pečenim korama, puna oraha i čokolade
Poslastica koju smo obožavali u Jugoslaviji, veoma je izdašna, a postupak veoma jednostavan

Ako tražite tortu koja se lako priprema, a istovremeno je ukusna i izdašna, Policajac torta je pravi izbor. Sa osnovnim sastojcima i jednostavnim postupkom, ova torta će ubrzo postati omiljeni dezert u vašem domu.
Sastojci za kore:
4 jaja
24 kašike šećera
24 kašike brašna
26 kašika mleka
5 kašika kakaa
1 prašak za pecivo
Sastojci za fil:
1 l mleka
200 g šećera
200 g čokolade za kuvanje
250 g putera
200 g mlevenih oraha ili pečenih lešnika
Sastojci za premaz i ukrašavanje:
250 ml slatke pavlake za šlag
200 g čokolade
Priprema kore:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao.
Umutite jaja i šećer dok smesa ne postane svetlo žuta i penasta.
Dodajte mleko i kratko mutite na najmanjoj brzini.
Postepeno dodajte smesu sa brašnom, kakaom i praškom za pecivo, pa kratko mutite dok se ne sjedini.
Pleh prečnika 25 cm obložite papirom za pečenje, pa sipajte polovinu smese.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C, 25-30 minuta. Ponavljate postupak sa drugom polovinom smese.
Ohlađene kore presecite vodoravno da dobijete četiri kore.
Priprema fila:
Prokuvajte mleko sa šećerom.
Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi.
Zatim dodajte puter i mlevene orahe ili lešnike, pa sve sjedinite.
Slaganje torte:
Na dno kalupa stavite papir za pečenje i prvu koru.
Prelijte trećinom fila, pa stavite drugu koru. Ponavljajte postupak dok ne složite sve kore, završavajući korom na vrhu.
Torta treba da odstoji u frižideru preko noći.
Premaz i ukrašavanje:
Zagrejte slatku pavlaku, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi.
Ohladite ganaš krem, umutite mikserom, pa premažite tortu sa svih strana. Ukrasite po želji.
Uživajte u svakom zalogaju ove kremaste i bogate poslastice!

Moravički sir – skriveni specijalitet Ivanjice: Kako nastaje kremasti sir koji osvaja gurmane širom Srbije?
Saznajte tajnu kremaste teksture i posebnog ukusa moravičkog sira iz Ivanjice, koji je osvojio srca svih ljubitelja domaćih specijaliteta

Najhrskavije rolnice po bakinom receptu! Mogu da se jedu u bilo koje doba, tajna je u ovom DODATKU
Bilo da ih služite za doručak, večeru ili kao užinu, sigurno će postati omiljeni deo Vaše trpeze.

Petrovac na Mlavi čuva starinski specijalitet: Kako se pravi janička pastrma – mesna poslastica koja se topi u ustima?
Otkrijte tajne pripreme drevnog specijaliteta iz okoline Petrovca na Mlavi, koji privlači gurmane iz cele Srbije

OVAKO SE PRAVI ORIGINALNA TURSKA BAKLAVA: Najsočnija poslastica - samo Turkinje znaju tajnu recepta
Turkinje znaju tajnu recepta za originalnu tursku baklavu koja je najsočnija poslastica

Slatki ukus zaborava: Kako se pravi pravi vojvođanski kitnikez – dezert koji nestaje sa naših trpeza?
Otkrijte recept i priču o starinskoj poslastici od dunja koja je nekada krasila vojvođanske stolove, a danas postaje prava retkost
Komentari(0)