Recept za zaboravljenu najlon tortu koju je nekad pravila svaka domaćica u Srbiji: Poslastica koja uvek uspe
Nije bilo rođendana i slavlja, a da na trpezi u Jugoslaviji nije stajala najlon torta

Sastojci:
Kora:
7 belanaca
16 kašika šećera
1 kašika limunovog soka
Fil:
1 l mleka
16 kašika šećera
7 žumanaca
1 puding sa ukusom vanile
5 kašika brašna
3 kašike gustina
1 margarin
1 kesica šlag pene
10 krem bananica
200 gr čokolade
Za ukrašavanje
2 kesice šlag pene
malo kisele vode
Priprema:
Kora:
Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni.
Fil:
Staviti 700ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno, gustin pa sipati u vrelo mleko i skuvati kašicu.
Umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti 1 šlag sa kiselom vodom. Kad se kašica ohladi sjediniti je sa margarinom i šlagom. Smesu podeliti na dva dela.
Fil 1
U prvu polovinu dodati 200 gr otopljene čokolade.
Fil 2
U drugu polovinu dodati seckane krem banane.
Filovati: kora, fil 1, fil 2, šlag.

Moravički sir – skriveni specijalitet Ivanjice: Kako nastaje kremasti sir koji osvaja gurmane širom Srbije?
Saznajte tajnu kremaste teksture i posebnog ukusa moravičkog sira iz Ivanjice, koji je osvojio srca svih ljubitelja domaćih specijaliteta

Najhrskavije rolnice po bakinom receptu! Mogu da se jedu u bilo koje doba, tajna je u ovom DODATKU
Bilo da ih služite za doručak, večeru ili kao užinu, sigurno će postati omiljeni deo Vaše trpeze.

OVAKO SE PRAVI ORIGINALNA TURSKA BAKLAVA: Najsočnija poslastica - samo Turkinje znaju tajnu recepta
Turkinje znaju tajnu recepta za originalnu tursku baklavu koja je najsočnija poslastica

Slatki ukus zaborava: Kako se pravi pravi vojvođanski kitnikez – dezert koji nestaje sa naših trpeza?
Otkrijte recept i priču o starinskoj poslastici od dunja koja je nekada krasila vojvođanske stolove, a danas postaje prava retkost

Belmuž – starinski specijalitet iz Istočne Srbije koji obnavlja snagu
Otkrijte ukusni pastirski specijalitet od mladog sira i kukuruznog brašna, koji su naši preci pripremali još pre nekoliko vekova
Komentari(0)