"Beli dvor" torta: Tito je ovu poslasticu obožavao, toliko je kremasta da se topi u ustima
Donosimo vam najbolji recept za "Beli dvor" tortu, koja se topi u ustima.

Sastojci:
Kore (ukupno 3 se prave od ove mere):
21 belance
24 kašike šećera
3 vanil šećera
9 kašika oraha
9 kašika lešnika
3 kašike sirćeta
Fil:
Možda vas zanima:

ZBOG VICA U LOGOR: Tito je zbog ove šale slao na GOLI OTOK
Imala je samo 22 godine kada je uhapšena zbog toga što je prepričala šalu koju joj je ispričao kolega.

Crveni pasoš u Titovo vreme bio je najtraženija „roba“: Penzioner Rato napravio nesvakdiašnji muzej u centru Čačka, čuva čak i izveštaj o plati koja je tada bila 140.000 dinara
Jedinstveni muzej koji seća na neka davna vremena nalazi se u centru Čačka. Penzioner, Rato Smiljanić, odlučio je da sve stvari i predmete koje je sakupljao i čuvao od svoje desete godine izloži u svojoj porodičnoj kući, pa se tu može naći sve – od igle do lokomotive. Postavku koja odiše duhom bivše Jugoslavije simbolično je nazvao „Od klikera pa do boba, bilo je to lepo doba“ i ona obuhvata period od 1950. do 1980. godine.
Možda vas zanima:

ZBOG VICA U LOGOR: Tito je zbog ove šale slao na GOLI OTOK
Imala je samo 22 godine kada je uhapšena zbog toga što je prepričala šalu koju joj je ispričao kolega.

Crveni pasoš u Titovo vreme bio je najtraženija „roba“: Penzioner Rato napravio nesvakdiašnji muzej u centru Čačka, čuva čak i izveštaj o plati koja je tada bila 140.000 dinara
Jedinstveni muzej koji seća na neka davna vremena nalazi se u centru Čačka. Penzioner, Rato Smiljanić, odlučio je da sve stvari i predmete koje je sakupljao i čuvao od svoje desete godine izloži u svojoj porodičnoj kući, pa se tu može naći sve – od igle do lokomotive. Postavku koja odiše duhom bivše Jugoslavije simbolično je nazvao „Od klikera pa do boba, bilo je to lepo doba“ i ona obuhvata period od 1950. do 1980. godine.
Možda vas zanima:

ZBOG VICA U LOGOR: Tito je zbog ove šale slao na GOLI OTOK
Imala je samo 22 godine kada je uhapšena zbog toga što je prepričala šalu koju joj je ispričao kolega.

Crveni pasoš u Titovo vreme bio je najtraženija „roba“: Penzioner Rato napravio nesvakdiašnji muzej u centru Čačka, čuva čak i izveštaj o plati koja je tada bila 140.000 dinara
Jedinstveni muzej koji seća na neka davna vremena nalazi se u centru Čačka. Penzioner, Rato Smiljanić, odlučio je da sve stvari i predmete koje je sakupljao i čuvao od svoje desete godine izloži u svojoj porodičnoj kući, pa se tu može naći sve – od igle do lokomotive. Postavku koja odiše duhom bivše Jugoslavije simbolično je nazvao „Od klikera pa do boba, bilo je to lepo doba“ i ona obuhvata period od 1950. do 1980. godine.
21 žumance
18 kašika šećera
1 margarin/maslac
200 g lešnika
300 g mlevenog keksa
Premaz za kore:
400 g bele čokolade
1 žumance
1/2 margarina/maslaca
Fil II:
300 g šlaga
Priprema:

Šta je BULGUR i kako se sprema? Preporučuje se u svim dijetama
Poreklom je sa Bliskog Istoka i jedan je od najstarijih oblika žitarica koje se koriste u ishrani čoveka.

Ovo je tajna najboljeg bećarca: Pravi se za manje od 30 minuta a ključan je ovaj sastojak
Da li je ovo najbolji bećarac – procenite sami!?

"PIĆE BOGOVA": Evo kako da ga napravite
Dovodi do buđenja slično kao kafa, ali bez neželjenih efekata kafe

Jagode su najprljavije voće i mogu biti jako opasne: Postoji samo jedan način da ih dobro očistite
Pranje jagoda nije samo pitanje higijene, već važan korak ka zdravijem životu, posebno u vreme kada bezbednost hrane nije zagarantovana. Temeljno pranje uklanja štetne materije, produžava svežinu i smanjuje rizik od bakterijske kontaminacije – sve uz vrlo malo truda.

JELA SE RUKOM, BEZ ESCAJGA Pogača od koprive u tiganju, poznata i kao „zelena lepinja“
Zaboravljeno jelo iz siromašnijih domaćinstava koje se pripremalo kad ima brašna, ali nema mleka i jaja – a koprive ima svuda.
Komentari(1)

Sa ovim sastojcima, i njihovim cenama, da te ne bude sramota da bude svadbeni poklon, glavni...