MNOGI PRAVE GREŠKU: Rasol se uzima na OVAJ način
Rasol od kiselog kupusa je vekovima prepoznat kao izvor zdravlja, ali mnogi prave veliku grešku kad ga uzimaju.

Zimski period je vreme kada je našem telu potrebna posebna podrška. Tada je važno koristiti dokazane, prirodne metode jačanja imuniteta. Jedan od njih je sok od kiselog kupusa, koji je vekovima prepoznat kao izvor zdravlja. Bogat je vitaminima i mineralima, a ima i korisne bakterije, koje ga čine neprocenjivim saveznikom u borbi protiv infekcija i podržavaju pravilno funkcionisanje srca i sistema za varenje.
Ovo tradicionalno piće ima niz pozitivnih svojstava. Poboljšava varenje zahvaljujući prirodnim probioticima, stabilizuje nivo šećera u krvi i ublažava stomačne tegobe. Štaviše, podržava funkcionisanje jetre. NJegov uticaj na cirkulatorni sistem ne može da se preceni, može da snizi nivo holesterola i poveća elastičnost krvnih sudova.
Kome je namenjen rasol od kiselog kupusa?
Sok od kiselog kupusa preporučuje se osobama sa smanjenim imunitetom, sa crevnim tegobama, kao i ženama u menopauzi. Međutim, ljudi sa visokim krvnim pritiskom, problemima sa bubrezima ili netolerancijom na histamin, treba da budu oprezni ili da ga potpuno eliminišu iz svoje ishrane. Trudnice i dojilje treba da konsultuju konzumaciju sa lekarom.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Ukusnije čak i od podvarka
Postoji jedno starinsko jelo koje su naše bake često pripremale, ali koje, nažalost, polako pada u zaborav. To je prženi kiseli kupus, koji podseća na podvarak, ali je ipak drugačiji.

ŠTA DA RADITE AKO PRESOLITE KISELI KUPUS? Sve što vam je potrebno je ovo povrće
Ovo povrće upiće sav višak soli
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Ukusnije čak i od podvarka
Postoji jedno starinsko jelo koje su naše bake često pripremale, ali koje, nažalost, polako pada u zaborav. To je prženi kiseli kupus, koji podseća na podvarak, ali je ipak drugačiji.

ŠTA DA RADITE AKO PRESOLITE KISELI KUPUS? Sve što vam je potrebno je ovo povrće
Ovo povrće upiće sav višak soli
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Ukusnije čak i od podvarka
Postoji jedno starinsko jelo koje su naše bake često pripremale, ali koje, nažalost, polako pada u zaborav. To je prženi kiseli kupus, koji podseća na podvarak, ali je ipak drugačiji.

ŠTA DA RADITE AKO PRESOLITE KISELI KUPUS? Sve što vam je potrebno je ovo povrće
Ovo povrće upiće sav višak soli
Ono u čemu mnogi greše, jeste uzimanje bilo kada. Najbolje je da ga pijete na prazan želudac kako biste maksimizirali apsorpciju hranljivih materija. Takođe, možete da ga kombinujete sa drugim sokovima kako bi se ublažio intenzivan ukus.

Ukusi Srbije na jednom mestu: 5 tradicionalnih jela koja svaki turista mora probati
Kada turisti dođu u Srbiju, jedna od stvari koje nikako ne smeju propustiti jeste da iskuse bogatstvo naše kuhinje. Srpska gastronomija oduševljava raznolikošću ukusa, a tradicionalna jela pružaju jedinstven gastronomski doživljaj koji svaki gost dugo pamti.

Slatko i lako: Stari srpski recept za tufahije, desert koji osvaja na prvi zalogaj
Nekada su naše bake znale da pravi ukus najviše zavisi od jednostavnosti i kvalitetnih sastojaka, a upravo je takav stari srpski desert – tufahije. Iako mnogi misle da je reč o bosanskoj poslastici, tufahije su već decenijama prisutne i u Srbiji, gde su ih domaćice sa velikom pažnjom pripremale u posebnim prilikama.

Kao iz bakine kuhinje: Štrudla meka ko duša, zagarantovano će nestati sa tanjira za tili čas
Ova poslastice se priprema jednostavno, a efekat je savršen.

Sastojci koje koriste profesionalni kuvari za vrhunski slatki kupus! Obavezno ih dodajte u jelo i videćete razliku
Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvek može da bude bolja.

Tradicionalni recept: Šaran iz Ćelija – specijalitet monaha manastira Ćelije kod Valjeva
Šaran iz Ćelija je gotovo zaboravljeni kulinarski biser iz manastira Ćelije, poznat po posebnom načinu pripreme koji mu daje nezaboravan ukus.
Komentari(0)