MNOGI PRAVE GREŠKU: Rasol se uzima na OVAJ način
Rasol od kiselog kupusa je vekovima prepoznat kao izvor zdravlja, ali mnogi prave veliku grešku kad ga uzimaju.

Zimski period je vreme kada je našem telu potrebna posebna podrška. Tada je važno koristiti dokazane, prirodne metode jačanja imuniteta. Jedan od njih je sok od kiselog kupusa, koji je vekovima prepoznat kao izvor zdravlja. Bogat je vitaminima i mineralima, a ima i korisne bakterije, koje ga čine neprocenjivim saveznikom u borbi protiv infekcija i podržavaju pravilno funkcionisanje srca i sistema za varenje.
Ovo tradicionalno piće ima niz pozitivnih svojstava. Poboljšava varenje zahvaljujući prirodnim probioticima, stabilizuje nivo šećera u krvi i ublažava stomačne tegobe. Štaviše, podržava funkcionisanje jetre. NJegov uticaj na cirkulatorni sistem ne može da se preceni, može da snizi nivo holesterola i poveća elastičnost krvnih sudova.
Kome je namenjen rasol od kiselog kupusa?
Sok od kiselog kupusa preporučuje se osobama sa smanjenim imunitetom, sa crevnim tegobama, kao i ženama u menopauzi. Međutim, ljudi sa visokim krvnim pritiskom, problemima sa bubrezima ili netolerancijom na histamin, treba da budu oprezni ili da ga potpuno eliminišu iz svoje ishrane. Trudnice i dojilje treba da konsultuju konzumaciju sa lekarom.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Ukusnije čak i od podvarka
Postoji jedno starinsko jelo koje su naše bake često pripremale, ali koje, nažalost, polako pada u zaborav. To je prženi kiseli kupus, koji podseća na podvarak, ali je ipak drugačiji.

ŠTA DA RADITE AKO PRESOLITE KISELI KUPUS? Sve što vam je potrebno je ovo povrće
Ovo povrće upiće sav višak soli
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Ukusnije čak i od podvarka
Postoji jedno starinsko jelo koje su naše bake često pripremale, ali koje, nažalost, polako pada u zaborav. To je prženi kiseli kupus, koji podseća na podvarak, ali je ipak drugačiji.

ŠTA DA RADITE AKO PRESOLITE KISELI KUPUS? Sve što vam je potrebno je ovo povrće
Ovo povrće upiće sav višak soli
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Ukusnije čak i od podvarka
Postoji jedno starinsko jelo koje su naše bake često pripremale, ali koje, nažalost, polako pada u zaborav. To je prženi kiseli kupus, koji podseća na podvarak, ali je ipak drugačiji.

ŠTA DA RADITE AKO PRESOLITE KISELI KUPUS? Sve što vam je potrebno je ovo povrće
Ovo povrće upiće sav višak soli
Ono u čemu mnogi greše, jeste uzimanje bilo kada. Najbolje je da ga pijete na prazan želudac kako biste maksimizirali apsorpciju hranljivih materija. Takođe, možete da ga kombinujete sa drugim sokovima kako bi se ublažio intenzivan ukus.

Najbolja uskršnja torta ''Spartak'': Domaćice je godinama prave za veliki praznik - recept sa kojim nema greške
Jedna od najčešćih gosti na uskršnjoj trpezi je svakako slojevita torta ''Spartak''

Zaboravljeni sirup od borovih iglica: Prirodni lek koji su Srbi koristili protiv kašlja i “teške krvi”
Recept iz Zlatibora i Golije: zeleni napitak mladih devojaka i starinskog imuniteta

Ovaj uskršnji slatki hleb mora da se nađe na stolu u nedelju! Unosi duh praznika i nestaje u trenu
Ako ne pojedete sve, možete ga držati u kesama i zamrznutog i do tri meseca.

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.

Zaboravljeni recept sa Zlatibora: Kako se pravi droženac – zimsko jelo od brašna, čvaraka i proje
U selima zapadne Srbije nekada se svakodnevno pripremao droženac – jednostavno, ali zasitno jelo od mlevene suve proje, čvaraka i domaće masti. Danas se pravi samo u retkim domaćinstvima.
Komentari(0)