MNOGI PRAVE GREŠKU: Rasol se uzima na OVAJ način
Rasol od kiselog kupusa je vekovima prepoznat kao izvor zdravlja, ali mnogi prave veliku grešku kad ga uzimaju.

Zimski period je vreme kada je našem telu potrebna posebna podrška. Tada je važno koristiti dokazane, prirodne metode jačanja imuniteta. Jedan od njih je sok od kiselog kupusa, koji je vekovima prepoznat kao izvor zdravlja. Bogat je vitaminima i mineralima, a ima i korisne bakterije, koje ga čine neprocenjivim saveznikom u borbi protiv infekcija i podržavaju pravilno funkcionisanje srca i sistema za varenje.
Ovo tradicionalno piće ima niz pozitivnih svojstava. Poboljšava varenje zahvaljujući prirodnim probioticima, stabilizuje nivo šećera u krvi i ublažava stomačne tegobe. Štaviše, podržava funkcionisanje jetre. NJegov uticaj na cirkulatorni sistem ne može da se preceni, može da snizi nivo holesterola i poveća elastičnost krvnih sudova.
Kome je namenjen rasol od kiselog kupusa?
Sok od kiselog kupusa preporučuje se osobama sa smanjenim imunitetom, sa crevnim tegobama, kao i ženama u menopauzi. Međutim, ljudi sa visokim krvnim pritiskom, problemima sa bubrezima ili netolerancijom na histamin, treba da budu oprezni ili da ga potpuno eliminišu iz svoje ishrane. Trudnice i dojilje treba da konsultuju konzumaciju sa lekarom.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Ukusnije čak i od podvarka
Postoji jedno starinsko jelo koje su naše bake često pripremale, ali koje, nažalost, polako pada u zaborav. To je prženi kiseli kupus, koji podseća na podvarak, ali je ipak drugačiji.

ŠTA DA RADITE AKO PRESOLITE KISELI KUPUS? Sve što vam je potrebno je ovo povrće
Ovo povrće upiće sav višak soli
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Ukusnije čak i od podvarka
Postoji jedno starinsko jelo koje su naše bake često pripremale, ali koje, nažalost, polako pada u zaborav. To je prženi kiseli kupus, koji podseća na podvarak, ali je ipak drugačiji.

ŠTA DA RADITE AKO PRESOLITE KISELI KUPUS? Sve što vam je potrebno je ovo povrće
Ovo povrće upiće sav višak soli
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Ukusnije čak i od podvarka
Postoji jedno starinsko jelo koje su naše bake često pripremale, ali koje, nažalost, polako pada u zaborav. To je prženi kiseli kupus, koji podseća na podvarak, ali je ipak drugačiji.

ŠTA DA RADITE AKO PRESOLITE KISELI KUPUS? Sve što vam je potrebno je ovo povrće
Ovo povrće upiće sav višak soli
Ono u čemu mnogi greše, jeste uzimanje bilo kada. Najbolje je da ga pijete na prazan želudac kako biste maksimizirali apsorpciju hranljivih materija. Takođe, možete da ga kombinujete sa drugim sokovima kako bi se ublažio intenzivan ukus.

Ovo je tajna najboljeg bećarca: Pravi se za manje od 30 minuta a ključan je ovaj sastojak
Da li je ovo najbolji bećarac – procenite sami!?

"PIĆE BOGOVA": Evo kako da ga napravite
Dovodi do buđenja slično kao kafa, ali bez neželjenih efekata kafe

Jagode su najprljavije voće i mogu biti jako opasne: Postoji samo jedan način da ih dobro očistite
Pranje jagoda nije samo pitanje higijene, već važan korak ka zdravijem životu, posebno u vreme kada bezbednost hrane nije zagarantovana. Temeljno pranje uklanja štetne materije, produžava svežinu i smanjuje rizik od bakterijske kontaminacije – sve uz vrlo malo truda.

JELA SE RUKOM, BEZ ESCAJGA Pogača od koprive u tiganju, poznata i kao „zelena lepinja“
Zaboravljeno jelo iz siromašnijih domaćinstava koje se pripremalo kad ima brašna, ali nema mleka i jaja – a koprive ima svuda.
Pravi, starinski doručak: Svi su zaboravili ovo jelo, a toliko je ukusno i izdašno – daje energiju za skoro ceo dan
Filija se može servirati i topla i hladna
Komentari(0)