Kako da vam se slavski kolač ne "rascveta" po površini: Trik zbog kojeg zadržava belinu
Slava je nezamisliva bez tri glavna simbola – žita, vina i slavskog kolača.

Svake godine domaćice posvećuju mnogo pažnje pripremi slavskog kolača, trudeći se da on bude što lepši i ukusniji. Međutim, mešenje savršenog slavskog kolača često nosi izazove: kako postići pravu teksturu testa, kako ga ukrasiti, i najvažnije – kako sprečiti da kolač tokom pečenja pukne?
Kako izbeći pucanje slavskog kolača
Prema tradiciji, domaćica treba da mesi slavski kolač koristeći osveštanu vodicu, kako bi svetac zaštitnik doma uneo blagoslov u porodicu. Ipak, priprema kolača nije uvek jednostavna, posebno za mlađe domaćice. Česte greške uključuju kolač koji se ne podigne dovoljno, pukne tokom pečenja ili prekipi iz posude.
Možda vas zanima:

Muškatle se zalivaju svaki 3. dan, kaliope vole jako sunce, a ovaj cvet nipošto ne držite u hladu: Dragica radi u rasadniku i daje savete zlata vredne
Ovo su ključne preporuke za negu popularnih cvetnih vrsta, kao što su petunije, muškatle, lavanda i druge, uz praktične smernice koje mogu pomoći svakom ljubitelju cveća da obezbedi optimalne uslove za rast i cvetanje

Kada vam neka osoba čini zlo i nanosi vam veliku bol, uradite samo ovu stvar i ponovo ćete naći svoj put ka sreći: Moćan savet monaha sa Svete Gore
"Samo ranjena duša ranjava drugu", reči su monaha sa Svete gore.
Možda vas zanima:

Muškatle se zalivaju svaki 3. dan, kaliope vole jako sunce, a ovaj cvet nipošto ne držite u hladu: Dragica radi u rasadniku i daje savete zlata vredne
Ovo su ključne preporuke za negu popularnih cvetnih vrsta, kao što su petunije, muškatle, lavanda i druge, uz praktične smernice koje mogu pomoći svakom ljubitelju cveća da obezbedi optimalne uslove za rast i cvetanje

Kada vam neka osoba čini zlo i nanosi vam veliku bol, uradite samo ovu stvar i ponovo ćete naći svoj put ka sreći: Moćan savet monaha sa Svete Gore
"Samo ranjena duša ranjava drugu", reči su monaha sa Svete gore.
Možda vas zanima:

Muškatle se zalivaju svaki 3. dan, kaliope vole jako sunce, a ovaj cvet nipošto ne držite u hladu: Dragica radi u rasadniku i daje savete zlata vredne
Ovo su ključne preporuke za negu popularnih cvetnih vrsta, kao što su petunije, muškatle, lavanda i druge, uz praktične smernice koje mogu pomoći svakom ljubitelju cveća da obezbedi optimalne uslove za rast i cvetanje

Kada vam neka osoba čini zlo i nanosi vam veliku bol, uradite samo ovu stvar i ponovo ćete naći svoj put ka sreći: Moćan savet monaha sa Svete Gore
"Samo ranjena duša ranjava drugu", reči su monaha sa Svete gore.
Da biste izbegli ove situacije, važno je da obratite pažnju na nekoliko ključnih koraka. Pre svega, testo za slavski kolač mora biti dobro umešeno. Posuda u kojoj ćete ga peći treba da se postavi u rernu koja je prethodno dobro zagrejana.
Tekstura testa igra presudnu ulogu. Ako se testo lepi za ruke, dodajte još brašna, dok previše tvrdo testo treba omekšati dodavanjem tečnosti. Cilj je dobiti meko i vazdušasto testo koje će ravnomerno narasti tokom pečenja.
Položaj kolača u rerni
Da bi slavski kolač bio savršeno ispečen, treba ga postaviti na sredinu rerne. Ako se kolač previše približi gornjem grejaču, može se sušiti i pucati. Uz pravilnu temperaturu i dobro umešeno testo, vaš slavski kolač će sigurno zablistati na slavskoj trpezi, a ukrasi će sačuvati belu boju.

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.

Orahovača kakvu su pravili naši preci: Ovaj tajni recept star sto godina se i danas koristi u manastirima
Ako volite domaće likere s dušom i istorijom, sada je pravi trenutak da pripremite orahovaču

Šta je BULGUR i kako se sprema? Preporučuje se u svim dijetama
Poreklom je sa Bliskog Istoka i jedan je od najstarijih oblika žitarica koje se koriste u ishrani čoveka.

Ovo je tajna najboljeg bećarca: Pravi se za manje od 30 minuta a ključan je ovaj sastojak
Da li je ovo najbolji bećarac – procenite sami!?

"PIĆE BOGOVA": Evo kako da ga napravite
Dovodi do buđenja slično kao kafa, ali bez neželjenih efekata kafe
Komentari(0)