Pljeskavice ispržite u tiganju bez da vam i kap ulja isprska: Trik je u ovome
Omiljena hrana za utehu, sočni i ukusni burgeri, pripremaju se brzo i lako, ali ukoliko ih pržite na tiganju, za njima ostaje gomila ulja po šporetu i ringlama koje je veoma teško ukloniti.

Prženje u tiganju je odličan metod za pripremu pljeskavica uz minimalno vreme uz maksimalan ukus. Super vreli tiganj omogućava hamburgeru da brzo razvije ukusnu spoljašnju koricu bez prekuvavanja unutrašnjosti, održavajući sredinu sočnom.
Peku se 5-6 minuta sa svake strane za srednje i 8-9 minuta sa svake strane za dobro pečeno.
Ali, postoji jedan sjajan način na koji možete postići sočnost mesa i savršenu hrskavost, bez da isprskate celu kuhinju.
Možda vas zanima:

Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.

ZNAJU I KINEZI ŠTA VALJA Srpska pljeskavica najbolja u Kini
Od malog kioska u Šangaju sa pljeskavicama i ćevapima postali su bar o kome se priča.
Možda vas zanima:

Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.

ZNAJU I KINEZI ŠTA VALJA Srpska pljeskavica najbolja u Kini
Od malog kioska u Šangaju sa pljeskavicama i ćevapima postali su bar o kome se priča.
Možda vas zanima:

Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.

ZNAJU I KINEZI ŠTA VALJA Srpska pljeskavica najbolja u Kini
Od malog kioska u Šangaju sa pljeskavicama i ćevapima postali su bar o kome se priča.
Naime, potrebno je u tiganj staviti papir za pečenje koji će zadržati višak masnoće iz mesa i sprečiti da ona „pobegne“ van. Preko papira sipajte malo ulja i pržite na uobičajen način.

Najbolja uskršnja torta ''Spartak'': Domaćice je godinama prave za veliki praznik - recept sa kojim nema greške
Jedna od najčešćih gosti na uskršnjoj trpezi je svakako slojevita torta ''Spartak''

Zaboravljeni sirup od borovih iglica: Prirodni lek koji su Srbi koristili protiv kašlja i “teške krvi”
Recept iz Zlatibora i Golije: zeleni napitak mladih devojaka i starinskog imuniteta

Ovaj uskršnji slatki hleb mora da se nađe na stolu u nedelju! Unosi duh praznika i nestaje u trenu
Ako ne pojedete sve, možete ga držati u kesama i zamrznutog i do tri meseca.

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.

Zaboravljeni recept sa Zlatibora: Kako se pravi droženac – zimsko jelo od brašna, čvaraka i proje
U selima zapadne Srbije nekada se svakodnevno pripremao droženac – jednostavno, ali zasitno jelo od mlevene suve proje, čvaraka i domaće masti. Danas se pravi samo u retkim domaćinstvima.
Komentari(0)