SJAJAN TRIK: Kako da odmrznete meso za samo PET MINUTA?
Ovaj trik koriste u restoranima!

Zaboravili ste izvaditi iz zamrzivača meso koje planirate pripremiti za današnji ručak?
Bez brige, nudimo vam odličan savet za obavljanje ove naizgled nemoguće misije u tren oka.
Za ‘prirodno’ odmrzavanje mesa trebaće vam osam sati, na sobnoj temperaturi upola manje, a s ovim trikom samo 5 minuta. Pritom treba znati da trik ne podrazumeva korištenje mikrotalasne.
Odmrzavanje u mikrotalasnoj vrlo je popularan, ali rizičan potez kada nemate vremena za dugotrajnu proceduru. Naime, teško je odrediti vreme za koje će mikrotalasna odlediti šniclu ili neki drugi komad mesa, a pritom ga neće početi kuvati.
Umesto toga, upotrebite ovo:
- 2 metalna lonca
- komad mesa
- prozirnu plastičnu foliju ili kesu
- vodu iz česme
Postupak:
1. Postavite jedan lonac na dno s vrhom prema gore, u prozirnu kesu stavite šniclu koju želite odlediti, a s drugim loncem poklopite komad mesa.
2. U drugi lonac ulijte vruću vodu, pa pustite da se meso ovako odleđuje 5 minuta. Možda ćete morati produžiti vreme držanja mesa pod loncem ako je u pitanju deblji komad šnicle
3. Izvadite iz vrećice i pripremite meso na uobičajen način.
Zašto ovaj trik pali?
Metal, posebno aluminijum, je odličan provodnik toplote. Komad mesa između dva metala, te u kombinaciji s masom vode koja pritiska površinu proteina brže će dosegnuti sobnu temperaturu.
Na ovaj način možete odmrznuti tanje šnicle od piletine, crvenog mesa ili ribe, kao i mleveno meso koje je razvučeno na plitkoj podlozi.
(Krstarica)

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Baklava sa makom čiji ukus obara s nogu: Ko je jednom proba zaboraviće na običnu, svaki zalogaj je uživanje
Neodoljiva poslastica za koju će vam svi tražiti recept.
Komentari(0)