SJAJAN TRIK: Kako da odmrznete meso za samo PET MINUTA?
Ovaj trik koriste u restoranima!

Zaboravili ste izvaditi iz zamrzivača meso koje planirate pripremiti za današnji ručak?
Bez brige, nudimo vam odličan savet za obavljanje ove naizgled nemoguće misije u tren oka.
Za ‘prirodno’ odmrzavanje mesa trebaće vam osam sati, na sobnoj temperaturi upola manje, a s ovim trikom samo 5 minuta. Pritom treba znati da trik ne podrazumeva korištenje mikrotalasne.
Odmrzavanje u mikrotalasnoj vrlo je popularan, ali rizičan potez kada nemate vremena za dugotrajnu proceduru. Naime, teško je odrediti vreme za koje će mikrotalasna odlediti šniclu ili neki drugi komad mesa, a pritom ga neće početi kuvati.
Umesto toga, upotrebite ovo:
- 2 metalna lonca
- komad mesa
- prozirnu plastičnu foliju ili kesu
- vodu iz česme
Postupak:
1. Postavite jedan lonac na dno s vrhom prema gore, u prozirnu kesu stavite šniclu koju želite odlediti, a s drugim loncem poklopite komad mesa.
2. U drugi lonac ulijte vruću vodu, pa pustite da se meso ovako odleđuje 5 minuta. Možda ćete morati produžiti vreme držanja mesa pod loncem ako je u pitanju deblji komad šnicle
3. Izvadite iz vrećice i pripremite meso na uobičajen način.
Zašto ovaj trik pali?
Metal, posebno aluminijum, je odličan provodnik toplote. Komad mesa između dva metala, te u kombinaciji s masom vode koja pritiska površinu proteina brže će dosegnuti sobnu temperaturu.
Na ovaj način možete odmrznuti tanje šnicle od piletine, crvenog mesa ili ribe, kao i mleveno meso koje je razvučeno na plitkoj podlozi.
(Krstarica)

Najbolja uskršnja torta ''Spartak'': Domaćice je godinama prave za veliki praznik - recept sa kojim nema greške
Jedna od najčešćih gosti na uskršnjoj trpezi je svakako slojevita torta ''Spartak''

Zaboravljeni sirup od borovih iglica: Prirodni lek koji su Srbi koristili protiv kašlja i “teške krvi”
Recept iz Zlatibora i Golije: zeleni napitak mladih devojaka i starinskog imuniteta

Ovaj uskršnji slatki hleb mora da se nađe na stolu u nedelju! Unosi duh praznika i nestaje u trenu
Ako ne pojedete sve, možete ga držati u kesama i zamrznutog i do tri meseca.

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.

Zaboravljeni recept sa Zlatibora: Kako se pravi droženac – zimsko jelo od brašna, čvaraka i proje
U selima zapadne Srbije nekada se svakodnevno pripremao droženac – jednostavno, ali zasitno jelo od mlevene suve proje, čvaraka i domaće masti. Danas se pravi samo u retkim domaćinstvima.
Komentari(0)