SJAJAN TRIK: Kako da odmrznete meso za samo PET MINUTA?
Ovaj trik koriste u restoranima!

Zaboravili ste izvaditi iz zamrzivača meso koje planirate pripremiti za današnji ručak?
Bez brige, nudimo vam odličan savet za obavljanje ove naizgled nemoguće misije u tren oka.
Za ‘prirodno’ odmrzavanje mesa trebaće vam osam sati, na sobnoj temperaturi upola manje, a s ovim trikom samo 5 minuta. Pritom treba znati da trik ne podrazumeva korištenje mikrotalasne.
Odmrzavanje u mikrotalasnoj vrlo je popularan, ali rizičan potez kada nemate vremena za dugotrajnu proceduru. Naime, teško je odrediti vreme za koje će mikrotalasna odlediti šniclu ili neki drugi komad mesa, a pritom ga neće početi kuvati.
Umesto toga, upotrebite ovo:
- 2 metalna lonca
- komad mesa
- prozirnu plastičnu foliju ili kesu
- vodu iz česme
Postupak:
1. Postavite jedan lonac na dno s vrhom prema gore, u prozirnu kesu stavite šniclu koju želite odlediti, a s drugim loncem poklopite komad mesa.
2. U drugi lonac ulijte vruću vodu, pa pustite da se meso ovako odleđuje 5 minuta. Možda ćete morati produžiti vreme držanja mesa pod loncem ako je u pitanju deblji komad šnicle
3. Izvadite iz vrećice i pripremite meso na uobičajen način.
Zašto ovaj trik pali?
Metal, posebno aluminijum, je odličan provodnik toplote. Komad mesa između dva metala, te u kombinaciji s masom vode koja pritiska površinu proteina brže će dosegnuti sobnu temperaturu.
Na ovaj način možete odmrznuti tanje šnicle od piletine, crvenog mesa ili ribe, kao i mleveno meso koje je razvučeno na plitkoj podlozi.
(Krstarica)

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.
Komentari(0)