OVO SU NAJGORA SRPSKA JELA? Ove specijaliteta mnogi mrze, ali i retki obožavaju
Kažu da se o ukusima ne raspravlja, ali kada je reč o srpskim specijalitetima, raspravama nikad kraja

Srbija važi za zemlju izuzetnih gurmanluka: naš ajvar našao se na visokom 3. mestu najboljih soseva na svetu, dok je komplet lepinja ubedljivi pobednik kada su u pitanju slani doručci. Međutim, ima i onih jela koja uopšte nisu oduševila gurmane iz različitih krajeva sveta.
Pihtije opet u samom vrhu najgorih domaćih specijaliteta
Pihtije se stalno nalaze u samom vrhu "crne liste" Tejst Atlas Portala. Neki bi rekli sasvim nepravedno, ali šta je tu je. Ovaj specijalitet obično se pravi od jeftinijih delova svinjskog mesa, poput glave ili kolenica, a meso se kuva zajedno sa biberom, crnim lukom, šargarepom i lovorovim listom dok ne postane toliko mekano da se samo odvaja od kostiju. Nakon toga se sa temeljcem ono stavlja u činije, a pošto se sve ohladi, pihtije postaju želatinaste strukture.
Leskovačka kavurma takođe nepopularna
Tradicionalno pripremana u hladnijim mesecima godine, kavurma ili sprža se najčešće vezuje za južne delove Srbije, odnosno za grad Leskovac, po kome je ona o dobila ime. Za pripremu ovog specijaliteta koriste se crna i bela svinjska džigerica, svinjska glava, srce i slezina, kao i debela i tanka crevca, koja se dobro i dugo krčkaju zajedno sa čvarcima. Postupak traje sve dok masa ne postane kompaktna, nakon čega se ona ubacuje u gazu kako bi se skroz ocedila. Potom se ona služi kao predjelo, najčešće uz dodatak turšije.
RT

Tradicionalni recept: Srpska popara – ukus detinjstva i jednostavnosti
Popara je tradicionalno srpsko jelo koje osvaja svojom jednostavnošću, ukusom i toplinom, a posebno je draga zbog nostalgije koju budi.

Domaće krofne po starinskom receptu Mire Banjac: Recept generacijama kruži u njenoj porodici, vredi probati
Možete ih napraviti ne samo u posebnim prilikama već i u onim danima kada želite da se podsetite detinjstva.

Slavonski majstori otkrili tajnu pravog fiš paprikaša! Jedna stvar je ključna - ne smete da propustite
Ako želite da pripremite fiš paprikaš kakav se jede u najboljim slavonskim čardama, pratite ovaj proveren recept.

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.
Komentari(0)