Božićna torta: Prava domaćinska poslastica od oraha, jaja i čokolade

16:00

Gastronomija 0

Pred nama su najlepši praznici, a mi vam donosimo recept za poslasticu koja je ulepšati praznične dane

Božićna torta
Printscreen/Youtube

Sastojci za jednu koru: (peku se tri)

5 belanaca

5 kašika šećera
5 kašika mlevenih oraha
2 kašika brašna

Fil:

1 l mleka

Možda vas zanima:

15 žumanaca

Možda vas zanima:

10 kašika šećera

Možda vas zanima:

10 kašika brašna

Možda vas zanima:

250gr putera

Možda vas zanima:

200gr prah šećera

Možda vas zanima:

200gr crne čokolade

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Fil 2:

150ml mleka

150gr mlevenih oraha

Jos je potrebno:

2 kesice šlaga

Priprema:

Umutite belanca sa šećerom i dodajte orahe i brašno. Tako umućen sastav pecite na pek papiru na 180 stepeni Celzijusa oko 20 minuta. Ispecite tri korice.

Napravite prvi fil gde ćete u jedan litar mleka skuvati umućene žumance sa šećerom i brašnom. Kada sve lepo umutite i skuvate, ostavite da se prohladi. Kada se prohladi dodati prah šećer, maslac i crnu čokoadu. Sve izmutiti.

Drugi fil napravite tako što ćete 150 grama oraha popariti sa 150 ml mleka. Umutite i šlag.

Sve filujte pa ukrasite po želji. Postupak pogledajte u videu ispod teksta:

Komentari(0)

Loading