Božićna torta: Prava domaćinska poslastica od oraha, jaja i čokolade
Pred nama su najlepši praznici, a mi vam donosimo recept za poslasticu koja je ulepšati praznične dane

Sastojci za jednu koru: (peku se tri)
5 belanaca
5 kašika mlevenih oraha
2 kašika brašna
Fil:
1 l mleka
Možda vas zanima:

OSLIĆ U ORLI SOSU: Ukusan čak i kad je hladan
Oslić pripada jednoj od najukusnijih riba, a retko ko zna da filetima ove ribe pivo daje poseban ukus.

JELO KOJE MIRIŠE NA DETINJSTVO: Jedini pravi starinski recept za FLEKICE sa kupusom!
Mnogi kažu da je ovo hrana koja ih podseća na detinjstvo...
Možda vas zanima:

OSLIĆ U ORLI SOSU: Ukusan čak i kad je hladan
Oslić pripada jednoj od najukusnijih riba, a retko ko zna da filetima ove ribe pivo daje poseban ukus.

JELO KOJE MIRIŠE NA DETINJSTVO: Jedini pravi starinski recept za FLEKICE sa kupusom!
Mnogi kažu da je ovo hrana koja ih podseća na detinjstvo...
Možda vas zanima:

OSLIĆ U ORLI SOSU: Ukusan čak i kad je hladan
Oslić pripada jednoj od najukusnijih riba, a retko ko zna da filetima ove ribe pivo daje poseban ukus.

JELO KOJE MIRIŠE NA DETINJSTVO: Jedini pravi starinski recept za FLEKICE sa kupusom!
Mnogi kažu da je ovo hrana koja ih podseća na detinjstvo...
Možda vas zanima:

OSLIĆ U ORLI SOSU: Ukusan čak i kad je hladan
Oslić pripada jednoj od najukusnijih riba, a retko ko zna da filetima ove ribe pivo daje poseban ukus.

JELO KOJE MIRIŠE NA DETINJSTVO: Jedini pravi starinski recept za FLEKICE sa kupusom!
Mnogi kažu da je ovo hrana koja ih podseća na detinjstvo...
Možda vas zanima:

OSLIĆ U ORLI SOSU: Ukusan čak i kad je hladan
Oslić pripada jednoj od najukusnijih riba, a retko ko zna da filetima ove ribe pivo daje poseban ukus.

JELO KOJE MIRIŠE NA DETINJSTVO: Jedini pravi starinski recept za FLEKICE sa kupusom!
Mnogi kažu da je ovo hrana koja ih podseća na detinjstvo...
Možda vas zanima:

OSLIĆ U ORLI SOSU: Ukusan čak i kad je hladan
Oslić pripada jednoj od najukusnijih riba, a retko ko zna da filetima ove ribe pivo daje poseban ukus.

JELO KOJE MIRIŠE NA DETINJSTVO: Jedini pravi starinski recept za FLEKICE sa kupusom!
Mnogi kažu da je ovo hrana koja ih podseća na detinjstvo...
Možda vas zanima:

OSLIĆ U ORLI SOSU: Ukusan čak i kad je hladan
Oslić pripada jednoj od najukusnijih riba, a retko ko zna da filetima ove ribe pivo daje poseban ukus.

JELO KOJE MIRIŠE NA DETINJSTVO: Jedini pravi starinski recept za FLEKICE sa kupusom!
Mnogi kažu da je ovo hrana koja ih podseća na detinjstvo...
Možda vas zanima:

OSLIĆ U ORLI SOSU: Ukusan čak i kad je hladan
Oslić pripada jednoj od najukusnijih riba, a retko ko zna da filetima ove ribe pivo daje poseban ukus.

JELO KOJE MIRIŠE NA DETINJSTVO: Jedini pravi starinski recept za FLEKICE sa kupusom!
Mnogi kažu da je ovo hrana koja ih podseća na detinjstvo...
Možda vas zanima:

OSLIĆ U ORLI SOSU: Ukusan čak i kad je hladan
Oslić pripada jednoj od najukusnijih riba, a retko ko zna da filetima ove ribe pivo daje poseban ukus.

JELO KOJE MIRIŠE NA DETINJSTVO: Jedini pravi starinski recept za FLEKICE sa kupusom!
Mnogi kažu da je ovo hrana koja ih podseća na detinjstvo...
Fil 2:
150ml mleka
150gr mlevenih oraha
Jos je potrebno:
2 kesice šlaga
Priprema:
Umutite belanca sa šećerom i dodajte orahe i brašno. Tako umućen sastav pecite na pek papiru na 180 stepeni Celzijusa oko 20 minuta. Ispecite tri korice.
Napravite prvi fil gde ćete u jedan litar mleka skuvati umućene žumance sa šećerom i brašnom. Kada sve lepo umutite i skuvate, ostavite da se prohladi. Kada se prohladi dodati prah šećer, maslac i crnu čokoadu. Sve izmutiti.
Drugi fil napravite tako što ćete 150 grama oraha popariti sa 150 ml mleka. Umutite i šlag.
Sve filujte pa ukrasite po želji. Postupak pogledajte u videu ispod teksta:

TRIK ZA KREMASTO SAVRŠENSTVO: Pire krompir kakvom nema ravnog
Klasik koji krasi trpeze

Italijani svako veče jedu palentu na ovaj način i ne ugoje se ni gram: Ako se spremi ovako, ukusnija je od mesa
Italijani palentu spremljenu na ovaj način jedu sa grilovanim povrćem ili mesom, a tako je ukusna da joj nećete moći odoleti

Da li znate koja je slanina bolja za organizam?
Koju slaninu vi najviše volite da jedete?

OSLIĆ U ORLI SOSU: Ukusan čak i kad je hladan
Oslić pripada jednoj od najukusnijih riba, a retko ko zna da filetima ove ribe pivo daje poseban ukus.

Otkrivena tajna pekara: Recept za ovaj preliv traži svaka domaćica, spremite pitu kojoj niko neće odoleti
Pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv.
Komentari(0)