Božićna torta: Prava domaćinska poslastica od oraha, jaja i čokolade
Pred nama su najlepši praznici, a mi vam donosimo recept za poslasticu koja je ulepšati praznične dane
Sastojci za jednu koru: (peku se tri)
5 belanaca
5 kašika mlevenih oraha
2 kašika brašna
Fil:
1 l mleka
Možda vas zanima:
Jeste li probali ovakvo pohovano meso? Jedan sastojak daje mu neverovatnu hrskavost
Pohovano meso je već poznato kao jedno od najpopularnijih jela, a najčešće je i na jelovnicima restorana – siguran izbor koji većina voli. Lako se pravi kod kuće, a ono što mu je zapravo najveća prednost je hrskavost.
Najsočniji kolač sa jabukam: Jednostavna i brza priprema
Kolač sa jabukama za vikend pred nama
Možda vas zanima:
Jeste li probali ovakvo pohovano meso? Jedan sastojak daje mu neverovatnu hrskavost
Pohovano meso je već poznato kao jedno od najpopularnijih jela, a najčešće je i na jelovnicima restorana – siguran izbor koji većina voli. Lako se pravi kod kuće, a ono što mu je zapravo najveća prednost je hrskavost.
Najsočniji kolač sa jabukam: Jednostavna i brza priprema
Kolač sa jabukama za vikend pred nama
Možda vas zanima:
Jeste li probali ovakvo pohovano meso? Jedan sastojak daje mu neverovatnu hrskavost
Pohovano meso je već poznato kao jedno od najpopularnijih jela, a najčešće je i na jelovnicima restorana – siguran izbor koji većina voli. Lako se pravi kod kuće, a ono što mu je zapravo najveća prednost je hrskavost.
Najsočniji kolač sa jabukam: Jednostavna i brza priprema
Kolač sa jabukama za vikend pred nama
Možda vas zanima:
Jeste li probali ovakvo pohovano meso? Jedan sastojak daje mu neverovatnu hrskavost
Pohovano meso je već poznato kao jedno od najpopularnijih jela, a najčešće je i na jelovnicima restorana – siguran izbor koji većina voli. Lako se pravi kod kuće, a ono što mu je zapravo najveća prednost je hrskavost.
Najsočniji kolač sa jabukam: Jednostavna i brza priprema
Kolač sa jabukama za vikend pred nama
Možda vas zanima:
Jeste li probali ovakvo pohovano meso? Jedan sastojak daje mu neverovatnu hrskavost
Pohovano meso je već poznato kao jedno od najpopularnijih jela, a najčešće je i na jelovnicima restorana – siguran izbor koji većina voli. Lako se pravi kod kuće, a ono što mu je zapravo najveća prednost je hrskavost.
Najsočniji kolač sa jabukam: Jednostavna i brza priprema
Kolač sa jabukama za vikend pred nama
Možda vas zanima:
Jeste li probali ovakvo pohovano meso? Jedan sastojak daje mu neverovatnu hrskavost
Pohovano meso je već poznato kao jedno od najpopularnijih jela, a najčešće je i na jelovnicima restorana – siguran izbor koji većina voli. Lako se pravi kod kuće, a ono što mu je zapravo najveća prednost je hrskavost.
Najsočniji kolač sa jabukam: Jednostavna i brza priprema
Kolač sa jabukama za vikend pred nama
Možda vas zanima:
Jeste li probali ovakvo pohovano meso? Jedan sastojak daje mu neverovatnu hrskavost
Pohovano meso je već poznato kao jedno od najpopularnijih jela, a najčešće je i na jelovnicima restorana – siguran izbor koji većina voli. Lako se pravi kod kuće, a ono što mu je zapravo najveća prednost je hrskavost.
Najsočniji kolač sa jabukam: Jednostavna i brza priprema
Kolač sa jabukama za vikend pred nama
Možda vas zanima:
Jeste li probali ovakvo pohovano meso? Jedan sastojak daje mu neverovatnu hrskavost
Pohovano meso je već poznato kao jedno od najpopularnijih jela, a najčešće je i na jelovnicima restorana – siguran izbor koji većina voli. Lako se pravi kod kuće, a ono što mu je zapravo najveća prednost je hrskavost.
Najsočniji kolač sa jabukam: Jednostavna i brza priprema
Kolač sa jabukama za vikend pred nama
Možda vas zanima:
Jeste li probali ovakvo pohovano meso? Jedan sastojak daje mu neverovatnu hrskavost
Pohovano meso je već poznato kao jedno od najpopularnijih jela, a najčešće je i na jelovnicima restorana – siguran izbor koji većina voli. Lako se pravi kod kuće, a ono što mu je zapravo najveća prednost je hrskavost.
Najsočniji kolač sa jabukam: Jednostavna i brza priprema
Kolač sa jabukama za vikend pred nama
Fil 2:
150ml mleka
Jos je potrebno:
2 kesice šlaga
Priprema:
Umutite belanca sa šećerom i dodajte orahe i brašno. Tako umućen sastav pecite na pek papiru na 180 stepeni Celzijusa oko 20 minuta. Ispecite tri korice.
Napravite prvi fil gde ćete u jedan litar mleka skuvati umućene žumance sa šećerom i brašnom. Kada sve lepo umutite i skuvate, ostavite da se prohladi. Kada se prohladi dodati prah šećer, maslac i crnu čokoadu. Sve izmutiti.
Drugi fil napravite tako što ćete 150 grama oraha popariti sa 150 ml mleka. Umutite i šlag.
Sve filujte pa ukrasite po želji. Postupak pogledajte u videu ispod teksta:
BOŽIĆNA ČESNICA PO BAKINOM RECEPTU! Jednu stvar OBAVEZNO uradite pre nego što je stavite u rernu
Božićna česnica je vrsta pogače koja se sprema, zavisno od kraja i običaja u Srbiji, na Badnji dan ili pak u rano jutro na Božić
Božićna torta: Prava domaćinska poslastica od oraha, jaja i čokolade
Pred nama su najlepši praznici, a mi vam donosimo recept za poslasticu koja je ulepšati praznične dane
Jeste li probali ovakvo pohovano meso? Jedan sastojak daje mu neverovatnu hrskavost
Pohovano meso je već poznato kao jedno od najpopularnijih jela, a najčešće je i na jelovnicima restorana – siguran izbor koji većina voli. Lako se pravi kod kuće, a ono što mu je zapravo najveća prednost je hrskavost.
Najsočniji kolač sa jabukam: Jednostavna i brza priprema
Kolač sa jabukama za vikend pred nama
Ovo je recept za medenjake od pre sto godina: Danima ostaju meki, evo u čemu je caka
Ukoliko ste ljubitelj klasičnih starinskih medenjaka koji sastojcima opravdavaju svoj naziv, isprobajte recept koji odoleva zubu vremena duže od jednog veka
Komentari(0)