STARINSKI RECEPT ZA KUVANO VINO: Napravite prelepi napitak koji greje dušu i telo
Recept koji je provereno neprevaziđen

Ukoliko volite slatke i tople napitke, onda će ovo biti pravo uživanje za vas. Priprema kuvanog vina vam neće oduzeti mnogo vremena, a uživanje je zagarantovano.
Topli napici su nešto što se preporučuje kada krene zimska sezona i u toku praznika. Jednom nedeljno pripremite dobro kuvano vino i uživajte u savršenom napitku tokom novogodišnjih i božićnih dana.
Evo kako da spremite najlepše kuvano vino po receptu koji je provereno neprevaziđen.
Možda vas zanima:

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja
U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Mast i med: Zaboravljeni doručak iz seoskih domaćinstava
Na prvi pogled nespojivi, svinjska mast i med nekada su činili doručak koji je hranio generacije. Danas skoro zaboravljeno, ovo jelo vraća nas u vreme kada je jednostavnost bila najveće bogatstvo.
Možda vas zanima:

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja
U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Mast i med: Zaboravljeni doručak iz seoskih domaćinstava
Na prvi pogled nespojivi, svinjska mast i med nekada su činili doručak koji je hranio generacije. Danas skoro zaboravljeno, ovo jelo vraća nas u vreme kada je jednostavnost bila najveće bogatstvo.
Možda vas zanima:

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja
U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Mast i med: Zaboravljeni doručak iz seoskih domaćinstava
Na prvi pogled nespojivi, svinjska mast i med nekada su činili doručak koji je hranio generacije. Danas skoro zaboravljeno, ovo jelo vraća nas u vreme kada je jednostavnost bila najveće bogatstvo.
Sastojci:
- 5 dl polusuvog crnog vina
- 2,5 dl vode
- 3 kašike šećera
- 1/2 kašičice karanfilića
- malo cimeta
- nekoliko kriški narandže
Priprema:
Dve kašike šećera otopiti na tihoj vatri. Kada požuti preliti vodom, pojačati temperaturu ringle i pustiti da voda provri.
Zatim dodati još jednu kašiku šećera, dobro promešati da se sve sjedini, i dodati vino. Kada počne da peni sklonite sa šporeta posudu u kojoj to sve kuvate, jer vaš napitak ne treba da provri.
Dodajte cimet i karanfilić, dobro promešajte i sipajte u čašu od debljeg stakla, koja ima dršku.
Kuvano vino se pije dok je vruće, a možete da obogatite ukus tako što ćete u njega ubaciti krišku pomorandže.

Zaboravljeni specijalitet Homolja: Recept za belmuž kakav su pravile naše prabake
Jelo koje spaja jednostavnost i snagu, a potiče iz srca istočne Srbije
Pod zubima hrska, ukus je takav da ćete smazati celu teglu: Leskovački recept za PEGLANU PAPRIKU koja nema konkurenciju
Sočne crvene paprike su već odavno na pijacama i sad je pravo vreme da krenete u pripremu zimnice, a ovaj recept će vas raspametiti

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja
U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Cela kuća će mirisati na detinjstvo: Recept za starinsku štrudlu sa jabukama, spolja hrskava unutra meka kao duša
Ako želiš brz i jednostavan desert koji će osvojiti sve, ova štrudla od jabuka je pravi izbor.

Mast i med: Zaboravljeni doručak iz seoskih domaćinstava
Na prvi pogled nespojivi, svinjska mast i med nekada su činili doručak koji je hranio generacije. Danas skoro zaboravljeno, ovo jelo vraća nas u vreme kada je jednostavnost bila najveće bogatstvo.
Komentari(0)