STARINSKI RECEPT ZA KUVANO VINO: Napravite prelepi napitak koji greje dušu i telo
Recept koji je provereno neprevaziđen
Ukoliko volite slatke i tople napitke, onda će ovo biti pravo uživanje za vas. Priprema kuvanog vina vam neće oduzeti mnogo vremena, a uživanje je zagarantovano.
Topli napici su nešto što se preporučuje kada krene zimska sezona i u toku praznika. Jednom nedeljno pripremite dobro kuvano vino i uživajte u savršenom napitku tokom novogodišnjih i božićnih dana.
Evo kako da spremite najlepše kuvano vino po receptu koji je provereno neprevaziđen.
Možda vas zanima:
Božićna torta: Prava domaćinska poslastica od oraha, jaja i čokolade
Pred nama su najlepši praznici, a mi vam donosimo recept za poslasticu koja je ulepšati praznične dane
Jeste li probali ovakvo pohovano meso? Jedan sastojak daje mu neverovatnu hrskavost
Pohovano meso je već poznato kao jedno od najpopularnijih jela, a najčešće je i na jelovnicima restorana – siguran izbor koji većina voli. Lako se pravi kod kuće, a ono što mu je zapravo najveća prednost je hrskavost.
Možda vas zanima:
Božićna torta: Prava domaćinska poslastica od oraha, jaja i čokolade
Pred nama su najlepši praznici, a mi vam donosimo recept za poslasticu koja je ulepšati praznične dane
Jeste li probali ovakvo pohovano meso? Jedan sastojak daje mu neverovatnu hrskavost
Pohovano meso je već poznato kao jedno od najpopularnijih jela, a najčešće je i na jelovnicima restorana – siguran izbor koji većina voli. Lako se pravi kod kuće, a ono što mu je zapravo najveća prednost je hrskavost.
Možda vas zanima:
Božićna torta: Prava domaćinska poslastica od oraha, jaja i čokolade
Pred nama su najlepši praznici, a mi vam donosimo recept za poslasticu koja je ulepšati praznične dane
Jeste li probali ovakvo pohovano meso? Jedan sastojak daje mu neverovatnu hrskavost
Pohovano meso je već poznato kao jedno od najpopularnijih jela, a najčešće je i na jelovnicima restorana – siguran izbor koji većina voli. Lako se pravi kod kuće, a ono što mu je zapravo najveća prednost je hrskavost.
Sastojci:
- 5 dl polusuvog crnog vina
- 2,5 dl vode
- 3 kašike šećera
- 1/2 kašičice karanfilića
- malo cimeta
- nekoliko kriški narandže
Priprema:
Dve kašike šećera otopiti na tihoj vatri. Kada požuti preliti vodom, pojačati temperaturu ringle i pustiti da voda provri.
Zatim dodati još jednu kašiku šećera, dobro promešati da se sve sjedini, i dodati vino. Kada počne da peni sklonite sa šporeta posudu u kojoj to sve kuvate, jer vaš napitak ne treba da provri.
Dodajte cimet i karanfilić, dobro promešajte i sipajte u čašu od debljeg stakla, koja ima dršku.
Kuvano vino se pije dok je vruće, a možete da obogatite ukus tako što ćete u njega ubaciti krišku pomorandže.
Podvarak po bakinom receptu: Izdašan i ukusan ručak
Podvarak sa mlevenim mesom i suvim rebrima san snova
Od ovoga ide voda na usta, kad ovo probate zaboravićete sve druge recepte i jela: Slasni zalogaji bude sva čula
Odlična ideja za ručak za celu porodicu
BOŽIĆNA ČESNICA PO BAKINOM RECEPTU! Jednu stvar OBAVEZNO uradite pre nego što je stavite u rernu
Božićna česnica je vrsta pogače koja se sprema, zavisno od kraja i običaja u Srbiji, na Badnji dan ili pak u rano jutro na Božić
Božićna torta: Prava domaćinska poslastica od oraha, jaja i čokolade
Pred nama su najlepši praznici, a mi vam donosimo recept za poslasticu koja je ulepšati praznične dane
Jeste li probali ovakvo pohovano meso? Jedan sastojak daje mu neverovatnu hrskavost
Pohovano meso je već poznato kao jedno od najpopularnijih jela, a najčešće je i na jelovnicima restorana – siguran izbor koji većina voli. Lako se pravi kod kuće, a ono što mu je zapravo najveća prednost je hrskavost.
Komentari(0)